Jól mondja a nagybátyám, hogy buta vagyok?
Nem akarok beléd kötni meg ilyenek, DE 8. osztályos vagy. Ottani matek nem nagy szám se az irodalom nyelvtanról nem is beszélve.
Ha középsuliba mész és ezekkel fogsz találkozni igen csak meg kell húznod a tanulást.
Az irodalom életrajzból és versek elemzéséből és novellák elemzéséből fog állni ami szerintem hülyeség de ez van.
Nyelvtan is sok baromságot fog tartalmazni fonémák, morfémák és nyelvtörténelem illetve eredet.
Matek az érdekes mert érettségin inkább logika van matek feladatok között. Persze szorozni osztani kell, de nem ez a hangsúlyos. Ha gondolod nézz meg érettségi feladatokat belőle/belőlük. Mondjuk nyelvtanból csak szóbeli van.
Húzd meg most a tanulást és fordíts rá sok időt ha nem a 2-es a cél az érettségin. Persze egy hármast is simán el lehet érni de azzal sem vagy sokkal előrébb.
A matekhoz nem műveltség kell, hanem gondolkodás és logika, amik nem a műveltségből fakadnak.
A nagybátyád nem tudja, mi az a műveltség, én megmondanám neki, hogy akkor ne is álljon velem szóba, még a végén szégyenbe kerül, terjessze ezt máshol és másnak.
Tovább tanulni viszont nem valószínű hogy nagyon fogsz.
Mármint jó elmehetsz ilyen irodalmárnak vagy történelem kutatónak vagy nem tudom, de a matek mindenhol elvárás.
Ha nem érettségizel belőle mérnök szakokon akkor is kelleni fog.
Sőt szinte mindenhol kell. Még a kőműves is matekozik, vagy a technikusok nagy része.
A mai Magyarországon, ha pl. nem tudod, mik voltak Arany fő művei, akkor hülye, műveletlen bunkónak néznek, de, ha nem tudod pl. mit jelent a faktoriális, akkor csak legyintenek, hogy áhh.. matek, nem kell érteni hozzá- biztos nincs érzéked.
Pedig ez nincs így, agy alap szinten ( értsd: gimi 2-3 ) minden tárgyat meg lehet tanulni.
Ugyanolyan alapműveltség mindegyik.
Ha te próbálkozol szorgalommal, igyekszel megérteni, akkor senki nem mondhatja neked, hogy műveletlen vagy. A műveletlen/igénytelen ember nem igyekszik jobbank lenni.
Amúgy, ha negyedik osztályban már pótvizsgáznod kellett matekból, akkor a szüleid miért nem vittek el diszkalkulia vizsgálatra? ( "matekos diszlexia")
Gyanús ez nekem.
Ha véletlen diszkalkos lennél, az nem para, az ellen nem tehetsz semmit :)
Nekem gimiben volt egy osztálytársam, 4-5 tanuló csaj, aki MINDEN évben pótvizsgázott matekból, érettségije is épphogy kettes lett ( 26% asszem..) úgy, hogy ő suli közben és nyáron is heti 2x járt tanárhoz. - neki pl. 100% hogy meg nem állapított diszkalkuliája volt. Emiatt viszont, önbizalma zéró, ill. minden matek óra előtt és után sírt a lány wcben stb.. Pedig ő tényleg mindent megtett a sikerért.
Szóval, tanulj szorgalmasan, tegyél meg mindent, ha így sem megy, akkor vedd lazán és tegyél arra, mi mond a nagybátyád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!