Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Keresztapám mindent kérdezés...

Keresztapám mindent kérdezés nélkül megvesz nekem, ezért nem igazán tudok érvényesülni az életben. Hogyan "állítsam le"?

Figyelt kérdés
Na szóval a következő a helyzet. Van egy dúsgazdag keresztapám, akinek én vagyok a kicsi fiacskája, mivel nincs gyermeke, de még felesége sem. Rajtam éli ki apai "vágyait". Nemrég lettem 18 éves, de egyszerűen nem bírok saját magam érvényesülni, mert mindent szó szerint a seggem alá tol. Most hogy elballagtam a középiskolából, egy 9 milliós Mazda 6-ot kaptam, csak egy kis ajándék az élethez.. Majdnem elsüllyedtem szégyenemben, a többi ballagó órát, telefont, meg ilyesmiket kapott, nekem ott állt az iskola előtt egy szalaggal átkötött prémiumautó. Kicsit sem égett a pofám. Ugye egy ilyet nem szabad visszautasítani, pedig simán visszaadtam volna a kulcsokat. Amúgy egy kis dobozkában voltak, én és a szüleim is azt hittük, hogy egy jó órát kapok, mivel arra már tényleg régóta vágyok. Haha, teljesült, a kesztyűtartóban várt egy Tissot óra, amit fél és egy milla között lőnék be. És sajnos nem csak ezek voltak. Nemrég csak úgy kaptam egy MacBook Pro-t, jól fog jönni alapon. A legdurvább húzása az volt, amikor a Corvin-negyedben egy lakást akart nekem vásárolni, arról szerencsére sikerült lebeszélni. Most az a legújabb téma, hogy akkor néz egyet nekem a Körúton, és annak akkor kifizeti a 80%-át, ha már nem hagyjuk, hogy megvegye. De ez már 10 éve tart, azóta halmoz el kisebb-nagyobb ajándékokkal. Az a lényeg, hogy egyszerűen nem bírok érvényesülni az életben, ha mindent megad. Szüleimmel egy kicsivel jobban élünk a középosztálynál, ők is mindent megadnak, persze nem ilyen volumenben, de nem panaszkodhatok. És sajnos már azt érzem hogy a szüleim is szomorúak, mert ők ennyi mindent nem tudnak nekem biztosítani. Lassan olyan érzésem támad, hogy a keresztapám úgy viselkedik, mintha kilóra meg akarna venni. Pl. apukámmal már nézegettük a használt autókat, hogy milyen jó buli lesz egyet közösen felújítani, és aztán lenne egy jó kocsim. De nem, mert kaptam egyet 9 millióért.. Inkább BKV-zok sokszor. Persze, tudom, egy hihetetlen szerencsés helyzetben vagyok, és inkább örülnék mint panaszkodnék, de egyszer szeretnék önállósulni, ami így nem fog menni. Sőt, már zavaró ez a sok ajándék. Ráadásul a nagy részét csak úgy, hasraütésre kaptam, semmilyen ünnep alkalmából. Már szeretném leállítani, mert idegesítő ez a sok dolog, de nem érti meg, hogy ez nekem már nem jó.:( Megbántani pedig nem szeretném, mert szép szóval már nem igen lehet hatni rá. Kérlek segítsetek, mit mondjak neki?

2013. júl. 3. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
89%

Szia,

szólj neki, hogy beszélni szeretnél vele. És mondd el neki itt ugyanazt, amit nekünk.

Mondd meg neki, hogy szereted, és nagyon hálás vagy azért a sok jóért, amit tesz veled. De te szeretnél saját magad boldogulni. Mondd el neki, hogy majd szólni fogsz, ha segítségére szorulsz, szólni fogsz, ha megbotlasz az életben, és majd hozzá (is) fordulsz.

De hagyjon, hogy egy kicsit próbálgasd a saját szárnyaid.

Mondd el neki, hogy te akkor is szeretni fogod, ha nem ad neked semmit se.

Esetleg max. egy közös utazásnak örülnél vele. Azt állhatja, ha esetleg nem áll módodban kifizetni.

Szerintem meg fogja érteni.

