Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Keresztapám mindent kérdezés...

Keresztapám mindent kérdezés nélkül megvesz nekem, ezért nem igazán tudok érvényesülni az életben. Hogyan "állítsam le"?

Figyelt kérdés
Na szóval a következő a helyzet. Van egy dúsgazdag keresztapám, akinek én vagyok a kicsi fiacskája, mivel nincs gyermeke, de még felesége sem. Rajtam éli ki apai "vágyait". Nemrég lettem 18 éves, de egyszerűen nem bírok saját magam érvényesülni, mert mindent szó szerint a seggem alá tol. Most hogy elballagtam a középiskolából, egy 9 milliós Mazda 6-ot kaptam, csak egy kis ajándék az élethez.. Majdnem elsüllyedtem szégyenemben, a többi ballagó órát, telefont, meg ilyesmiket kapott, nekem ott állt az iskola előtt egy szalaggal átkötött prémiumautó. Kicsit sem égett a pofám. Ugye egy ilyet nem szabad visszautasítani, pedig simán visszaadtam volna a kulcsokat. Amúgy egy kis dobozkában voltak, én és a szüleim is azt hittük, hogy egy jó órát kapok, mivel arra már tényleg régóta vágyok. Haha, teljesült, a kesztyűtartóban várt egy Tissot óra, amit fél és egy milla között lőnék be. És sajnos nem csak ezek voltak. Nemrég csak úgy kaptam egy MacBook Pro-t, jól fog jönni alapon. A legdurvább húzása az volt, amikor a Corvin-negyedben egy lakást akart nekem vásárolni, arról szerencsére sikerült lebeszélni. Most az a legújabb téma, hogy akkor néz egyet nekem a Körúton, és annak akkor kifizeti a 80%-át, ha már nem hagyjuk, hogy megvegye. De ez már 10 éve tart, azóta halmoz el kisebb-nagyobb ajándékokkal. Az a lényeg, hogy egyszerűen nem bírok érvényesülni az életben, ha mindent megad. Szüleimmel egy kicsivel jobban élünk a középosztálynál, ők is mindent megadnak, persze nem ilyen volumenben, de nem panaszkodhatok. És sajnos már azt érzem hogy a szüleim is szomorúak, mert ők ennyi mindent nem tudnak nekem biztosítani. Lassan olyan érzésem támad, hogy a keresztapám úgy viselkedik, mintha kilóra meg akarna venni. Pl. apukámmal már nézegettük a használt autókat, hogy milyen jó buli lesz egyet közösen felújítani, és aztán lenne egy jó kocsim. De nem, mert kaptam egyet 9 millióért.. Inkább BKV-zok sokszor. Persze, tudom, egy hihetetlen szerencsés helyzetben vagyok, és inkább örülnék mint panaszkodnék, de egyszer szeretnék önállósulni, ami így nem fog menni. Sőt, már zavaró ez a sok ajándék. Ráadásul a nagy részét csak úgy, hasraütésre kaptam, semmilyen ünnep alkalmából. Már szeretném leállítani, mert idegesítő ez a sok dolog, de nem érti meg, hogy ez nekem már nem jó.:( Megbántani pedig nem szeretném, mert szép szóval már nem igen lehet hatni rá. Kérlek segítsetek, mit mondjak neki?

2013. júl. 3. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
76%
Vagy valamelyik utcán találni egy mazdát:DDDDD
2013. júl. 7. 17:24
 52/75 A kérdező kommentje:
Valakinek dolgozni is kell. Tekintve, hogy keddig Siófokon vagyok, és mivel egy haverom lehozott, ezért köztem és az autó közt 130 km van. Sajnos még nem volt időm kamerákat szerelni a beállóba, szóval csak később tudok fényképet csinálni. Inkább csinálok majd egyet a belsejéről, hogy nehogy találjak egy ilyet az utcán.:)
2013. júl. 7. 18:04
 53/75 anonim ***** válasza:
72%
Igen tudjuk te szégyelled és kínosan érzed magad, hogy milliárdos keresztapa mindent megad csak a neten mindenkinek leírod részletről részletre, hogy milyen csodás életed van és épen melyik utcába néztek magadnak lakásokat. Ha más itt tartunk be is linkelhetnéd a godfather cégét.
2013. júl. 7. 18:24
 54/75 A kérdező kommentje:
Szerintem fejlesztened kéne az értelmezőképességed. Leírom negyedjére is: Nekem az volt a ciki, hogy mindenki apróságokat kapott, én meg egy drága autót. És az osztálytársaimnak már elmondtam, hogy egy jó órát kapok. És akkor én lettem a felvágós, hogy tudtam hogy kocsit kapok és mégis órát mondtam nekik. Hát neked nem fogom belinkelni.. Egyébként irodaházakat építenek, főleg külföldön.És az én cégem csinálná az informatikai kivitelezést.
2013. júl. 7. 18:54
 55/75 A kérdező kommentje:
Figyu, én mostmár hanyagolom a kérdést, majd jelentkezek az autó fotójával. Kaptam NORMÁLIS, ÉRTELMES válaszokat, amik alapján keresztapámmal meg tudtuk beszélni, amit meg kell. Ha hiszed, ha nem.. Egyébként szerintem sok értelme nincs fotózgatnom, mert utána sem fogod elhinni, és szerintem egyikünknek sincs kedve vitatkozni. De azért majd elküldöm a képet.
2013. júl. 7. 19:09
 56/75 anonim ***** válasza:
58%
Nem vagy felvágós de 5x leírod a dolgokat, meg hogy az Andrássyn néztek lakást, meg te csinálod az informatikai kivitelezést(amikor azt se tudod, hogy egy ilyen fapados oldalon, hogy lehet ip-t nézni). Ez az egész kérdés egy nagy felvágás és rongyrázás... A kitalált semmire, amúgy nem lepődtem meg, hogy nem akarod belinkelni.:)
2013. júl. 7. 19:12
 57/75 anonim válasza:
51%
Közönséges trollokkal ne foglalkozz már... :)
2013. júl. 7. 20:52
 58/75 anonim ***** válasza:
72%
Itt egyedül ő a troll, nem kell nyalizni úgyse fogad be a nemlétező milliomos köreibe.
2013. júl. 7. 20:58
 59/75 anonim ***** válasza:
Ha rá írtad akkor bocs...:DD
2013. júl. 7. 21:00
 60/75 anonim ***** válasza:
31%
Istenem, miért kell rögtön leoltani azt, aki nálad jobban él? Az emberi irigység határtalan. És ha igazat mond? Nem azt írta, hogy Porschet, meg Rózsadombi villát kapott, ebben a kérdésben mi a hihetetlen? Örülj, hogy néhány embernek legalább jó élete van.:) Nkem is van ehez hasonló rokonom. Azért az informatika egy eléggé tág fogalom. De az informatikai rendszer az a vezetékezést, a szerverek elhelyezését, és egyéb, hardveres dolgokat érinti főleg. Ha ő a főnök, nem is nagyon kell hozzá értenie. Egy építési cég vezetője sem keveri a maltert, meg rakja a téglákat, ahogy egy raktározástechnikai cég vezetője sem targoncát vezet. Gondolom a keresztapja cégét meg érthető okokból nem linkeli.. Meg egy alapból anonim oldalon vagyunk most. Az autójának meg miért kéne folyton melette lennie?? Nekem is gGyőrben van kocsim, és már egy ideje Pesten vagyok.. Én csak gratulálni tudok kedves kérdező és sok sikert a további életben, meg persze a cégedhez :)
2013. júl. 7. 22:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!