Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nevetséges karácsonyi ajándéko...

Nevetséges karácsonyi ajándékokat hogy "szokás" vissza adni?

Figyelt kérdés

Lejárt szavatosságú, 2004-es!!!!!! pezsgő, nekem.

használt lyukas farmer, a páromnak.

hiányos, koszos használhatatlan gyerek játékok és ruhák, a gyerekeknek.

Ma kaptam meg a "csomagot" anyám nővérétől, és mikor kibontottam majdnem szívrohamot kaptam...

Össze szedték otthon a szemetet, és képesek voltak ezt elküldeni nekünk.

Kb. 10x olyan gazdagok mint mi, szóval a két kisgyereknek egy-egy ezer forintos kisautó bőven megtette volna, ha már annyira adni akartak valamit, pedig szó nem volt ajándékozásról, és senki nem mondja hogy anyagias vagyok!

De a törött, távirányító nélküli használhatatlan kisautó, full retkes szakadt plüssök, és a 11 éve lejárt BB pezsgő már komolyan nevetséges.

Anyám nővérének a családjából összeszedték ami már ment volna a szemétbe, mivel tudják hogy nem állunk jól anyagilag, gondolták jó lesz az a csöveseknek.

Nem vagyunk szegények egyébként, de nagyon megalázó ez az egész.

Évek óta nem igazán tartjuk a kapcsolatot, most nyáron kezdtünk újra "beszélni", de csak úgy hogy ha anyámhoz mentünk ott találkoztunk velük.

Mondjuk itt le is zártam a kapcsolattartást, mert számomra ez érthetetlen, hogy lehet valakit ennyire lenézni.

Mi nem adtunk nekik semmit, mivel 10 évig nem tartottuk a kapcsolatot, és nyár óta is csak 2x találkoztam velük, augusztus végén láttam őket utoljára.

Tegnap voltak anyámnál, és elvitték a szemetet amit nekünk szántak, és anyám ma hozta át nekünk (sajnos)

Egyébként ő egy 1000 forintos kupont kapott ajándékba, ami abból áll, hogy ha vásárol 20 ezer forint felett az egyik nagy ruházati (ahol anyám nővérének a lánya az üzletvezető) áruházban, akkor kap 5% kedvezményt :)))

Mindenképpen vissza viszem nekik csütörtökig mert megyek arra, (másik városban laknak) csak azt nem tudom hogyan konferáljam fel a dolgot...

Legyek bunkó?

Vagy csak szimplán lekezelő?

Ti hogy oldanátok meg ezt az egészet?

(mindenképp vissza viszem, max bedobom az udvarukba)

2015. dec. 28. 18:00
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
87%

Nekünk is van ilyen rokonunk.

Hozta a szakadt, lyukas, redvás régi cipőket, a 2-3 éve lejárt csokoládékat, meg egyéb "szép" dolgot. Én is már szóvá akartam tenni, de tesóm megelőzött. Megmondta neki nyugodt hangnemben, hogy ne nézzen minket valami szakadt csövesnek, akiknek a lyukas cipő is áldás, és nem vagyunk igénytelenek sem, hogy 3-4 éve lejárt csokikat eszünk, meg koszos, büdös cuccokban járunk, úgyhogy legközelebb nyugodtan megtarthatja a szemetét, vagy dobja a kukába.

Megsértődött, de hála Istennek onnantól már semmit sem hozott.

Amondó vagyok, hogy anyud nővére is direkt bántásnak, "lesajnálásnak" szánta. Én visszavinném neki, elmondanám azt, amit a tesóm mondott a mi rokonunknak, valamint hozzátenném, hogy mindenki azt ajándékozza, ami a szívében van. Az övükében szemét van.

2015. dec. 28. 21:31
 32/45 anonim ***** válasza:
94%

Én azt a pezsgőt megtartanám, aztán következő ünnepkor abból kínálnám meg őket.

Ha nem ízlik, vagy kapnak egy kis gyomorrontást tőle, közölném, hogy nem lehetnek elégedetlenek, mert ezt a "minőségi" pezsgőt bizony ők adták nektek ajándékba.

2015. dec. 28. 21:34
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Én eltenném, és következő évben ez lenne az ajándékuk. Már ha tartani fogjátok a kapcsolatot, nagyon bunkónak tűnnek.
2015. dec. 28. 23:39
 34/45 anonim ***** válasza:
67%
Fogj 10 éves újságpapírt, és ebbe csomagolva küldd vissza a ganajt. Melékelheted a kommunális hulladékodat is, stílusos lenne.
2015. dec. 29. 03:05
 35/45 anonim ***** válasza:
90%

Én összeszedném otthon a kinőtt, foltos szakadt ruhákat és hasonlókat és egy hasonló kis csomagban elküldeném nekik....:P

Egyébként nekem a leggázabb karácsonyi ajándékom kislány koromban volt, szintén egy rég nem látott rokontól. Egy olyan plüssfigurát adott nekem, aminek egy hatalmas nemiszerve volt...:P Nemtudom honnan szerezte, de a szüleim elvették tőlem, és kutyajáték lett belőle...:P

2015. dec. 29. 07:20
 36/45 anonim ***** válasza:
69%
Én simán kidobnám. Annyit sem érnek, hogy foglalkozzak velük. Az élet elég nehéz önmagában is, nem hergelem magam ilyen fölösleges baromságokon.
2015. dec. 29. 12:04
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
Csomagold vissza úgy ahogy volt és jövő karácsonykor küld el nekik. Esetleg 1-2 lejár cuccot még rakhatsz oda.
2015. dec. 29. 12:04
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Mikor valaki össze állít egy csomagot az mindig személyes, tükrözi az érzéseket és a szándékot.Magukat járatták le. Én keresztény vagyok van erre egy pár "mondás "

pl.Ha valakinek adsz pl egy csövesnek úgy adj neki ,hogy ne alázd meg.

Olyat adj amit te is szívesen elfogadnál .

Ezzel magukat járatták le nem téged .

2015. dec. 29. 17:02
 39/45 anonim ***** válasza:
95%

Háát,ismerős a helyzet....

Régen, mi is kaptunk csomagot a gazdag rokonoktól a 70 es években.Lányuk kinőtt ruháival, egy kis édességgel.de úgy emlékszem ez nem volt sértő, mert tiszta,és jó állapotú volt,és én örömmel vártam.

Felnőttkoromban férjem családja adott pár olyan ajándékot, amit később visszadtam..Aztán abba is hagytuk az ajándékozgatást...

Pl. a férjem nagyanyja beállított egy nylon kombinéval, vmelyik nevelt lányáé volt,újnak nézett ki,de ezt rögtön visszaadtam ,köszönöm,de én nem hordok ilyet,felkiáltással...meg adott még egy szobanövényt a sajátjai közül.

Anyósoméktől 1 csomag kávét, 25 dekásat, egy pár 100 ft os nylonharisnyát....Következő karácsonykor szépen becsomagolva ezt kapta...

A férjem pedig 6 db os anyagzsebkendőt,(amit mi már vagy 15 éve nem használunk, csak pzs.t) ezt utána való évben a papának szépen visszajándékoztuk.

Telt volna nekik normális ajándékra is, de zsugoriak voltak mindig velünk..

Kérdező.

Ez a csomag inkább lenéző volt, olyan "nekik ez is jó, tudjuk le valamivel jellegű.." Én is visszaadnám,köszönjük ,nem kérjük... vagy valami frappáns szöveggel...

2015. dec. 29. 18:35
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
Szabad tudni mi lett az ügyből ?
2016. jan. 4. 00:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!