Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jól mondja a nagybátyám, hogy...

Jól mondja a nagybátyám, hogy buta vagyok?

Figyelt kérdés
Matematikából nagyon gyenge tanuló voltam mindig, kettesnél soha nem voltam jobb, meg sajnos kétszer - negyedikben és hetedikben - pótvizsgáznom kellett. Jártam külön órákra is, de sajnos nem megy. Ezen felül a kémia, és a fizika se az erősségem. Nekem a magyar, történelem és a rajz feküdt mindig, meg az idegennyelv egy picit (hármas- négyes mindig megvoltam belőle). A nagybátyám a matematika miatt mindig szekál, állandóan azt mondogatja, hogy aki nem érti a matematikát az egy buta, műveletlen személyiség akivel szégyen még szóba állni is. Ő matematikát tanít egy gimnáziumban.

2015. júl. 7. 07:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 anonim válasza:
100%
én sem voltam soha okos ameddig nem jártam külön egy jó matek tanárhoz azóta mindig rájövök minden feladatra,logikájára senki nem buta csak valakinek nem ez az erőssége te akkor másban vagy jó a bátyád meg abban nem jó amiben te és ne hagyd magad ha piszkál keresd meg azt amiben ő nem jó és akkor te is tudod szivatni
2015. júl. 10. 15:35
 62/89 A kérdező kommentje:
Nem, nem olvasgatja, akarta ő már hamarabb is intézni, de nem jutott el odáig. Meg nem is nézett nagyon utána, szerintem. Csak anya egyszer (még a kérdésem kiírása előtt) beszélt vele, és mondta, hogy el vagyok nagyon kenődve. A kérdésemet azért tettem fel, mert nagybátyám mindig szekál és gúnyolódik. Azt mondogatja mindig, hogy ahol ő tanítja a matematikát, ott a legrosszabb tanuló is megvan egy erős hármas legalább. Amúgy ha sikerül ebbe a suliba fogok erre a szakra átiratkozni: [link]
2015. júl. 10. 15:38
 63/89 A kérdező kommentje:
Bátyám szokta megkérdezni tőle, "Hogy ha olyan okos vagy, miért nem tetted már le a nyelvvizsgát" Bátyám két éve tette le. Most Angliában dolgozik, jövőre hazajön és megy egyetemre. Nagybátyám már harmadjára hasalt el, neki az a szerencséje, hogy amikor ő diplomázott, még nem kellett nyelvvizsga.
2015. júl. 10. 15:42
 64/89 anonim ***** válasza:
100%

Látod, isten nem ver bottal. Pedig egy középiskolai tanárnak illene képesnek lenni letenni egy középfokú nyelvvizsgát!

Ugye tudsz róla, hogy ez az iskola alapból nem ad érettségit, a három év után még kettő, hogy érettségihez juss, az 5. Viszont egy gimnáziumban vagy szakközépben 4 év alatt lesz érettségid, igaz viszont, hogy ott viszont szakmát nem kapsz, csak plusz egy vagy két év alatt. Tehát végülis ugyanott vagy.

2015. júl. 10. 16:02
 65/89 A kérdező kommentje:
Ez a szak pont ad [link] itt van minden a suliról, amúgy igen, ez régen csak szakmunkás volt az iskola, (ez a szak is) nem rég vezették be azt, hogy itt is legyen érettségi.
2015. júl. 10. 16:13
 66/89 anonim ***** válasza:
100%

A nagybátyád a hozzáállásával tanárnak alkalmatlan, emberileg meg egy nulla. Mondanám, hogy ne foglalkozz vele, meg inkább került a társaságát, de gondolom ezt nehéz kivitelezni. Én mondjuk a szüleit helyében egy kicsit helyretenném.

Visszatérve a lényegre, írták többen a nevelési tanácsadót, és ez egy nagyon hasznos tanács. Én ezt annyival egészíteném ki, hogy menj el pályaválasztási tanácsadásra is, mert ott biztosan szakszerű és egyéni tanácsot fogsz kapni, figyelembe véve a képességeidet és a jövőbeni céljaidat is. A középiskola választás nagyon fontos, hosszú távon eldönti, hogy mik lesznek a későbbi lehetőségeid.

