Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nevetséges karácsonyi ajándéko...

Nevetséges karácsonyi ajándékokat hogy "szokás" vissza adni?

Figyelt kérdés

Lejárt szavatosságú, 2004-es!!!!!! pezsgő, nekem.

használt lyukas farmer, a páromnak.

hiányos, koszos használhatatlan gyerek játékok és ruhák, a gyerekeknek.

Ma kaptam meg a "csomagot" anyám nővérétől, és mikor kibontottam majdnem szívrohamot kaptam...

Össze szedték otthon a szemetet, és képesek voltak ezt elküldeni nekünk.

Kb. 10x olyan gazdagok mint mi, szóval a két kisgyereknek egy-egy ezer forintos kisautó bőven megtette volna, ha már annyira adni akartak valamit, pedig szó nem volt ajándékozásról, és senki nem mondja hogy anyagias vagyok!

De a törött, távirányító nélküli használhatatlan kisautó, full retkes szakadt plüssök, és a 11 éve lejárt BB pezsgő már komolyan nevetséges.

Anyám nővérének a családjából összeszedték ami már ment volna a szemétbe, mivel tudják hogy nem állunk jól anyagilag, gondolták jó lesz az a csöveseknek.

Nem vagyunk szegények egyébként, de nagyon megalázó ez az egész.

Évek óta nem igazán tartjuk a kapcsolatot, most nyáron kezdtünk újra "beszélni", de csak úgy hogy ha anyámhoz mentünk ott találkoztunk velük.

Mondjuk itt le is zártam a kapcsolattartást, mert számomra ez érthetetlen, hogy lehet valakit ennyire lenézni.

Mi nem adtunk nekik semmit, mivel 10 évig nem tartottuk a kapcsolatot, és nyár óta is csak 2x találkoztam velük, augusztus végén láttam őket utoljára.

Tegnap voltak anyámnál, és elvitték a szemetet amit nekünk szántak, és anyám ma hozta át nekünk (sajnos)

Egyébként ő egy 1000 forintos kupont kapott ajándékba, ami abból áll, hogy ha vásárol 20 ezer forint felett az egyik nagy ruházati (ahol anyám nővérének a lánya az üzletvezető) áruházban, akkor kap 5% kedvezményt :)))

Mindenképpen vissza viszem nekik csütörtökig mert megyek arra, (másik városban laknak) csak azt nem tudom hogyan konferáljam fel a dolgot...

Legyek bunkó?

Vagy csak szimplán lekezelő?

Ti hogy oldanátok meg ezt az egészet?

(mindenképp vissza viszem, max bedobom az udvarukba)

2015. dec. 28. 18:00
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
98%

mi egyszer úgy adtunk vissza "fura" ajándékokat (pl sógórnőm szülinévnapomra adott egy fényképkeretet benne a saját pózolós fotójával :O :D ... szal ezt a szintet kell elképzelni) Hogy vártunk egy ünnepet. betettük egy olyan márka dísztasakjába, amit imád, mert sznob mint a fene, És odaadtuk, hogy hoztuk ajándékba.

Nagyon kiborult :D te több hülye ajándékot nem kaptunk. igazából semmilyet se :) de így jobb.

2015. dec. 28. 18:20
 12/45 A kérdező kommentje:

Nem pazarlom az időmet, mert arra van dolgom, úgyhogy még kerülnöm sem kell.

Egyébként tudom, hogy megőrzi a pezsgő a szavatosságát, persze megfelelő tárolás mellett, hőtől és napfénytől védve.

De ennek az alján már bőven van trutyi, és mondjuk egy 2004-es BB pezsgő nem igazán mondható minőségi pezsgőnek, amit megéri 10 évig tárolgatni...remélem érted miért mondom ezt.

Akkor is pár száz forint volt az ára, meg mostanság sem kerül többe 6-800 forintnál.

Egyébként köszi a válaszokat, nagyon konstruktívak :D

13/45 anonim ***** válasza:
95%

Lehet, hogy én vagyok a válaszadók közül az egyetlen aki nem akar a nagynéni primitív szintjére süllyedni, ezért sem kutyaszart, sem "átdobni a kerítésen" módszert nem alkalmaznám.

