Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Akik kertes házban laknak, és...

Akik kertes házban laknak, és megtermesztenek gyümit, zöldséget, azoktól is elvárják a rokonok hogy elosztogassa?

Figyelt kérdés

Nagyszüleimtől örököltünk hatalmas kertet kis házzal, van csomó gyümölcsfa, vetemény. Mindez ugye tömérdek munkával és fáradtsággal jár. Tesóm és sógornőm meg anyukám szokott jönni besegíteni egész évben, lekvárt főzni, savanyút, kompótot csinálni. Értelem szerűren ők szoktak mindenből vinni.

Rettentően zavar viszont, hogy unokatesómék meg anyósom is folyton fröcsög, hogy bezzeg nekünk milyen könnyű, hogy minden megterem, hogy teli a kamrapolc, de ha pl elhívom őket, hogy gyerek érik a barack, le kéne szedni, meg magozni, befőzni, stb akkor egy hétig felénk se néznek, nehogy munkába keveredjenek, ugyanakkor követelik a "részüket".

1-1 üveggel adtunk anyósnak is pl baracklekvárt, de következő héten már jött a követezőért, mert úgy ízlett a szomszédasszonynak hogy nekiadta.

Mikor mondom neki, hogy n azért gebedek a kertben meg a kpnyhában tavasztól őszig, hogy a szomszédját etessem, akkor meg irogy szemét vagyok.

Unokatesóm dettó, már úgy jön ide, hogy kène ez az mert elfogyott, és de finom volt.

Elegem lett mondtam nekik, hogy a jövőben csak azt szeretném ellátni, aki segít is mikor kell, mert nem vagyok ingyen piac.

Mondanom se kell mekkora balhé kerekedett.

Szerintetek irigy vagyok, és hagynom kéne hogy széthordják ami van?

2016. aug. 3. 13:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
nyugi, én anyósóm is ilyen, ha nekik kell valami, akkor minden közös, de ha segíteniük kéne , akkor oldjátok meg ti külön család vagytok.... Figy, lehet sose áll le, de tényleg légy erős. inkább nyivákoljanak, mint add nekik a tizedet mint egy szektának.
2016. aug. 3. 14:41
 12/26 acelsziv ***** válasza:
88%

A hozzáállásod jó. A kiállásodon javíts és minden rendben lesz. Amúgy nincs olyan, hogy egy család és innentől minden közös. Anyósod egy szemét csótány. Ha nem dolgozik meg vele akkor ne is akarjon a végterméből se. Unokatesód is elmehet a sunyiba a lustaságával együtt. Egyébként ha a tesódnak többet is adtál bármi oknál fogva neki ahhoz semmi köze nincs.

Nálunk szerencsére nem volt ilyen elvárás alapú lehúzás. Ha sok meggyünk volt akkor szóltunk rokonoknak és volt aki jött szedni magának volt aki nem. De nem vártak el olyat amiért nem dolgoztak meg.

2016. aug. 3. 14:46
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

"Anyósom pl egyfolytában azzal jön, hogy egy család vagyunk, nincs helye annak hogy enyém tied."

Ez konkrétan nem igaz. Ha van férjed és külön laktok, akkor külön család vagytok. (Ha együtt laktok, akkor azért ez nem ilyen egyszerű.)

Egyébként ezek után senkinek semmit nem adnék, hanem megmondanám, hogy az kap, aki dolgozik benne. Aki nem segít, az akkor se kap, ha ott rohad a pincénkben.

2016. aug. 3. 14:58
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit: férjed nem állítja le az anyját? Vagy ő normálisnak tartja ezt a tarhálást?
2016. aug. 3. 15:00
 15/26 anonim ***** válasza:
89%

Jaaa, hogy ha dolgozni kell benne, akkor a tied, és neki nem kell kert, ha kéne valami, akkor az övé is... HA akkor nem kell neki, mikor meg kéne mozdulni, akkor ne kelljen máskor is.

Vagy hogy is van ez?!

Nagybátyámék játszották ezt el.

