Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jól mondja a nagybátyám, hogy...

Jól mondja a nagybátyám, hogy buta vagyok?

Figyelt kérdés
Matematikából nagyon gyenge tanuló voltam mindig, kettesnél soha nem voltam jobb, meg sajnos kétszer - negyedikben és hetedikben - pótvizsgáznom kellett. Jártam külön órákra is, de sajnos nem megy. Ezen felül a kémia, és a fizika se az erősségem. Nekem a magyar, történelem és a rajz feküdt mindig, meg az idegennyelv egy picit (hármas- négyes mindig megvoltam belőle). A nagybátyám a matematika miatt mindig szekál, állandóan azt mondogatja, hogy aki nem érti a matematikát az egy buta, műveletlen személyiség akivel szégyen még szóba állni is. Ő matematikát tanít egy gimnáziumban.

2015. júl. 7. 07:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim ***** válasza:
62%

,,weblap szerkesztő, rendszergazd''

Ha jól tudom akkor ezekhez kell a matek mivel informatika. Legalábbis tesóm rendszergazdát is végzett és nekik végig volt matek.

Infó szakoknál 90% hogy van matek.

2015. júl. 10. 10:46
 52/89 anonim ***** válasza:
42%

Amúgy meg az irodalom és a töri pont az a tantárgy aminek nem sok hasznát fogod venni az életben.

Engem nem érdekelt soha az irodalom. Sem a világi pl Shakespeare vagy magyar pl Petőfi. Azt magyaráznak bele amit akarnak és ezt az életkörülményekkel hozzák párhuzamba. Ennyi.

Töriből pedig kevesen élnek meg jól, a tanári pálya meg nem egy álom.

Az emberek 80%-a 3 Petőfi művet nem tudna felsorolni, hogy miért? Mert ,,alapműveltség''. Ezt a kifejezést tapasztalataim szerint nem másra használják mint hogy megmagyarázzák hogy mire fog kelleni neked azaz semmire. Felesleges az oktatásban, de beleteszik mert legyen.

Töri legalább érdekes a sok csatával, országokkal meg hogy mi kb 500 éve csak veszítünk mindenhol.

Mateknak több gyakorlati haszna van mint az irodalomnak. Nyelvtan se jobb és igazából büfészak az irodalom és a nyelvtan is.

2015. júl. 10. 10:52
 53/89 A kérdező kommentje:
Nekem a tanárnő mondta a rendszergazdát, meg a weblap szerkesztőt is.
2015. júl. 10. 10:58
 54/89 anonim ***** válasza:
62%
azért ezekhez is kell logika és matematikai tudás
2015. júl. 10. 12:08
 55/89 anonim ***** válasza:
59%
Műszaki egyetemen info szakon sok matematika van, de a gyakorlatban az alapműveleteken és a kettes meg tizenhatos számrendszeren kívül nem használunk semmit.
2015. júl. 10. 12:23
 56/89 A kérdező kommentje:
Akkor szóval hiába teszem le az érettségit, mivel nagy valószínűséggel nem lesz matekom az egészet dobhatom a szemétbe.
2015. júl. 10. 12:57
 57/89 anonim ***** válasza:
100%

az írásodból látszik, hogy szorgalmas vagy. más nem kell.

én humán osztályba jártam, senkinek sem mentek igazán a reál tárgyak, nekem mondjuk a matek igen, de sokaknak az sem. mégsem bukott meg senki érettségin, mert valahogy megtanulta mindenki.

a ketteshez különben is csak egy könnyű feladatot, meg egy szöveges tételt kell tudni megoldani. a többi feladat csak hab a tortán.

nincs olyan nehézre csinálva az az érettségi, a matek sokaknak nem megy, de attól még mindenkinek sikerül.

a nagybátyádra ne hallgass, sajnos sokat tud ártani egy ilyen ostoba ember állandó szekálása, de ne hallgass rá, csak tedd a dolgodat.

2015. júl. 10. 14:15
 58/89 anonim ***** válasza:
42%

Hát leteheted ha olyan szakmát választasz ahová nem kell, de ilyet nem igazán fogsz találni ahova 0 matek kell.

Pl még a fodrászok is matekoznak meg kémiáznak hogy mit milyen arányban és satöbbi. Ismerős mondta hogy nekik elég kemény kémiájuk volt pedig ,,csak'' fodrász.

Történelem, irodalom vagy ilyen büfészakok pl. bölcsész , esetleg valami fordító még lehetsz oda nem igazán kell a matek.

Érettségit nagy valószínűséggel dobhatod igen, de ennek nem csak a matek az oka. Tegyük fel hogy elmész egy olyan helyre ahol nem kell matek, de van számolásos tantárgy ami 99% hogy lesz. Itt ha nem mennek az alapműveletek akkor a bonyolultabbakba bele se bírsz fogni.

Matek minden jobban kereső szakmához kell ha csak alapfokon is. Keress olyan szakmát ami érdekel és nem kell hozzá matek, ha nem akarsz továbbmenni valami humán szakon akkor fölösleges érettségizni szerintem de ez a te döntésed.

2015. júl. 10. 15:00
 59/89 anonim ***** válasza:
74%
Van egy húgom, akinek alsóban kb. 4-se lehetett matekból. Felsőben jó matektanárt kapott 5-s. 7-ben elment gimibe, valami egészen pocsék matektanárhoz, és majdnem megbukott (már bukásra állt, mikor elkezdtünk matektanárt keresni neki). Ezután találtunk neki több matektanárt, ki jobb, ki rosszabb, eszerint, hogy jobban, hol rosszabbul tejesített. Érettségire szerencsére a suliban is jó matektanárt kapott. Ő is szorgalmas volt, és ugyan nem volt diszes, de azért sikerült kémiát is tanulnia. Nem tudom, szerintem info egyetemre nem tudsz menni matekkal, de szinte biztos vagyok benne, hogy ténylegesen nem kell számolós matek az informatika legtöbb ágához, leginkább a grafikában használják, meg magasabb szinten (kutatásnál). A programozáshoz inkább (a négy alapműveleten kívül) azokat a típusú feladatokat kell tudni megoldani, hogy ha van 8 fiú és 5 lány, akkor ha minden fiú minden lánnyal kezet fog, akkor hány kézfogás történik.
2015. júl. 10. 15:01
 60/89 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd magadat itt írogató buta (olyan, mint a nagybátyád) emberek által elkedvetleníteni, természetesen nem szemétbe való az érettségi, hanem alap az élethez, és teljesen mindegy, hogy van-e benne matekjegy vagy nincs. Nyilván nem olyan pályát fogsz választani, ahova matek kell, de ezt nem is most kell eldöntened. Most az a teendő, hogy elintézd a felmentést, és átiratkozz érettségit adó középiskolába. De ezt nem értem: a volt osztályfőnököd pont most, hogy ede kiírtad ezt a kérdést világosult meg és jött rá, hogy te nem is vagy buta, és ezzel a hírrel pont most nyár közepén, iskolaválasztás után, miuán lebeszélt a középiskoláról, megkeresett? Furcsa. Csak nem olvasgatja ő is a gyakorikérdéseket?
2015. júl. 10. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!