Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nevetséges karácsonyi ajándéko...

Nevetséges karácsonyi ajándékokat hogy "szokás" vissza adni?

Figyelt kérdés

Lejárt szavatosságú, 2004-es!!!!!! pezsgő, nekem.

használt lyukas farmer, a páromnak.

hiányos, koszos használhatatlan gyerek játékok és ruhák, a gyerekeknek.

Ma kaptam meg a "csomagot" anyám nővérétől, és mikor kibontottam majdnem szívrohamot kaptam...

Össze szedték otthon a szemetet, és képesek voltak ezt elküldeni nekünk.

Kb. 10x olyan gazdagok mint mi, szóval a két kisgyereknek egy-egy ezer forintos kisautó bőven megtette volna, ha már annyira adni akartak valamit, pedig szó nem volt ajándékozásról, és senki nem mondja hogy anyagias vagyok!

De a törött, távirányító nélküli használhatatlan kisautó, full retkes szakadt plüssök, és a 11 éve lejárt BB pezsgő már komolyan nevetséges.

Anyám nővérének a családjából összeszedték ami már ment volna a szemétbe, mivel tudják hogy nem állunk jól anyagilag, gondolták jó lesz az a csöveseknek.

Nem vagyunk szegények egyébként, de nagyon megalázó ez az egész.

Évek óta nem igazán tartjuk a kapcsolatot, most nyáron kezdtünk újra "beszélni", de csak úgy hogy ha anyámhoz mentünk ott találkoztunk velük.

Mondjuk itt le is zártam a kapcsolattartást, mert számomra ez érthetetlen, hogy lehet valakit ennyire lenézni.

Mi nem adtunk nekik semmit, mivel 10 évig nem tartottuk a kapcsolatot, és nyár óta is csak 2x találkoztam velük, augusztus végén láttam őket utoljára.

Tegnap voltak anyámnál, és elvitték a szemetet amit nekünk szántak, és anyám ma hozta át nekünk (sajnos)

Egyébként ő egy 1000 forintos kupont kapott ajándékba, ami abból áll, hogy ha vásárol 20 ezer forint felett az egyik nagy ruházati (ahol anyám nővérének a lánya az üzletvezető) áruházban, akkor kap 5% kedvezményt :)))

Mindenképpen vissza viszem nekik csütörtökig mert megyek arra, (másik városban laknak) csak azt nem tudom hogyan konferáljam fel a dolgot...

Legyek bunkó?

Vagy csak szimplán lekezelő?

Ti hogy oldanátok meg ezt az egészet?

(mindenképp vissza viszem, max bedobom az udvarukba)

2015. dec. 28. 18:00
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
74%

17-es, ez most komoly? Pelenka és orvosi eszközök ajándékba egy 19 éves lánynak/hölgynek? Mindig azt hiszem, hogy nincs lejjebb és akkor mindig jön valaki, aki ezt megcáfolja...

Mi mindig úgy ajándékozunk, hogy csak olyan dolgot adunk, aminek mi is örülnénk, ha kapnánk.

Kérdező, szerintem ne fektess bele több energiát, mint amennyit ér. Tudod mit szoktam én erre mondani? Hülye emberekkel nem érdemes vitatkozni, mert legyőznek a rutinjukkal.

2015. dec. 28. 18:39
 22/45 anonim ***** válasza:
76%

Hiába mondja némely ember, hogy nem kell a szintjükre ereszkedni, de ilyen emberekkel mást nem lehet tenni. Kár becsöngetni és szépen elmagyarázni, hogy nem tetszik. Nem értenék:) Kár figyelmen kívül hagyni, mert akkor jövőre is hasonlót kap.

Szerintem szavazzuk meg:)bedobni az udvarra :)))

2015. dec. 28. 18:40
 23/45 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom, volt-e mar, de: Posztold ki latvanyosan facebookra, mert miert ne? :P
2015. dec. 28. 18:43
 24/45 A kérdező kommentje:

Akkor elmondom, hogy tisztán lássátok a dolgokat.

A papa 10 éve halt meg (a mama már jóval előbb), és akkor nagynéném mindent megtett, hogy anyámat kiforgassák az örökségből.

A részletekbe nem mennék bele, annyi a lényeg hogy már akkor is tele voltak pénzzel, több jövedelmező vállalkozásuk is volt, és abszolút nem lett volna szükségük arra, hogy anyámat megpróbálják ügyvéddel kiforgatni az örökségből.

