Nevetséges karácsonyi ajándékokat hogy "szokás" vissza adni?
Lejárt szavatosságú, 2004-es!!!!!! pezsgő, nekem.
használt lyukas farmer, a páromnak.
hiányos, koszos használhatatlan gyerek játékok és ruhák, a gyerekeknek.
Ma kaptam meg a "csomagot" anyám nővérétől, és mikor kibontottam majdnem szívrohamot kaptam...
Össze szedték otthon a szemetet, és képesek voltak ezt elküldeni nekünk.
Kb. 10x olyan gazdagok mint mi, szóval a két kisgyereknek egy-egy ezer forintos kisautó bőven megtette volna, ha már annyira adni akartak valamit, pedig szó nem volt ajándékozásról, és senki nem mondja hogy anyagias vagyok!
De a törött, távirányító nélküli használhatatlan kisautó, full retkes szakadt plüssök, és a 11 éve lejárt BB pezsgő már komolyan nevetséges.
Anyám nővérének a családjából összeszedték ami már ment volna a szemétbe, mivel tudják hogy nem állunk jól anyagilag, gondolták jó lesz az a csöveseknek.
Nem vagyunk szegények egyébként, de nagyon megalázó ez az egész.
Évek óta nem igazán tartjuk a kapcsolatot, most nyáron kezdtünk újra "beszélni", de csak úgy hogy ha anyámhoz mentünk ott találkoztunk velük.
Mondjuk itt le is zártam a kapcsolattartást, mert számomra ez érthetetlen, hogy lehet valakit ennyire lenézni.
Mi nem adtunk nekik semmit, mivel 10 évig nem tartottuk a kapcsolatot, és nyár óta is csak 2x találkoztam velük, augusztus végén láttam őket utoljára.
Tegnap voltak anyámnál, és elvitték a szemetet amit nekünk szántak, és anyám ma hozta át nekünk (sajnos)
Egyébként ő egy 1000 forintos kupont kapott ajándékba, ami abból áll, hogy ha vásárol 20 ezer forint felett az egyik nagy ruházati (ahol anyám nővérének a lánya az üzletvezető) áruházban, akkor kap 5% kedvezményt :)))
Mindenképpen vissza viszem nekik csütörtökig mert megyek arra, (másik városban laknak) csak azt nem tudom hogyan konferáljam fel a dolgot...
Legyek bunkó?
Vagy csak szimplán lekezelő?
Ti hogy oldanátok meg ezt az egészet?
(mindenképp vissza viszem, max bedobom az udvarukba)
mi egyszer úgy adtunk vissza "fura" ajándékokat (pl sógórnőm szülinévnapomra adott egy fényképkeretet benne a saját pózolós fotójával :O :D ... szal ezt a szintet kell elképzelni) Hogy vártunk egy ünnepet. betettük egy olyan márka dísztasakjába, amit imád, mert sznob mint a fene, És odaadtuk, hogy hoztuk ajándékba.
Nagyon kiborult :D te több hülye ajándékot nem kaptunk. igazából semmilyet se :) de így jobb.
Nem pazarlom az időmet, mert arra van dolgom, úgyhogy még kerülnöm sem kell.
Egyébként tudom, hogy megőrzi a pezsgő a szavatosságát, persze megfelelő tárolás mellett, hőtől és napfénytől védve.
De ennek az alján már bőven van trutyi, és mondjuk egy 2004-es BB pezsgő nem igazán mondható minőségi pezsgőnek, amit megéri 10 évig tárolgatni...remélem érted miért mondom ezt.
Akkor is pár száz forint volt az ára, meg mostanság sem kerül többe 6-800 forintnál.
Egyébként köszi a válaszokat, nagyon konstruktívak :D
Lehet, hogy én vagyok a válaszadók közül az egyetlen aki nem akar a nagynéni primitív szintjére süllyedni, ezért sem kutyaszart, sem "átdobni a kerítésen" módszert nem alkalmaznám.
Én egyenes ember vagyok, szeretem ha tudja az illető, hogy mi a véleményem vagy a sértődésem oka. Én elmennék hozzájuk, becsengetnék, majd ajtónyitás után személyesen közölném a nagynénémmel, hogy nagyon megsértettek azzal, hogy szemetet adtak karácsonyra, és bár első indulatomba ki akartam hajítani a kukába, de mivel kulturált ember vagyok, így visszaadom a szemetet, mert rokonság ide vagy oda, nem tűrőm még tőlük sem el a megalázó viselkedést. Szépen a kezébe adnám, majd elmennék. Onnantól kezdve mint egy idegen annyit érnének a szememben. Soha nem foglalkoznék velük.
Szóval én másképp viselkednék mint ahogy a nagynéni tette..
Simán kidobnám az egészet a kukába, és nem törődnék velük.
Könnyen mondom, edzett vagyok! :)
Évek óta lejárt szavatosságú csokit kapunk anyámtól, és egyéb használhatatlan vackot, amit száz éve kapott az árubemutatókon, mástól kapott ajándékot, csak előbb megvárja amíg megromlik, kimegy divatból, kissé megrágja a moly. Már nem törődünk vele, kár mérgelni magunkat.
Szerintem hagyd az egészet a fenébe! Lomtalanítás volt náluk, megspórolták a szemétszállítás díját. Ennyi.
13 as (én 11 es vagyok) nálunk volt is ilyen beszélgetés, amikor belenézett a tasakba. De így is mi vagyunk a bunkók, mert a képnek kinnt kéne lennie főhelyen a lakásunkban, a tstápolónak a fürdőben, ha beugrik bármikor, neki legyen stb.... Ááááá.... reménytelen.
kérdező, nálunk ez volt az egyik utsó csepp amúgy kb. Férjem egyszerűen elküldte a a családját a búbánatos fenébe a beszélgetéskor utána. Ne adjanak semmit ha nem tudnak viselkedni. nem tudtak. megszakadt a kapcsolat. Így van ez rendjén. Valszeg nagyon nem komálnak titeket, csak nem elég egyenesek, hogy az arcotokba mondják. Vidd nekik vissza, mond meg, nem tartotok igényt a szemetükre, és hanyagoljátok az ünnepeket. Ennyi. Aztán nekik se kell továbbra bunkóskodással erőlködniük, meg nektek se pislogni, ezeknek mi bajuk ;) mindenki csak jóljár.
Kedves kérdező..
Te jobb ajándékot kaptál mint én.
Én a nagynénémtől felbontott 2 doboznyi felnőtt pelenkát, és megmaradt injekció tartozékokat, és használt,molyrágta pongyolát kaptam.. (nagyanyám 8 éve halott , mind az övé volt.)
Na annak a pezsgőnek örülhetsz...
19/N
feladnám postán egy levéllel mellékelve, amiben az állna: "rossz helyre küldted a szemetedet", vagy "a kukátok más címen van"
de ez a kutyasz*aros, veszekedős, meg kerítésen átdobós megoldás túl primitív
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!