Jól mondja a nagybátyám, hogy buta vagyok?
Diszkalkuliavizsgálaton voltál? A mindennapi életben nincs problémád a számokkal (pl vásárláskor)?
A nagybátyád mondjuk mért nem segít neked a matekban, ha már ez a foglalkozása?
Egyébként meg égesd le, találj ki neki műveltségi kérdéseket (neked helyzeti előnyöd van, mert van rá időd, hogy előkészítsd), és mintegy véletlenszerűen tedd fel neki, lehetőleg társaság előtt pl a múzeum aktuális kiállításával kapcsolatban, a színház új darabjának a szerzőjével kapcsolatban, iskolai magyar vagy művészettörténet tanulmányaiddal vagy akár egy nehezebb helyesírási kérdéssel kapcsolatban, amikre jó eséllyel nem tud válaszolni. Abba fogja hagyni a szekálásodat. Egyébként anyukádnak/apukádnak illene melléd állni, ha a testvérük gúnyol, felnőtthöz és tanárhoz abszolút nem méltó módon.
Én középsuliban végigbuktam félévkor év végén mind a 3 évet :D Na erre mit szólna a nagybratyó? A vicc az, hogy minden másból közepes vagy jó volt az átlagom. Németből pl úgy vizsgáztam le, hogy ki sem nyitottam a könyvet. Aztán később suli után abból profitáltam, hogy érettségire készülőket és általános sulisokat korrepetáltam :) a legnagyobb dicsőség egy érettségiző srác volt, aki kb a "ja" és "nein" -on kivül semmit nem tudott. De 3as-ra megcsinálta :)
Szóval a butaság nagyon relatív dolog.. úgy gondolom :)
Amúgy inkább segítene a kedves nagybátyád.
Humán beállítottságú vagy ennyi az egész.
Egyébkén fiú vagy lány vagy? Hanyadikba mész?
nem vagy buta, a nagybátyád viszont egy hatalmas paraszt, aki nem érdemli meg a tanári diplomáját, ha legközelebb ilyet mondd neked, nyugodtan szólj vissza, hogy ilyen hozzáállással nyugodtan leakaszthatja a diplomáját a falról...
eddig két embert ismertem az életem során, akiknek nagyon nem ment a matek, az egyiket általánosban, ő még másodikban bukott vissza egy évet, azóta nővérként dolgozik, a másikat pedig középiskolában, és ő pedig először mentőápolónak ment, majd traumatológiára nővérnek
ezzel csak azt akarom mondani, hogy semmivel sem vagy kevesebb azoknál, akiknek megy a matek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!