Persze nem jött össze a dolog, ezért nem tartottuk a kapcsolatot velük.

Most a nyáron anyám 60. születésnapján megjelentek, és ugye én is ott voltam, mind1 a lényeg hogy egy látszólagos "béke" alakult ki, szőnyeg alá söpörték a múltat.

Ez volt az előzménye az egésznek, szóval én ezek után ha törik ha szakad mindenképp vissza viszem a szemetüket, nyilván kutyaszart nem fogok mellé csomagolni... de ha nem leszek otthon, csak akkor dobom be az udvarukba egy köszönő levéllel karöltve, amit a párommal közösen írunk majd nekik.

Erre jutottunk a válaszaitok alapján.

Egyébként azt hittem, hogy csak mi jártunk "így", nem gondoltam volna hogy lesznek majd mások is akik hasonló cipőben járnak/jártak, számomra felfoghatatlan ez az egész, mire volt jó ez a megalázás részükről.

Inkább ne adtak volna semmit, és akkor szerencsétlen anyámat is megkímélték volna ettől az egésztől, mert láttam rajta hogy őt érte a legnagyobb sérelem ebben a sztoriban.

2015. dec. 28. 18:45
 25/45 anonim ***** válasza:
83%

a pezsgő is meg tud romlani. tavaly egy vendég hozott egy szintén a 2000-es évek elején lejárt pezsgőt. az alján kis moszatok is úszkáltak. én nem szívesen innám meg.

tényleg taplóság volt ezt adniuk. már ha használt dolgokat adnak,akkor azt nem ajándék címszó alatt kéne adniuk,hanem úgy,hogy találtak pár cuccot,válogassátok ki kell -e nektek belőle valami. ha nem,dobjátok ki. jó, ez is kicsit lehet sértő, de még mindig jobb,minthogy karácsonyi ajándékként adják.

én valószínűleg becsengetnék hozzájuk, a zacskóval. visszaadnám és mondanám,hogy szerintem az ajándékunkat összekeverték ezekkel a kukába szánt dolgokkal.mert ezek kivétel nélkül használt,elromlott, illetve lejárt dolgok. de nincs harag,csak gondoltad szólsz,hogy máskor ne járjanak így.

és bájos mosollyal visszaadod nekik.

legalább hülyének ne nézzenek már. ja és a kapcsolatot is redukálnám ezek után, az biztos.

( én is adtam már használt ruhacsomagot családtagoknak. de ők kérték,hogy nincsenek -e kinőtt gyerekruháink.. és egyértelműen olyat adtam ami ki van mosva és nem szakadt..)

2015. dec. 28. 18:48
 26/45 anonim ***** válasza:
86%

Nem semmi...

Ha már úgyis arra van dolgod nem fáradtság becsöngetni és személyesen visszaadni. Én a helyedben azt mondanám, hogy köszönöm szépen, hogy gondoltatok ránk, de ennyire nem vagyunk szegények. Eddig megvoltunk nélkületek, ezentúl is megleszünk, nem kell ezt erőletetni. Ha akár véletlenül is összefutunk, nézzetek levegőnek, mert én is így fogok tenni. És mennék tovább a dolgomra.

A kertjükben csak akkor dobnám be, ha nem lennének otthon. Magyarázatként azért mellékelnék valami levélkét hasonló szöveggel.

A veszekedéstől, durvább beszólásoktól megkímélném magam, ne süllyedj le az ő szintjükre. ;)

2015. dec. 28. 19:09
 27/45 anonim ***** válasza:
74%
Ünnepi borítékban dobj be nekik egy csekket szemétszállítási díjról. Úgyis itt az újév :)
2015. dec. 28. 20:24
 28/45 anonim ***** válasza:
75%
Én kiraknám facebookra aztán visszaadnám nekik.
2015. dec. 28. 20:30
 29/45 anonim ***** válasza:
72%
Tuti szednék össze hasonló szemetet és visszaküldeném neki. Kinyúlt melegítő, régi törölköző, ilyesmi .. Kíváncsi lennék leesne-e neki. :D
2015. dec. 28. 20:34
 30/45 anonim ***** válasza:
81%

Én azt mondanám ártatlan fejjel:

"Eltéveszthettetek valamit, mert véletlenül a kidobandó szemetet küldtétek el karácsonyra. Gondolom, az ajándékokat meg véletlenül kidobtátok. Biztos összecseréltétek a két csomagot."

Vagy valami ilyesmit...

2015. dec. 28. 20:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!