Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti hagynátok hogy ennyire...

Ti hagynátok hogy ennyire belemásszanak az életetekbe? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Lehet én vagyok túl érzékeny, de már nem bítom elviselni sógoromékat.

A helyzet az, hogy szabadúszó tolmács/fordító vagyok, így a napom nagyjából abból áll, hogy korán kelek, elutazom az adott helyszínre, van hogy 3-4 órát vezetek oda, amint hazaérek fordítok, sokszor egész éjszaka, vagy épp felkészülök a másnapi tolmácsolásra. (Nincs minden nap tolmácsolásom, de van olyan hetem amikor 3-4 nap is akár, ezeken a heteken kb napi 4 órát alszom). A lényeg, hogy sógoroméknak van kulcsa a házunkhoz (engem már ez is zavar), sógor be is járkál előszeretettel. Tegnap délután kiderült, hogy ott volt, amíg nem voltunk otthon, kutakodott...és a lényeg, hogy simán belemondja a képembe, hogy volt nálunk, s látja megint nem főztem semmit. A másik dolog, vettem pár ruhát, megnézte az árukat (elő volt hagyva a zacskó, s belenézett!), s jól letolt, hogy engem jól megverni kevés lenne, hogy ennyi pénzért vettem blúzt. Férjemnek mondtam, hogy ilyenkor úgy belemondanám a képébe, hogy mennyi pénzt keresek, mert persze ő azt hiszi, hogy egy nő nem kereshet többet mint ő, főleg nem ilyen kis semmi munkával, mert "én csak otthon fordítgatok, meg kéthavonta kirándulok" (kéthavonta vállalok külföldi tolmácsolást, ami minden csak épp nem kirándulás). Azon kívül, hogy sokat dolgozom (most sok pénzre van szükségünk, mert egy vállalkozást akarunk indítani, ami mellett majd tudunk gyereket is vállalni, mert a mostani életvitelem sokáig nem folytatható, így is gyomorproblémáim vannak a sok stressztől, kávétól, éjszakázástól), a ház mindig tiszta, heti 3x főzök, igaz süti max csak kéthetentr van. Férjem nem egyezik bele, hogy cseréljünk zárat, mert majd mit fognak gondolni...

2015. okt. 10. 16:04
1 2 3 4 5 6
 51/56 A kérdező kommentje:

* okos, ahogy

*mégha

2015. okt. 14. 13:15
 52/56 anonim ***** válasza:
100%

"...de én nem vagyok hajlandó lesüllyedni a szintjére..."

Szerintem te fogalomzavarban vagy. Te bejárkálsz az ő lakásába és átkutatod a cuccait? Nem. Ergo nem süllyedtél le a szintjére. Azzal, hogy erőt mutatnál és tekintély parancsolóan elküldenéd melegebb éghajlatra, azt érnéd el, hogy legközelebb megadná a tiszteletet számodra is, amit minden normális ember megad a másiknak és megtanulná ő is, hogy hol a helye.

Amit eddig csináltatok ebben az ügyben - kérlek ne sértődj meg - de balekság. Viszont örülök, és gratulálok, hogy beláttátok, hogy nem mehet ez így tovább, és léptetek! Csak kitartás!

2015. okt. 14. 15:15
 53/56 anonim ***** válasza:
100%

Na csakhogy! Örülök, hogy megtetted az első lépéseket.

Megtennéd, hogy megírod (akár privátban is) a sógor reakcióját, és a további fejleményeket?

2015. okt. 14. 16:52
 54/56 A kérdező kommentje:
Persze, megírom. Egyelőre nem tudja, csak akkor fogja megtudni, amikor megpróbál bejutni. Ha bármi problémája lesz az új helyzettel, akkor elfelejtem majd, hogy úrinő vagyok...
2015. okt. 14. 20:31
 55/56 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell elfelejtened, hogy úrinő vagy.

Nem azt tanácsoltam, hogy káromkodj vele, mint egy kocsis, hanem hogy határozottan, mondd el, hogy mi a helyzet, hogy ezt a hangnemet te nem tűröd, hogy neki a TE házadban semmi keresnivalója, és ha nem tetszik valami, mehet. És ha ellenkezik, kidobnám a helyedben.

Semmiképp sem felejteném el felvilágosítani, hogy van különbség, mint a viselkedésetekben (úrinő kontra bunkó paraszt), mint a fizetésetekben, tehát semmi joga nincs téged kiosztani. Tudja a drága, hogy hol a helye.

Egyébként örülök neki, hogy megléptétek a zárcserét, én mondjuk nem várnám meg, amíg magától veszi észre.

Ha kemény akarsz lenni, menj elébe a dolgoknak, és mondd meg neki, hogy a legutóbbi akciója volt az utolsó, mostantól más szelek fújnak.

Remélem sikerül rendeznetek a helyzetet. Majd írd meg a fejleményeket.

2015. okt. 15. 12:47
 56/56 anonim ***** válasza:
100%
A zárcsere okos ötlet volt, a fizetésemet viszont én nem kötném a sógor orrára. Semmi köze hozzá, hogy én mennyit keresek, mint ahogy ahhoz sem, hogy amit keresek, mire költöm. Szerintem jobban jársz, ha nem mondod el, mert ha megtudja, az irigység lehet, még rosszabb reakciót vált ki belőle.
2015. okt. 17. 19:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!