Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti erre mit reagáltatok volna?

Ti erre mit reagáltatok volna?

Figyelt kérdés

A párommal 6 éve vagyunk együtt és több mint 2 éve együtt élünk (albérletben). Anyagi gondjaink szerencsére nincsenek, jelenleg saját lakásra gyűjtünk.

Sokszor beszélgettünk a közös jövőről és úgy döntöttünk, hogy hivatalosan is összekötjük az életünket. 3 hónapja volt az eljegyzésünk, nem volt semmi nagy felhajtás, együtt kiválasztottuk a gyűrűket, megvettük, majd elmentünk egy sétarepülőzésre és ezt követően feltette a nagy kérdést. Ezután látogattunk haza a szülőkhöz, hogy elújságoljuk a hírt, aminek látszólag mindenki örült.

Jövőre még nem, de 2016 tavaszán szeretnénk összeházasodni. Mivel se én, se a párom nem vágyik lakodalomra és igazából nem szeretnénk erre az egy napra 200-300-400 ezer forintot vagy akár többet kiadni ezért elhatároztuk, hogy csak két tanús esküvőt fogunk tartani, de ezt még egyik családtagnak sem mondtuk eddig, hiszen csak egymás között tervezgettünk. Még szóba került az, hogy esetleg ha tényleg szeretnének a szülők is részt venni, akkor tartunk egy szűkkörű esküvőt a családtagokkal, de ha nekik nem jelent problémát akkor maradunk a két tanúsnál.

Tegnap a párom anyja emlegette, hogy valami ismerősének volt esküvője és milyen sokba kerül egy esküvő, így gondoltam ha már témánál vagyunk felvezetem neki finoman, hogy mi csak két tanús esküvőt szeretnénk majd tartani, hiszen annak a pénznek úgyis lesz helye a lakás vásárláskor. Kíváncsi lettem volna, hogy fogadja, de a lényegig már el sem jutottunk..

Mondtam neki, hogy "még mi sem tudjuk pontosan, hogy hol és milyen formában fogjuk megtartani az esküvőt". Erre ő teljesen meglepődve megkérdezte, hogy "milyen esküvőt??" Mondtam neki, hogy "hát a mi esküvőnket". Erre pedig azt mondta, hogy "nem kell még esküvő..."

Egyszerűen nem is értettem a dolgot, úgy csinált mint aki most szembesül azzal, hogy a fiának esküvője lesz és fogalma se lenne semmiről. Nem feszegettem tovább a témát, mert a meglepődöttségtől már nem tudtam mit mondani. Igazából nem tudom mire kellene még várnunk, illetve azt sem értem, hogy ő miért akarja azt megmondani, hogy mi a saját pénzünkből mikor, mit és hogyan csináljunk..

Szerintetek én gondolom rosszul vagy tényleg furcsa a hozzáállása?

24/N 30/F

2014. aug. 31. 16:04
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
80%

Nyilvan abbol indul ki, hogy 2016ig meg bármi történhet....

Nem kell vele foglalkozni.

2014. aug. 31. 16:10
 2/32 anonim ***** válasza:
89%
A kedves mama nem szeretné, ha megnősülne a fiacskája.
2014. aug. 31. 16:11
 3/32 A kérdező kommentje:
Mi senkinek nem mondtuk a 2016-ot hiszen meg sem kérdezték, hogy mikor szeretnénk megtartani, csak mi beszéltük meg a párommal.
2014. aug. 31. 16:12
 4/32 anonim ***** válasza:
86%
Akkor megis mit mondtatok a szülőknek? Hogy majd egyszer összeházasodtok? Az se "jo", hiszen az egyszer az lehet 10 ev mulva is. De mondom, ne foglalkozz vele.
2014. aug. 31. 16:14
 5/32 anonim ***** válasza:
89%
Csak ti beszéltétek meg a pároddal, persze, hogy meglepődött. Vagy mire számítottál, hogy gondolatolvasó?
2014. aug. 31. 16:16
 6/32 A kérdező kommentje:
Ez úgy zajlott, hogy elmentünk a párom szüleihez, ő mondta a szülőknek, hogy megkérte a kezemet és elmeséltük, hogy történt. Mondták, hogy ők nagyon örülnek, meg gratuláltak. Aztán az anyja megkérdezte, hogy "gyűrű is van?", mondtuk neki, hogy persze, hogy van. Erre ő csak annyit mondott, hogy "fiam, ez a gyűrű kicsi rád, szorítani fogja az ujjadat". Nem részleteztük, hogy mikor tartjuk, őket pedig különösebben nem is foglalkoztatta.
2014. aug. 31. 16:19
 7/32 anonim ***** válasza:
93%
Akkor mégis mit mondtatok el csórikának?
2014. aug. 31. 16:19
 8/32 anonim ***** válasza:
90%

Ja, ez kimaradt.

Ez esetben valóban arról van szó, hogy nem szeretné, ha a fia téged venne el :-(

2014. aug. 31. 16:20
 9/32 anonim ***** válasza:
91%
Hát akkor a mama nem igazán szeretné, ha a fia összeházasodna, hogy a házasság intézményét nem komálja vagy téged, azt már neked kell kiderítened.
2014. aug. 31. 16:20
 10/32 A kérdező kommentje:
Nem számítottam arra, hogy gondolatolvasó, csak furcsa, hogy megkérdezi, hogy milyen esküvő, mintha azt se tudná, hogy az emberek milyen okból tartanak eljegyzést.
2014. aug. 31. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!