Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jól mondja a nagybátyám, hogy...

Jól mondja a nagybátyám, hogy buta vagyok?

Figyelt kérdés
Matematikából nagyon gyenge tanuló voltam mindig, kettesnél soha nem voltam jobb, meg sajnos kétszer - negyedikben és hetedikben - pótvizsgáznom kellett. Jártam külön órákra is, de sajnos nem megy. Ezen felül a kémia, és a fizika se az erősségem. Nekem a magyar, történelem és a rajz feküdt mindig, meg az idegennyelv egy picit (hármas- négyes mindig megvoltam belőle). A nagybátyám a matematika miatt mindig szekál, állandóan azt mondogatja, hogy aki nem érti a matematikát az egy buta, műveletlen személyiség akivel szégyen még szóba állni is. Ő matematikát tanít egy gimnáziumban.

2015. júl. 7. 07:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim ***** válasza:
16%
Valahogy nem kerek ez a történet. Talán itt is arról van szó, hogy nem csak kevés tehetséged van a matekhoz, amiről nem tehetsz, de meg is ideologizálod, hogy az amúgy is hülyeség és tulajdonképpen annál büszkébb vagy minél rosszabb az eredményed. Ez az, ami butaság. Meg az, hogy emiatt azt sem hozod ki magadból, amit simán, azaz nem vérrel-verítékkel lehetne.
2015. júl. 7. 08:47
 12/89 anonim ***** válasza:
43%
Mondjuk matektól függetlenül aki általánosban pótvizsgára kényszerül, az tényleg elég butácska lehet.
2015. júl. 7. 09:01
 13/89 anonim ***** válasza:
93%

Diszkalkuliavizsgálaton voltál? A mindennapi életben nincs problémád a számokkal (pl vásárláskor)?

A nagybátyád mondjuk mért nem segít neked a matekban, ha már ez a foglalkozása?

Egyébként meg égesd le, találj ki neki műveltségi kérdéseket (neked helyzeti előnyöd van, mert van rá időd, hogy előkészítsd), és mintegy véletlenszerűen tedd fel neki, lehetőleg társaság előtt pl a múzeum aktuális kiállításával kapcsolatban, a színház új darabjának a szerzőjével kapcsolatban, iskolai magyar vagy művészettörténet tanulmányaiddal vagy akár egy nehezebb helyesírási kérdéssel kapcsolatban, amikre jó eséllyel nem tud válaszolni. Abba fogja hagyni a szekálásodat. Egyébként anyukádnak/apukádnak illene melléd állni, ha a testvérük gúnyol, felnőtthöz és tanárhoz abszolút nem méltó módon.

2015. júl. 7. 09:12
 14/89 A kérdező kommentje:
Nem kérem kedves tizeneggyes válaszoló, nem vagyok rá büszke, hogy ilyen eredményem van matematikából, mert szeretnék egyszer leérettségizni, de így nem sok értelme van megpróbálni. Nekem nagyon rossz, hogy ennyire gyenge tanuló vagyok. Tényleg igyekeztem, a szüleim is rengeteget próbáltak segíteni. De sajnos nem akar menni.
2015. júl. 7. 09:14
 15/89 anonim ***** válasza:
93%

Én középsuliban végigbuktam félévkor év végén mind a 3 évet :D Na erre mit szólna a nagybratyó? A vicc az, hogy minden másból közepes vagy jó volt az átlagom. Németből pl úgy vizsgáztam le, hogy ki sem nyitottam a könyvet. Aztán később suli után abból profitáltam, hogy érettségire készülőket és általános sulisokat korrepetáltam :) a legnagyobb dicsőség egy érettségiző srác volt, aki kb a "ja" és "nein" -on kivül semmit nem tudott. De 3as-ra megcsinálta :)

Szóval a butaság nagyon relatív dolog.. úgy gondolom :)

2015. júl. 7. 09:28
 16/89 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy inkább segítene a kedves nagybátyád.

Humán beállítottságú vagy ennyi az egész.

Egyébkén fiú vagy lány vagy? Hanyadikba mész?

2015. júl. 7. 09:31
 17/89 anonim ***** válasza:
98%

nem vagy buta, a nagybátyád viszont egy hatalmas paraszt, aki nem érdemli meg a tanári diplomáját, ha legközelebb ilyet mondd neked, nyugodtan szólj vissza, hogy ilyen hozzáállással nyugodtan leakaszthatja a diplomáját a falról...

eddig két embert ismertem az életem során, akiknek nagyon nem ment a matek, az egyiket általánosban, ő még másodikban bukott vissza egy évet, azóta nővérként dolgozik, a másikat pedig középiskolában, és ő pedig először mentőápolónak ment, majd traumatológiára nővérnek

ezzel csak azt akarom mondani, hogy semmivel sem vagy kevesebb azoknál, akiknek megy a matek

2015. júl. 7. 09:33
 18/89 anonim ***** válasza:
98%
Hát azon felül, hogy bunkó, még inkább ő a buta, hogy felnőtt létére nincs azzal tisztában, hogy minden ember más, ebből következően ami az egyiknek az erőssége, az lehet, hogy a másik gyengéje, de ez a másik lehet, hogy más területen profi és simán lehet, hogy majd olyan jól meg tud belőle élni, hogy ő elbújhat a tanári diplomájával (természetesen nem lenézve a tanárokat).
2015. júl. 7. 09:36
 19/89 Kései Sirató ***** válasza:
94%
Ha én lennék a nagybátyád és matek tanár lenék, inkább azon törném a fejem, hogy hogyan szerettessem meg veled a matekot. Nem jó a hozzáállása a dolgokhoz. A pótvizsgákon, ha jól értem, átmentél negyedikben is, hetedikben is. Ha nem buktál meg, akkor miért lennél buta? Nem vagy buta, csak nem reál, hanem humán beállítottságú vagy. Nagyon sok olyan munka létezik, amihez nem a matek tudás az elsődleges, így biztos lehetsz benne, hogy megtalálod a helyed az életben. És ne feledd: nem vagy buta!
2015. júl. 7. 09:38
 20/89 A kérdező kommentje:
Tizennégy éves vagyok, fiú és most megyek középiskolába. Az osztályfőnököm (ő is matematika tanár) javaslatára gépíró szövegszerkesztő szakra megyek, anyával és apával úgy beszéltem meg, hogy egyenlőre szakmunkás iskolába megyek. Egy korábbi kérdésre is válaszolnék: Igen, sajnos a mindennapokban is vannak problémáim a matematikával. Nehezen megy a négy alapművelet, nemegyszer volt, hogy össze is kevertem őket.
2015. júl. 7. 09:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!