Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti hagynátok hogy ennyire...

Ti hagynátok hogy ennyire belemásszanak az életetekbe? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Lehet én vagyok túl érzékeny, de már nem bítom elviselni sógoromékat.

A helyzet az, hogy szabadúszó tolmács/fordító vagyok, így a napom nagyjából abból áll, hogy korán kelek, elutazom az adott helyszínre, van hogy 3-4 órát vezetek oda, amint hazaérek fordítok, sokszor egész éjszaka, vagy épp felkészülök a másnapi tolmácsolásra. (Nincs minden nap tolmácsolásom, de van olyan hetem amikor 3-4 nap is akár, ezeken a heteken kb napi 4 órát alszom). A lényeg, hogy sógoroméknak van kulcsa a házunkhoz (engem már ez is zavar), sógor be is járkál előszeretettel. Tegnap délután kiderült, hogy ott volt, amíg nem voltunk otthon, kutakodott...és a lényeg, hogy simán belemondja a képembe, hogy volt nálunk, s látja megint nem főztem semmit. A másik dolog, vettem pár ruhát, megnézte az árukat (elő volt hagyva a zacskó, s belenézett!), s jól letolt, hogy engem jól megverni kevés lenne, hogy ennyi pénzért vettem blúzt. Férjemnek mondtam, hogy ilyenkor úgy belemondanám a képébe, hogy mennyi pénzt keresek, mert persze ő azt hiszi, hogy egy nő nem kereshet többet mint ő, főleg nem ilyen kis semmi munkával, mert "én csak otthon fordítgatok, meg kéthavonta kirándulok" (kéthavonta vállalok külföldi tolmácsolást, ami minden csak épp nem kirándulás). Azon kívül, hogy sokat dolgozom (most sok pénzre van szükségünk, mert egy vállalkozást akarunk indítani, ami mellett majd tudunk gyereket is vállalni, mert a mostani életvitelem sokáig nem folytatható, így is gyomorproblémáim vannak a sok stressztől, kávétól, éjszakázástól), a ház mindig tiszta, heti 3x főzök, igaz süti max csak kéthetentr van. Férjem nem egyezik bele, hogy cseréljünk zárat, mert majd mit fognak gondolni...

2015. okt. 10. 16:04
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
100%
Fú hallod :D Én b@$zt@m fel magam a te életeden...
2015. okt. 12. 20:27
 42/56 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog amin elgondolkodtam, és amit a többi válaszoló eddig nem írt

1. Bejárkál, pofátlan, nagyképű, kutat a cuccaid között, téged aláz. Ha azt nem is számítjuk bele, hogy gyakorlatilag bármit ellophat, akkor is, és most vulgáris leszek, de nem gondolod, hogy ennyi erővel akár már bele is matyizhatott a fehérneműidbe, vagy kamerákat rakhatott fel, amin téged néz esténként hogy zuhanyozol.

Persze, elsőre nevetségesnek tűnik, de ha valaki hatalmat kap, és hasonló személyiségű mint a sógorod, akkor nagyon extrém módon visszaélhet vele (és ebben az esetben a hatalom egyenlő azzal, hogy bármit megtehet veletek és a lakásotokban).

2. Zárcsere. Meglesz oké. Ha kicsit bekeményítesz, akkor elhiszem rólad, hogy nem adsz neki kulcsot. Ennyivel le is lehetne zárni. De abból amit leírtál a férjed személyiségével kapcsolatban, nem gondolod, hogy ő simán fog adni neki egy kulcsot? Még csak könyörögnie sem kell a sógorodnak, máris a kezében az új zár kulcsa. Erre találj megoldást.

2015. okt. 13. 14:09
 43/56 anonim ***** válasza:
100%

A 42-t én kiegészíteném azzal, hogy ha kirándulni mentek, akkor még csak ideiglenesen se adjatok kulcsot a sógornak. Szerintem önhatalmúlag lemásoltatná, simán kinézem belőle.

Ezentúl anyósodnak adjátok tartalék kulcsot, adjátok meg neki a riasztó kódját, és tüntessétek el a sógort az életetekből.

Egyébként a ruhás szituációt egyszerűen nem tudom elképzelni. Közli, hogy téged minimum meg kellene verni, te meg állsz, és nem mondasz rá semmit? És a férjed is tűri, hogy a sógor alázzon? Vagy mit mondott ebben a szituációban?