2013. júl. 3. 15:58
 22/75 anonim ***** válasza:
89%
utolsóval egyet értek....kedvesen és öszintén...esetleg mond, hogy a tanulmányaidat támogassa, mert szeretnéd bizonyitani, hogy igenis megérdemled a sok jót, amit kapsz...tanulni és a legjobb eredménnyel végezni...vele közös utazások...élmények...:)
2013. júl. 3. 16:26
 23/75 anonim ***** válasza:
87%

Az elottem szoloknak igazuk van, sztem se sertodene meg ezen probald meg biztos meg fogja erteni:)

Vagy: ink ugy adjon segitseget h kikered a tanacsat bizonyos dolgokban tanulasban, munkaban stb., annak biztos orulne h erdekel a velemenye, a tanacsai:)

2013. júl. 3. 17:47
 24/75 anonim ***** válasza:
73%

En a helyedben mindent szépen eltennék és a késõbbiekben,amikor idõsebb leszel használnám.

Most szépen megkérném, hogy egyelõre elég amit kaptam, ha annyira adni akar, akkor tanittasson valahol külföldön.

Ha továbbra is ajándékozni akar, én hagynám. Nagyon szerethet téged,ennek örüljél, mert másokra is költhetné, pl. nõkre

2013. júl. 3. 18:40
 25/75 A kérdező kommentje:
Megpróbálok vele beszélni.:) A tanácsát már többször kikértem, sokszor segített vállalkozás és cégalapítási ügyekben. Informatikai céget szeretnék, az a jövő.. És ha tapasztalatom is lesz, akkor alvállalkozóként bevesz az általuk épített épületek informatikai rendszerének kivitelezésébe. De gondolkoztam már import-export cégen is, majd kiderül, hogy mi lesz.:) A tőke megvan, bármikor bármennyit belead, ha sikerül egy jó ötlettel előállnom.
2013. júl. 3. 19:18
 26/75 anonim ***** válasza:
39%

Vagy kamu a kérdés, vagy hülye vagy. Szerintem senki se szégyelne egy 9 milás kocsit ballagásra...

Figyu, ha neked nem kell, kérdezd meg tőle, hogy nem szeretne egy tündéri keresztlányt magának??:D

2013. júl. 3. 19:19
 27/75 anonim ***** válasza:
83%

Szép jövõ vár rád, csak el ne rontsd.

Ha tõke biztositva lesz, akkor minden adott, a tanulás rajtad mulik.

2013. júl. 3. 19:21
 28/75 anonim ***** válasza:
26%
Bárcsak a fiaimnak lenne ilyen keresztapa, informatikát tanult mind2 külföldön a saját költségünkön, amellett õk segitettek abban, hogy tanulás mzellett dolgoztak. Na nekik nincs ilyen gondjuk, mint neked, mert magtanulták, hogyan kell az életben megállni a helyüket.
2013. júl. 3. 19:24
 29/75 A kérdező kommentje:
26-os: Nem, nem kamu.. Én azt szégyelltem, hogy mindenki órát, pénzt, telefont, laptopot és egyéb "apróságokat" kapott, én meg egy 9 milliós autót. És már mindenkinek bejelentettem, hogy kapok végre egy jó órát, mert a kulcsok egy kis fekete dobozban voltak, olyanban mint egy óráé. Ezt a kis dobozkát idő előtt megláttam. És akkor kibontottam, ott voltak a kulcsok. Ebben az volt a szégyellnivaló, hogy én lettem a felvágós, hogy nem órát hanem kocsit kaptam. És az autó a suli bejárata előtt állt, rajta egy kék masni. Mondjuk utána az órát is megkaptam, ami szintén egy elég irreális összeget képvisel. 28-as: Az utolsó mondatodat nem tudom, hogy pozitívumként, vagy negatívumként vegyem-e, de mindenesetre sok sikert nekik!
2013. júl. 3. 19:40
 30/75 anonim ***** válasza:
33%
Persze, hogy pozitivumként értsd, azért irtam azt, mert nagyon nagy erõfeszitésbe került nekik és nekünk is, tehát örüljél, hogy van melletted,aki könnyiti az életedet és nem vagy kiszolgáltatva senkinek.
2013. júl. 3. 20:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!