Ők Pesten laktak, mi falun, a szüleim állatot is tartottak, műveltük a kertet, volt mindig bőven termés.

Mikor jöttek már tartották a szatyrot, hogy vinnének tojást is, meg gyümölcsöt, meg krumplit, és sorolták.

Mikor nagymamám csirkét vágott, szépen nagynéném kiosztotta maguknak a mellét meg a combját, mi meg "biztos szeretjük az aprólékot, nem olyan kényes a gyomrunk mint a városiaknak". Aztán nagyapám egyszer odacsapott az asztalra, és elmondta őket mindenféle tarhálós, kényesbelű, (többit a káromkodásszűrő nem engedi át)- nek, és közölte, hogy mikor lesz kukoricatörés, akkor lehet hétvégén lejönni.

Egy darabig nem is kerültek elő.

Vannak ilyen pofátlan emberek.

Kedvencem az, mikor sötétek is, mint a rendőrcsizma, és jön szöveg, hogy "milyen jó neked, itt ingyen minden megterem". Hát persze, mert a locsoláshoz a kutat a szomszéd fúrta, a másik szomszédtól kapom a palántát, a vetőmagot, az önkormányzat meg ingyen adja a malacot is, meg a tápot is. Ráadásul munka is van vele.

Mióta az öregek kihaltak, nem tartom a kapcsolatot a kényes belű pesti rokonsággal, tanultam a leckéből.

2016. aug. 3. 15:17
 16/26 anonim ***** válasza:
95%

nem adsz többet és kész. a tesódnak meg akik még segítenek,azoknak nyilván adtok.

a többit meg szépen felcímkézve beteszitek a fagyasztóba vagy a kamrába. és kész. ha anyós követel,akkor megmondod,hogy áá idén most nem lett olyan sok, csak pár üveggel lett,amennyi nektek kell,sajnos nem tudsz most adni.

vagy simán mondhatod azt is,hogy bocsi de eladtam a felesleget, csak annyit tartottam meg,amennyi nekünk kell,úgyhogy nem tudok adni. de XY utcán a zöldséges elég olcsón adja, ott tudsz venni .

a sokadik "pofon" után rájön majd, hogy vége a tarhálásnak. ha nem tetszik,akkor így járt.

tényleg neked van igazad. még ha annyi lenne benne,hogy odamegy és leszedi ami neki kell,oké. de az,hogy elvárja,hogy elkészítsd neki és úgy vihesse el..az nagyon gáz.

ne adj többet semmit.

max hívd fel amikor érik a gyümölcs,hogy ha kér,akkor most jöjjön szedni. nyilván nem fog jönni,akkor meg így járt, megmondod,hogy nemjött leszedni, a része megrohadt a fán. nem tudsz adni már,te hívtad amikor lett volna.

2016. aug. 3. 16:01
 17/26 acelsziv ***** válasza:
41%

16:

"ha pl elhívom őket, hogy gyerek érik a barack, le kéne szedni, meg magozni, befőzni, stb akkor egy hétig felénk se néznek, nehogy munkába keveredjenek, ugyanakkor követelik a "részüket"."

Megvolt.

2016. aug. 3. 16:04
 18/26 anonim ***** válasza:
92%
Nem vagy irigy, ez a normális hozzáállás.
2016. aug. 3. 16:22
 19/26 anonim ***** válasza:
87%
17. köszi, én is olvastam a kérdést..de te ezekszerint nem olvastad a válaszomat. írtam,hogy mondja meg a családnak,hogy hívta őket, megvolt a lehetőség vinni a gyümölcsből. nemjöttek, így jártak, megrohadt a fán a gyümölcs. majd jövőre! azt nem kell tudniuk,hogy le lett szedve mind és el lett rakva.
2016. aug. 3. 16:25
 20/26 anonim ***** válasza:
25%

Nyilván tudod, mi a válasz, de

OFF: gyümi = gyümölcs, sóginő = sógornő.

2016. aug. 3. 22:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!