Keresztapám mindent kérdezés nélkül megvesz nekem, ezért nem igazán tudok érvényesülni az életben. Hogyan "állítsam le"?
Figyelt kérdés
Na szóval a következő a helyzet. Van egy dúsgazdag keresztapám, akinek én vagyok a kicsi fiacskája, mivel nincs gyermeke, de még felesége sem. Rajtam éli ki apai "vágyait". Nemrég lettem 18 éves, de egyszerűen nem bírok saját magam érvényesülni, mert mindent szó szerint a seggem alá tol. Most hogy elballagtam a középiskolából, egy 9 milliós Mazda 6-ot kaptam, csak egy kis ajándék az élethez.. Majdnem elsüllyedtem szégyenemben, a többi ballagó órát, telefont, meg ilyesmiket kapott, nekem ott állt az iskola előtt egy szalaggal átkötött prémiumautó. Kicsit sem égett a pofám. Ugye egy ilyet nem szabad visszautasítani, pedig simán visszaadtam volna a kulcsokat. Amúgy egy kis dobozkában voltak, én és a szüleim is azt hittük, hogy egy jó órát kapok, mivel arra már tényleg régóta vágyok. Haha, teljesült, a kesztyűtartóban várt egy Tissot óra, amit fél és egy milla között lőnék be. És sajnos nem csak ezek voltak. Nemrég csak úgy kaptam egy MacBook Pro-t, jól fog jönni alapon. A legdurvább húzása az volt, amikor a Corvin-negyedben egy lakást akart nekem vásárolni, arról szerencsére sikerült lebeszélni. Most az a legújabb téma, hogy akkor néz egyet nekem a Körúton, és annak akkor kifizeti a 80%-át, ha már nem hagyjuk, hogy megvegye. De ez már 10 éve tart, azóta halmoz el kisebb-nagyobb ajándékokkal. Az a lényeg, hogy egyszerűen nem bírok érvényesülni az életben, ha mindent megad. Szüleimmel egy kicsivel jobban élünk a középosztálynál, ők is mindent megadnak, persze nem ilyen volumenben, de nem panaszkodhatok. És sajnos már azt érzem hogy a szüleim is szomorúak, mert ők ennyi mindent nem tudnak nekem biztosítani. Lassan olyan érzésem támad, hogy a keresztapám úgy viselkedik, mintha kilóra meg akarna venni. Pl. apukámmal már nézegettük a használt autókat, hogy milyen jó buli lesz egyet közösen felújítani, és aztán lenne egy jó kocsim. De nem, mert kaptam egyet 9 millióért.. Inkább BKV-zok sokszor. Persze, tudom, egy hihetetlen szerencsés helyzetben vagyok, és inkább örülnék mint panaszkodnék, de egyszer szeretnék önállósulni, ami így nem fog menni. Sőt, már zavaró ez a sok ajándék. Ráadásul a nagy részét csak úgy, hasraütésre kaptam, semmilyen ünnep alkalmából. Már szeretném leállítani, mert idegesítő ez a sok dolog, de nem érti meg, hogy ez nekem már nem jó.:( Megbántani pedig nem szeretném, mert szép szóval már nem igen lehet hatni rá. Kérlek segítsetek, mit mondjak neki?2013. júl. 3. 13:15
61/75 anonim válasza:
És egy kft. névvel vagy a cég honlapjával mit tudnánk kezdeni? Az egész történet felépítésének a logikájában van egyfajta kamuszag. Ahogy lakást néz, kap autót(amiből kipottyan az áhított óra), megy siófokra dolgozni, kávézgatnak egy benzinkúton(ez a rész kifejezetten tetszett, mintha egy forgatókönyvet olvasnák grat szerző) legalább dolgozni valami lepukkant kerületet írtál volna, ja bocs te megéled a luxust akármit csinálsz, vagy ahova mész pedig te nem szereted a felhajtást, de nem tudsz mit tenni. Ja igen IRIGY vagyok.
62/75 anonim válasza:
Ezt a benzinkúton kávézgatást én se nagyon értettem, de szerintem arra írta, hogy dolgozni megy és hogy ne mondják, hogy munkában gyíkozik (én már csak így hívom :D). A kocsi szerintem nem olyan hihetetlen, amikor én megkaptam az első autóm a szüleimtől, a keresztszüleimtől, és a nagyszüleimtől (igaz hogy egy Citroen Picasso volt, utáltam és imádtam is egyszerre :D) annak a kesztyűtartójában az áhított Nokiám volt.:D És abban mi olyan hihetetlen, hogy Siófokon dolgozik? Én is voltam beach boy az Ezüstparton. Ott törték rommá "Cirmit", az imádott Citroen Picassom.:/ Mondjuk a lakást én is nehezen hiszem el, de nagyon irigy vagyok arra a kéróra.
63/75 anonim válasza:
Mert a benzinkúton ötször annyi a kávé, majd szerinted automatából issza mi?:DDD Nem illene bele a sztoriba...
64/75 anonim válasza:
Á, az elején jófejkedtem, még válaszoltam is, de a kérdező további válaszai alapján megállapítottam, hogy kamu az egész.
65/75 anonim válasza:
Ha lefotózza az autóját a cetlivel, szerintem hihetünk neki. Nekem is volt hogy nagyobb pénz állt a házhoz (egy "ismerős" visszaadta a 11 millás tartozását), beleszerettem egy autóba és megvettem, már csak azért is, hogy nehogy megint kölcsön adjak valakinek belőle.:D
66/75 anonim válasza:
Már úgyse látjuk többet, van egy olyan érzésem.
67/75 anonim válasza:
Bocsi ,de a fénykép is kivitelezhető,kamu alapon is. Egy szalonban is meg tudja csinálni, stb. Pl:Ha most megmondja a rendszámát a magyarország.hu kiadja a típust. A rendszámból meg megmondom,hogy hány hónapos az autó.
68/75 anonim válasza:
Azért ennyire ne menjünk bele a dolgokba, én sem adnám meg a rendszámom. Semmi titkolnivalóm, de a rendszám, lakcím, ilyesmik mégis személyes dolgok, persze mondjuk látják mások is, de az más.
69/75 anonim válasza:
68-as. Semmit komoly adatot nem tudni meg a rendszámból csak az autó márkáját,és hogy forgalomban van-e. /ennyi /
70/75 anonim válasza:
De sok itt az irigy..:D na jo, "kicsit" en is irigykedek, mivel h csoro vok mint a templom egere de azert meg nem irkalok olyanokat h ilyen meg olyan kamu az egesz. Ugyanugy igaz is lehet! Nem tunik annyira lehetetlennek sztem...
Mind1 kerdezo, ne foglalkozz az ilyen emberekkel, nem erdemlik meg. Sok szerencset neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!