Csak nálunk szokás megbeszélni előre az ajándékokat?
Nálunk nincs így.
Mindig próbálunk rájönni, hogy mire van szüksége vagy minek örülne a legjobban, de rákérdezni soha nem kérdezünk rá, mindig nagy meglepetések vannak. Én így szeretem. :)
Én nem szeretem, ha megmondják, hogy mit vegyek, mert az olyan, mintha bankautomatának néznének. Meg én szeretek ajándékozni.
Én sem szoktam megmondani soha senkinek, hogy mit szeretnék.
Pl. a sógornőmnek bevásároltam, mire közölte a párom, hogy már vett magának egy ruhát, azt kéri karácsonyra tőlünk. Oké...szerintem ez abszolút bunkóság, pláne, hogy nem is akartunk olyan értékben venni neki.
Unokaöcsémnek meg kinéztünk egy tök jó fa játékot, erre mondja a nővérem, hogy vegyünk neki xy-t. Megvettem, de sajnáltam érte a pénzt, mert egy műanyag vacaknak tartom.
Nekem így nem okoz örömet az ajándékozás.
Én 24 voltam, mikor kiírtam a kérdést. Az én szüleim sem mondanak semmit, hogy mit szeretnének, ha őket kérdezem. Úgy szokott lenni, hogy pl anyukámtól megkérdezem, hogy apukám mit szeretne, mert ő talán jobban tudja, és fordítva :D így általában kiderül.
De én vagy testvérem mindig megmondjuk, hogy ezt szeretnénk, nem kell nagy dologra gondolni, pl egy ruha darab, vagy általában könyv. Viszont ilyenkor azt csináljuk, hogy odaadom a könyvet szüleimnek, és egészen karácsonyig nem adják oda... szóval így ők sem lesznek automaták. Ők se tudnák kitalálni, hogy én mit akarok ugyanúgy, ahogy én sem őt. Egy 10 éves gyereknél nehéz mellélőni, de ilyen korban már rég nem az ajándékozásról meg a meglepődésről szól a karácsony. Ha kell valami, szóljak és segítenek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!