Ti hogy reagáltatok volna erre a beszólásra?
A hétvégén ment férjhez a vőlegényem unokahúga. Az étteremnél bemenet találkoztunk a rokonokkal, beszélgettünk. Az egyik idős nő jött s fennhangon beszólt a páromnak, hogy "Na Te nem nőttél meg. Jó apró maradtál." S társai. Már nem is emlékszem, de 4-5 mondat erejéig ezt osztotta. Ott hirtelen nem is tudtam reagálni,a párom meg annyira toleráns, hogy csak mosolygott. De szerintem elég tapintatlanság és neveletlenség beszólni valakinek, csak mert nem 180 cm magas. Főként, mert nem egy gyerekről van szó, hanem egy felnőtt férfiról, aki már tett le az asztalra valamit.
Párom szerint túl lihegem, de szerintem akkor sem szép dolog. Kb. semmi köze nincs az illetőnek.
Szerintem is túllihegted.
1. " Ott hirtelen nem is tudtam reagálni" = mire? Nem téged szólítottak meg.
2. ",a párom meg annyira toleráns, hogy csak mosolygott." = igaza van, minek mindenen felhúzni magunkat?
Egyetértek abban, hogy neveletlenség bárkit is a külseje miatt csúfolni, megszólni, de gondolom, a vőlegényed nem kisgyerek, és megvédte volna magát, ha úgy érezte volna szükségét.
Honnan tudod, hogy mennyire vannak a beszólogatóval jóban? Lehet, hogy csak egy poénos nagynénin vagy ennyire kiakadva.
Szerintem meg az a ciki, hogy nem érted a viccet. Még be sem kerültél a családba de már szövöd a pókhálóidat.
A pasid igazat mond!
persze, hogy nem mondhatja, de ne az legyen az első, hogy jön, s ismeretlenül (mert vagy 5-10 éve nem találkoztak) nem az az első mondata, hogy hogy vagyunk, hanem az, hogy "Ejj milyen kicsi maradtál. Még nőhettél volna". ott van köze ahhoz, hogy tett le valamit az asztalra, hogy nem egy 3 éves gyerekről van szó, hogy jópofa legyen egy ilyen beszólás.
Lehet, hogy én is azt gondolom a főnökömről, hogy csúnya mert kopasz, mégsem szólok be neki. Vagy lehet a néniről én is azt gondolom, hogy kövér és csúnya, mégsem szólok be neki. Ez azért kicsit a jólneveltségről is szól.
7 éve vagyok együtt a párommal, pontosan tudom ki-kivel van jóban a családdal. A nénivel kb. 2 x találkoztunk ennyi idő alatt...
Nem szövöm a hálóimat, nem vagyok soha ellenséges senkivel. A páromnak sem tetszett a beszólás, ő sem gondolta poénosnak a dolgot, 20 további ember előtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!