Ti hagynátok hogy ennyire belemásszanak az életetekbe? Mit tennétek a helyemben?
Lehet én vagyok túl érzékeny, de már nem bítom elviselni sógoromékat.
A helyzet az, hogy szabadúszó tolmács/fordító vagyok, így a napom nagyjából abból áll, hogy korán kelek, elutazom az adott helyszínre, van hogy 3-4 órát vezetek oda, amint hazaérek fordítok, sokszor egész éjszaka, vagy épp felkészülök a másnapi tolmácsolásra. (Nincs minden nap tolmácsolásom, de van olyan hetem amikor 3-4 nap is akár, ezeken a heteken kb napi 4 órát alszom). A lényeg, hogy sógoroméknak van kulcsa a házunkhoz (engem már ez is zavar), sógor be is járkál előszeretettel. Tegnap délután kiderült, hogy ott volt, amíg nem voltunk otthon, kutakodott...és a lényeg, hogy simán belemondja a képembe, hogy volt nálunk, s látja megint nem főztem semmit. A másik dolog, vettem pár ruhát, megnézte az árukat (elő volt hagyva a zacskó, s belenézett!), s jól letolt, hogy engem jól megverni kevés lenne, hogy ennyi pénzért vettem blúzt. Férjemnek mondtam, hogy ilyenkor úgy belemondanám a képébe, hogy mennyi pénzt keresek, mert persze ő azt hiszi, hogy egy nő nem kereshet többet mint ő, főleg nem ilyen kis semmi munkával, mert "én csak otthon fordítgatok, meg kéthavonta kirándulok" (kéthavonta vállalok külföldi tolmácsolást, ami minden csak épp nem kirándulás). Azon kívül, hogy sokat dolgozom (most sok pénzre van szükségünk, mert egy vállalkozást akarunk indítani, ami mellett majd tudunk gyereket is vállalni, mert a mostani életvitelem sokáig nem folytatható, így is gyomorproblémáim vannak a sok stressztől, kávétól, éjszakázástól), a ház mindig tiszta, heti 3x főzök, igaz süti max csak kéthetentr van. Férjem nem egyezik bele, hogy cseréljünk zárat, mert majd mit fognak gondolni...
Én nem akarom hagyni magam, de a férjem visszafog. Nem akar konfliktust, ez tény. Én úgy döntöttem csináltatok zárat, s majd mindnekinek azt mondjuk majd, hogy beletörtem a kulcsom.
Sógor viselkedésében az háborít fel, hogy úgy beszél velem, mint egy gyerekkel. Igaz, hogy fiatalabb vagyok, de nincs joga így kezelni.
Én már rég visszaszóltam volna neki. Ha nem is durván, de azért finoman érezze már hol a helye. A TI közös otthonotokba megy be és kotorászik a magánéletetekben, amihez semmi köze.
Igenis zárat cseréltetnék és marha nagy gondok vannak a férjeddel, ha ő nem melletted áll ki egy ilyen helyzetben.
Fölösleges másnál kulcsot tartani. Van neked és neki. Ha egyikőtök elhagyja, még mindig ott a másiké, ha egyikőtök kizárná magát (ami családi háznál nem annyira jellemző), akkor még mindig ott van a másiké. Vészhelyzetben a sógorod sem tud semmit tenni, ha pedig elutaztok, akkor elegendő arra a pár napra kölcsönadni valakinek egy kulcsot, hogy locsolja a virágokat, etesse az állatokat és nézzen körbe, hogy minden rendben van-e, nem járt-e bent senki.
Ha nem mertek kerek-perec elé állni, akkor igen, mondjátok azt, hogy beletörted a kulcsot és ki lett cserélve a zár, köszönjétek meg neki, hogy eddig ránézett olykor a házra és mondjátok meg neki (ha számon kérné az új kulcsát), hogy a továbbiakban már nem tartozok igényt eme szolgáltatására.
Csodálom, hogy eddig egyáltalán tűrted!
KAMU!
Mi az, hogy mit fognak gondolni? Ne kábíts!
"Én nem akarom hagyni magam, de a férjem visszafog. Nem akar konfliktust, ez tény"
Ha a helyedben lennék, én intézném a zárcserét. Vannak már nagyon profi biztonsági zárak, amikhez nem olyan egyszerű kulcsot másoltatni. PL. a mienkhez három kulcsot adtak összesen. Kettő nálad lesz, egy meg a férjednél, aztán kérheti a sógor...
A másik dolog, hogy el kellene kezdened átformálni a férjed gondolkodásmódját. Büszkének kellene lennie arra amit csinálsz, amit elérsz, és amennyit keresel, nem pedig az idióta sógor előtt szégyenkeznie.
Sőt, inkább a testvére viselkedése miatt kellene szégyenkeznie.
Állítsd olyan helyzetek elé, amikor döntenie kell, hogy téged, vagy a sógort pártfogol. Aztán kezd el felnyitni a szemét, hogyha nem melletted áll ki, akkor egyszer majd élhet a sógorékkal, mert ezt nem lehet elviselni hosszú távon.
Gondolj bele ha gyereketek lesz, és a nevelésébe akar beleszólni. Na az már mindennek a teteje.
Az írásodból az jön le, hogy anyósod nagyon normálisan gondolkodik, ő magától adta vissza a kulcsot. Vele nem tudnál elbeszélgetni erről az állapotról? Mint anyuka, próbálhatná rendezni a két fia közötti problémát.
Ha segít neked, talán a férjed is könnyebben szembemegy a sógorral. Lényeg, ami lényeg, a férjed álljon a sarkára, te pedig ne húzd meg magad.
Amit elérsz, arra büszkének kellene lenned, és ha ezt kommunikálod a sógor felé is, akkor visszavesz az arcából. Nehogy még te magyarázkodj, hogy mikor főzöl, és mikor miért nem. A fizetésedről pedig mindenképpen tájékoztasd, akármit mondd is a férjed. Előbb utóbb döntenie kell, ki mellé áll. Megette a fene a házasságotokat, ha nem téged választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!