Az emberek nem egyformák, mindenki másban jó. Attól, hogy te nem vagy matekzseni, még lehet sikeres és boldog életed, valamilyen más területen.

Ellentétben a nagybátyáddal, aki ezzel a viselkedéssel valamit kompenzálni akar. Hidd el, szerintem nála nagyobb defekt van valamelyik területen, mint nálad. Azt mondják, mindenkinek van egy hulla a pincéjében. Aki boldog és elégedett, és pozitívan szemléli a világot, az nem állandóan a hibát keresi másokban.

Írj más egy-két dolgot a nagybátyádról is, mert nem hiszem, hogy a matekon kívül mindenben olyan sikeres lenne. Szerinted szeretik őt a tanítványai? Boldog a családi élete? Szeretik a gyerekei?

Szerintem ha alaposan végiggondolod, rá fogsz jönni, kiben van a nagyobb hiba.

2015. júl. 10. 16:33
 67/89 A kérdező kommentje:
Elvált egy kislánya van, az anyjával lakik. Neki ez a harmadik iskolája, ahol tanít. Az előzőből tavaly küldték el, mert emiatt a viselkedése miatt összetűzött vele. Mindig azt mondja, hogy aki nem tud elszámolni mit tudom én meddig, meg nem ismeri a két ismeretlenes egyenletet (mint például én se ismerem, nem is tanultuk) meg nem tud ilyen vagy olyan műveletet elvégezni, az semmit se ér el az életben, szerinte a műveltség a számok tudományával kezdődik.
2015. júl. 10. 18:28
 68/89 anonim ***** válasza:
45%

Mekkora egy troll vagy, öcsi. Megnéztem ezt a tesztet, hogy mégis mennyire rossz az 50-ből 9 pont, hátha csak a teszt volt túl nehéz.

Az ötven kérdésből 44-ben két lehetőség közül kell választani. Egy véletlenszerűen össze-vissza kattingató Down-kórosnak nem lehetne kevesebb, mint 20 pontja, még ha annyit se tud megválaszolni, hogy a 80 vagy a 90 közül melyik a nagyobb szám, vagy hogy az 5, 6, 7 után mi jön a sorban. 9 pontot ezen a teszten csak úgy lehet csinálni, ha tudod a válaszokat, és direkt a másra kattintasz. 20 pontot a vakszerencse is összehoz a billentyűzetemen mászkáló macskámnak.

Te meg itt hülyíted a népet. Te nem diszkalkuliás vagy, hanem figyelemhiányos, aki ilyen baromságokkal szivatja a segítőkész felhasználókat.

2015. júl. 12. 16:45
 69/89 anonim ***** válasza:
100%
Nem troll, szerintem itt más a gond.Gondolom azok mentek, amikor csak sorba kellett állítani a számokat. Itt az lehet neki a gond, hogy a műveleteket összekeveri. Nekem is volt egy ilyen ismerősöm aki a szorzást az összeadással, az osztást a kivonással keverte össze. Szerintem itt is az van. Az pedig elég súlyos diszkalkulia
2015. júl. 12. 17:43
 70/89 anonim ***** válasza:
67%

Volt vagy tizenöt kérdés, hogy melyik szám a kisebb vagy nagyobb. Hogy ezeket mind elrontsa, ahhoz az kell, hogy a "kisebb" és "nagyobb" szavakat fordítva értelmezze, és úgy válassza ki folyamatosan a rossz megoldást. Ha csak simán nem tudná, hogy melyik szám a kisebb vagy nagyobb, vagy hogy a négytíz-citrom-ötvenszáz szám-e vagy sem, és össze-vissza válaszolna, lenne legalább 20 pontja.

Ha valóban súlyos problémái vannak, akkor elnézést kérek. De amennyi troll van itt, számomra valószínűbbnek tűnik, minthogy valaki ezen a teszten 9 pontot érjen el.

2015. júl. 12. 17:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!