Ti hagynátok hogy ennyire belemásszanak az életetekbe? Mit tennétek a helyemben?
Lehet én vagyok túl érzékeny, de már nem bítom elviselni sógoromékat.
A helyzet az, hogy szabadúszó tolmács/fordító vagyok, így a napom nagyjából abból áll, hogy korán kelek, elutazom az adott helyszínre, van hogy 3-4 órát vezetek oda, amint hazaérek fordítok, sokszor egész éjszaka, vagy épp felkészülök a másnapi tolmácsolásra. (Nincs minden nap tolmácsolásom, de van olyan hetem amikor 3-4 nap is akár, ezeken a heteken kb napi 4 órát alszom). A lényeg, hogy sógoroméknak van kulcsa a házunkhoz (engem már ez is zavar), sógor be is járkál előszeretettel. Tegnap délután kiderült, hogy ott volt, amíg nem voltunk otthon, kutakodott...és a lényeg, hogy simán belemondja a képembe, hogy volt nálunk, s látja megint nem főztem semmit. A másik dolog, vettem pár ruhát, megnézte az árukat (elő volt hagyva a zacskó, s belenézett!), s jól letolt, hogy engem jól megverni kevés lenne, hogy ennyi pénzért vettem blúzt. Férjemnek mondtam, hogy ilyenkor úgy belemondanám a képébe, hogy mennyi pénzt keresek, mert persze ő azt hiszi, hogy egy nő nem kereshet többet mint ő, főleg nem ilyen kis semmi munkával, mert "én csak otthon fordítgatok, meg kéthavonta kirándulok" (kéthavonta vállalok külföldi tolmácsolást, ami minden csak épp nem kirándulás). Azon kívül, hogy sokat dolgozom (most sok pénzre van szükségünk, mert egy vállalkozást akarunk indítani, ami mellett majd tudunk gyereket is vállalni, mert a mostani életvitelem sokáig nem folytatható, így is gyomorproblémáim vannak a sok stressztől, kávétól, éjszakázástól), a ház mindig tiszta, heti 3x főzök, igaz süti max csak kéthetentr van. Férjem nem egyezik bele, hogy cseréljünk zárat, mert majd mit fognak gondolni...
Zárcsere, és ne adjatok neki új kulcsot. Nem normális amit csinál. És még ki tudja mit csinál amit nem mond el. Lehet, hogy a bugyijaid közt is kutakodik.
Egyébként neked is van kulcsod az ő házához?
Nevethetnékem van ettől a kérdéstől.
Először is: miért van kulcsa sógiéknak?
Másodszor: mi az, hogy te BÁRMIBEN magyarázkodsz neki? Annyiszor főzöl, ahányszor te akarsz, annyiért veszel blúzt, amennyiért TE akarsz, annyit kirándulsz (dolgozol), amennyit TE akarsz. Rajtad kívül akinek van ebbe beleszólása, az a férjed.
Megoldás: sógiéktól kulcsot elvenni, és megmondani neki, hogy kivel hogy beszéljen, és hogy a saját életével foglalkozzon. Dobbants oda, neki nincs köze a te életedhez!
Azért van kulcsa, mert a házat még férjem akkor építette, amikor engem nem ismert. Sógor sokat segített neki, ő festette ki a házat. Férjem sokat járt akkoriban el otthonról, ezèrt adott nekik is, anyukájának is kulcsot. Ahogy odaköltöztünk, anyukája visszaadta a kulcsot, s azt mondta, ha esetleg kirándulni mennénk, akkor majd arra a hétre adunk neki kulcsot, hogy tudja etetni a kutyát. Sógorék nem adták vissza. A ház azóta közös, mivel ketten fizettük le a kölcsönt, ez hivatalosítva is van.
Férjem nem engedi, hogy sógor megtudja mennyi pénzt keresek, mert felvágásnak tűnne. Szlovákiában élünk egyébként, magyarok vagyunk. (Nyelveim,-mivel valaki kérdezte- magyar,szlovák,angol,francia.)
"Férjem nem engedi, hogy sógor megtudja mennyi pénzt keresek"
Itt a férjeddel nagy gondok vannak, és ne haragudj, de veled is, ha más mondja meg neked, hogy kivel közölgeted a fizetésed összegét.
Fura a férjed. Az felvágás, ha a tisztességes munkával megkeresett pénzedet arra költöd amire tetszik? Az, hogy a sógorod kvázi egy kitartott nőnek néz, aki a tesója pénzét költi az rohadtul megalázó. Ezt ő nem fogja fel?
Segített a háznál? Na és? Nálunk az egész rokonság segített festeni, villanyt szerelni, burkolni. Akkor osztogassak hálából mindenkinek kulcsot? Fizessetek neki valamennyit ha ez a férjedet megnyugtatja.
Nem jó ez így. Csak ismételni tudom magam, a férjed nem akar konfliktust a tesójával oké. De te is ott laksz, ne turkáljon már a holmitok közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!