Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Keresztapám mindent kérdezés...

Keresztapám mindent kérdezés nélkül megvesz nekem, ezért nem igazán tudok érvényesülni az életben. Hogyan "állítsam le"?

Figyelt kérdés
Na szóval a következő a helyzet. Van egy dúsgazdag keresztapám, akinek én vagyok a kicsi fiacskája, mivel nincs gyermeke, de még felesége sem. Rajtam éli ki apai "vágyait". Nemrég lettem 18 éves, de egyszerűen nem bírok saját magam érvényesülni, mert mindent szó szerint a seggem alá tol. Most hogy elballagtam a középiskolából, egy 9 milliós Mazda 6-ot kaptam, csak egy kis ajándék az élethez.. Majdnem elsüllyedtem szégyenemben, a többi ballagó órát, telefont, meg ilyesmiket kapott, nekem ott állt az iskola előtt egy szalaggal átkötött prémiumautó. Kicsit sem égett a pofám. Ugye egy ilyet nem szabad visszautasítani, pedig simán visszaadtam volna a kulcsokat. Amúgy egy kis dobozkában voltak, én és a szüleim is azt hittük, hogy egy jó órát kapok, mivel arra már tényleg régóta vágyok. Haha, teljesült, a kesztyűtartóban várt egy Tissot óra, amit fél és egy milla között lőnék be. És sajnos nem csak ezek voltak. Nemrég csak úgy kaptam egy MacBook Pro-t, jól fog jönni alapon. A legdurvább húzása az volt, amikor a Corvin-negyedben egy lakást akart nekem vásárolni, arról szerencsére sikerült lebeszélni. Most az a legújabb téma, hogy akkor néz egyet nekem a Körúton, és annak akkor kifizeti a 80%-át, ha már nem hagyjuk, hogy megvegye. De ez már 10 éve tart, azóta halmoz el kisebb-nagyobb ajándékokkal. Az a lényeg, hogy egyszerűen nem bírok érvényesülni az életben, ha mindent megad. Szüleimmel egy kicsivel jobban élünk a középosztálynál, ők is mindent megadnak, persze nem ilyen volumenben, de nem panaszkodhatok. És sajnos már azt érzem hogy a szüleim is szomorúak, mert ők ennyi mindent nem tudnak nekem biztosítani. Lassan olyan érzésem támad, hogy a keresztapám úgy viselkedik, mintha kilóra meg akarna venni. Pl. apukámmal már nézegettük a használt autókat, hogy milyen jó buli lesz egyet közösen felújítani, és aztán lenne egy jó kocsim. De nem, mert kaptam egyet 9 millióért.. Inkább BKV-zok sokszor. Persze, tudom, egy hihetetlen szerencsés helyzetben vagyok, és inkább örülnék mint panaszkodnék, de egyszer szeretnék önállósulni, ami így nem fog menni. Sőt, már zavaró ez a sok ajándék. Ráadásul a nagy részét csak úgy, hasraütésre kaptam, semmilyen ünnep alkalmából. Már szeretném leállítani, mert idegesítő ez a sok dolog, de nem érti meg, hogy ez nekem már nem jó.:( Megbántani pedig nem szeretném, mert szép szóval már nem igen lehet hatni rá. Kérlek segítsetek, mit mondjak neki?

2013. júl. 3. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim válasza:
93%
És egy kft. névvel vagy a cég honlapjával mit tudnánk kezdeni? Az egész történet felépítésének a logikájában van egyfajta kamuszag. Ahogy lakást néz, kap autót(amiből kipottyan az áhított óra), megy siófokra dolgozni, kávézgatnak egy benzinkúton(ez a rész kifejezetten tetszett, mintha egy forgatókönyvet olvasnák grat szerző) legalább dolgozni valami lepukkant kerületet írtál volna, ja bocs te megéled a luxust akármit csinálsz, vagy ahova mész pedig te nem szereted a felhajtást, de nem tudsz mit tenni. Ja igen IRIGY vagyok.
2013. júl. 7. 22:24
 62/75 anonim ***** válasza:
Ezt a benzinkúton kávézgatást én se nagyon értettem, de szerintem arra írta, hogy dolgozni megy és hogy ne mondják, hogy munkában gyíkozik (én már csak így hívom :D). A kocsi szerintem nem olyan hihetetlen, amikor én megkaptam az első autóm a szüleimtől, a keresztszüleimtől, és a nagyszüleimtől (igaz hogy egy Citroen Picasso volt, utáltam és imádtam is egyszerre :D) annak a kesztyűtartójában az áhított Nokiám volt.:D És abban mi olyan hihetetlen, hogy Siófokon dolgozik? Én is voltam beach boy az Ezüstparton. Ott törték rommá "Cirmit", az imádott Citroen Picassom.:/ Mondjuk a lakást én is nehezen hiszem el, de nagyon irigy vagyok arra a kéróra.
2013. júl. 7. 22:44
 63/75 anonim válasza:
Mert a benzinkúton ötször annyi a kávé, majd szerinted automatából issza mi?:DDD Nem illene bele a sztoriba...
2013. júl. 8. 00:03
 64/75 anonim ***** válasza:
Á, az elején jófejkedtem, még válaszoltam is, de a kérdező további válaszai alapján megállapítottam, hogy kamu az egész.
2013. júl. 8. 07:28
 65/75 anonim ***** válasza:
74%
Ha lefotózza az autóját a cetlivel, szerintem hihetünk neki. Nekem is volt hogy nagyobb pénz állt a házhoz (egy "ismerős" visszaadta a 11 millás tartozását), beleszerettem egy autóba és megvettem, már csak azért is, hogy nehogy megint kölcsön adjak valakinek belőle.:D
2013. júl. 8. 11:52
 66/75 anonim ***** válasza:
90%
Már úgyse látjuk többet, van egy olyan érzésem.
2013. júl. 8. 13:30
 67/75 anonim ***** válasza:
Bocsi ,de a fénykép is kivitelezhető,kamu alapon is. Egy szalonban is meg tudja csinálni, stb. Pl:Ha most megmondja a rendszámát a magyarország.hu kiadja a típust. A rendszámból meg megmondom,hogy hány hónapos az autó.
2013. júl. 8. 14:00
 68/75 anonim ***** válasza:
44%
Azért ennyire ne menjünk bele a dolgokba, én sem adnám meg a rendszámom. Semmi titkolnivalóm, de a rendszám, lakcím, ilyesmik mégis személyes dolgok, persze mondjuk látják mások is, de az más.
2013. júl. 8. 14:17
 69/75 anonim ***** válasza:
100%
68-as. Semmit komoly adatot nem tudni meg a rendszámból csak az autó márkáját,és hogy forgalomban van-e. /ennyi /
2013. júl. 9. 12:38
 70/75 anonim ***** válasza:
0%

De sok itt az irigy..:D na jo, "kicsit" en is irigykedek, mivel h csoro vok mint a templom egere de azert meg nem irkalok olyanokat h ilyen meg olyan kamu az egesz. Ugyanugy igaz is lehet! Nem tunik annyira lehetetlennek sztem...

Mind1 kerdezo, ne foglalkozz az ilyen emberekkel, nem erdemlik meg. Sok szerencset neked!

2013. júl. 9. 15:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!