Én egyenes ember vagyok, szeretem ha tudja az illető, hogy mi a véleményem vagy a sértődésem oka. Én elmennék hozzájuk, becsengetnék, majd ajtónyitás után személyesen közölném a nagynénémmel, hogy nagyon megsértettek azzal, hogy szemetet adtak karácsonyra, és bár első indulatomba ki akartam hajítani a kukába, de mivel kulturált ember vagyok, így visszaadom a szemetet, mert rokonság ide vagy oda, nem tűrőm még tőlük sem el a megalázó viselkedést. Szépen a kezébe adnám, majd elmennék. Onnantól kezdve mint egy idegen annyit érnének a szememben. Soha nem foglalkoznék velük.

Szóval én másképp viselkednék mint ahogy a nagynéni tette..

14/45 anonim ***** válasza:
68%

Simán kidobnám az egészet a kukába, és nem törődnék velük.

Könnyen mondom, edzett vagyok! :)

Évek óta lejárt szavatosságú csokit kapunk anyámtól, és egyéb használhatatlan vackot, amit száz éve kapott az árubemutatókon, mástól kapott ajándékot, csak előbb megvárja amíg megromlik, kimegy divatból, kissé megrágja a moly. Már nem törődünk vele, kár mérgelni magunkat.

Szerintem hagyd az egészet a fenébe! Lomtalanítás volt náluk, megspórolták a szemétszállítás díját. Ennyi.

2015. dec. 28. 18:23
 15/45 anonim ***** válasza:
93%

13 as (én 11 es vagyok) nálunk volt is ilyen beszélgetés, amikor belenézett a tasakba. De így is mi vagyunk a bunkók, mert a képnek kinnt kéne lennie főhelyen a lakásunkban, a tstápolónak a fürdőben, ha beugrik bármikor, neki legyen stb.... Ááááá.... reménytelen.

kérdező, nálunk ez volt az egyik utsó csepp amúgy kb. Férjem egyszerűen elküldte a a családját a búbánatos fenébe a beszélgetéskor utána. Ne adjanak semmit ha nem tudnak viselkedni. nem tudtak. megszakadt a kapcsolat. Így van ez rendjén. Valszeg nagyon nem komálnak titeket, csak nem elég egyenesek, hogy az arcotokba mondják. Vidd nekik vissza, mond meg, nem tartotok igényt a szemetükre, és hanyagoljátok az ünnepeket. Ennyi. Aztán nekik se kell továbbra bunkóskodással erőlködniük, meg nektek se pislogni, ezeknek mi bajuk ;) mindenki csak jóljár.

2015. dec. 28. 18:27
 16/45 anonim ***** válasza:
80%
Osztom 13-as hozzáállását. Ne süllyedj a rokon szintjére. Megalázó valóban, és ezzel a kapcsolatnak vége is. Köszönitek szépen, elvagytok nélkülük.
2015. dec. 28. 18:28
 17/45 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező..

Te jobb ajándékot kaptál mint én.

Én a nagynénémtől felbontott 2 doboznyi felnőtt pelenkát, és megmaradt injekció tartozékokat, és használt,molyrágta pongyolát kaptam.. (nagyanyám 8 éve halott , mind az övé volt.)

Na annak a pezsgőnek örülhetsz...

19/N

2015. dec. 28. 18:30
 18/45 anonim ***** válasza:
71%
Én sehogy. Majd jövő karácsonykor egy teli zsáknyi szemetet becsomagolnék és átvinném nekik. Tudod, használt tamponok, stb...
2015. dec. 28. 18:36
 19/45 anonim ***** válasza:
81%

feladnám postán egy levéllel mellékelve, amiben az állna: "rossz helyre küldted a szemetedet", vagy "a kukátok más címen van"

de ez a kutyasz*aros, veszekedős, meg kerítésen átdobós megoldás túl primitív

20/45 anonim ***** válasza:
91%
Adjátok nekik vissza jövőre...
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!