Én minimum a képébe vágtam volna, hogy nyolcszor annyi keresek mint, te vazze, megtehetem, hogy azt veszek, amit akarok. És szépen, ezzel a lendülettel kidobtam volna a házból, mint macskát.....ni. Lehet, hogy én vagyok túl temperamentumos, de nem tűrném el, hogy így beszéljenek velem, és a férjemtől sem, hogy ne álljon ki mellettem.

Be kell keményítened, és a férjeddel is közös nevezőre kellene jutnotok.

2015. okt. 13. 14:54
 44/56 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén úgy érzem, hogy te meg sem próbálod megoldani ezt a helyzetet. A helyedben odamentem volna, és megmondom sógornak, hogy kinek az életében vájkáljon, és azonnal visszaveszem a kulcsokat.

Legközelebb majd abba is beleszól, hogy miért veszel fel tangabugyit?...

2015. okt. 13. 20:05
 45/56 A kérdező kommentje:
Én próbálom, de nem akarok veszekedni, inkább elhatárolni magam tőlük. Férjem egyébként nem volt jelen az esetnél, amikor elmeséltem neki, csak annyit mondott, hogy ne foglalkozzak vele, ő más világ. Én annyit mondtam sógornak, hogy én ruhára adom ki a pénzt, ő másra. Ő nem venne ennyiért ruhát, én nem vennék annyiért kaját/szerszámokat/autóra cuccokat, amennyiért ő.
2015. okt. 13. 21:55
 46/56 anonim ***** válasza:
100%

Tévedtem, mégsem vagy valami okos, ha ennyi válaszból sem értesz.

Amit te csinálsz az ugyanis nem konfliktuskerülés, hanem öngyilkosság. (Abban az értelemben, hogy ez így nem élet, és nem is lesz az.)

2015. okt. 13. 23:03
 47/56 anonim ***** válasza:
100%
Ő más világ... ez még mindig nem magyarázza meg, hogy miért járkál be hozzátok. A férjed fél a saját tesójától?
2015. okt. 13. 23:21
 48/56 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, nem tudunk segíteni.

Nem érted meg, hogy nem természetes a te reakciód sem, meg a férjedé sem.

2015. okt. 13. 23:54
 49/56 anonim ***** válasza:
100%

"Én próbálom, de nem akarok veszekedni, inkább elhatárolni magam tőlük. "

Nem akarlak megbántani, de ez nem próbálkozás, ez csendes beletörődés. Nem tudod elhatárolni magad valakitől, ha ő önhatalmúlag teljesen belemászik az életedbe (kulcsa van hozzá), és te nem teszel ellene semmi konkrétat.

Ezt nem lehet megmagyarázni azzal, hogy ő ilyen, el kell fogadni, ne törődj vele...stb. Miért kellene elfogadni? Ha valaki pofátlan, bunkó paraszt, az nem érdekel, nem foglalkozom vele, egészen addig, amíg a viselkedésével békén hagy. Ha nem, onnantól kezdve ez zavar, mert velem szemben ne legyen pofátlan, bunkó paraszt. És ha ezt egy ilyennek nem magyarázod el az ő szintjén, határozottan és ellentmondást nem tűrően, akkor magától soha az életben nem is fogja észrevenni, hogy ő egy pofátlan, bunkó paraszt, aki túl messzire ment. (és folytatja a viselkedését ugyanúgy a végtelenségig)

Legyél tökös csaj, állj a sarkadra, és először az életben oszd ki úgy istenesen a sógort. Ezentúl tudja majd, hogy merre hány méter.

Komolyan, ilyet megcsinálna, én már leüvöltöttem volna a fejét. Bocsánat, megint kicsit temperamentumosra sikerült a mondandóm.

2015. okt. 14. 12:13
 50/56 A kérdező kommentje:
A zárcsere hétfőn megtörtènt. Senki nem kap kulcsot a házhoz. Lehet számotokra nem okos ahogy intézem a dolgot, de én nem vagyok hajlandó lesüllyedni a szintjére, ahogyan a fèrjem sem. Én intelligens maradok, ő meg reklámozhatja tovább a parasztságát, senkit nem fog meghatni vele. A kérdés kiírása hasznosnak bizonyult, legalább férjem is belátta, hogy nem normális dolog, ha valaki bármikor bejöhet a házunkba, az otthonunkba, még ha az illető a testvére is.
2015. okt. 14. 13:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!