Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Keresztapám mindent kérdezés...

Keresztapám mindent kérdezés nélkül megvesz nekem, ezért nem igazán tudok érvényesülni az életben. Hogyan "állítsam le"?

Figyelt kérdés
Na szóval a következő a helyzet. Van egy dúsgazdag keresztapám, akinek én vagyok a kicsi fiacskája, mivel nincs gyermeke, de még felesége sem. Rajtam éli ki apai "vágyait". Nemrég lettem 18 éves, de egyszerűen nem bírok saját magam érvényesülni, mert mindent szó szerint a seggem alá tol. Most hogy elballagtam a középiskolából, egy 9 milliós Mazda 6-ot kaptam, csak egy kis ajándék az élethez.. Majdnem elsüllyedtem szégyenemben, a többi ballagó órát, telefont, meg ilyesmiket kapott, nekem ott állt az iskola előtt egy szalaggal átkötött prémiumautó. Kicsit sem égett a pofám. Ugye egy ilyet nem szabad visszautasítani, pedig simán visszaadtam volna a kulcsokat. Amúgy egy kis dobozkában voltak, én és a szüleim is azt hittük, hogy egy jó órát kapok, mivel arra már tényleg régóta vágyok. Haha, teljesült, a kesztyűtartóban várt egy Tissot óra, amit fél és egy milla között lőnék be. És sajnos nem csak ezek voltak. Nemrég csak úgy kaptam egy MacBook Pro-t, jól fog jönni alapon. A legdurvább húzása az volt, amikor a Corvin-negyedben egy lakást akart nekem vásárolni, arról szerencsére sikerült lebeszélni. Most az a legújabb téma, hogy akkor néz egyet nekem a Körúton, és annak akkor kifizeti a 80%-át, ha már nem hagyjuk, hogy megvegye. De ez már 10 éve tart, azóta halmoz el kisebb-nagyobb ajándékokkal. Az a lényeg, hogy egyszerűen nem bírok érvényesülni az életben, ha mindent megad. Szüleimmel egy kicsivel jobban élünk a középosztálynál, ők is mindent megadnak, persze nem ilyen volumenben, de nem panaszkodhatok. És sajnos már azt érzem hogy a szüleim is szomorúak, mert ők ennyi mindent nem tudnak nekem biztosítani. Lassan olyan érzésem támad, hogy a keresztapám úgy viselkedik, mintha kilóra meg akarna venni. Pl. apukámmal már nézegettük a használt autókat, hogy milyen jó buli lesz egyet közösen felújítani, és aztán lenne egy jó kocsim. De nem, mert kaptam egyet 9 millióért.. Inkább BKV-zok sokszor. Persze, tudom, egy hihetetlen szerencsés helyzetben vagyok, és inkább örülnék mint panaszkodnék, de egyszer szeretnék önállósulni, ami így nem fog menni. Sőt, már zavaró ez a sok ajándék. Ráadásul a nagy részét csak úgy, hasraütésre kaptam, semmilyen ünnep alkalmából. Már szeretném leállítani, mert idegesítő ez a sok dolog, de nem érti meg, hogy ez nekem már nem jó.:( Megbántani pedig nem szeretném, mert szép szóval már nem igen lehet hatni rá. Kérlek segítsetek, mit mondjak neki?

2013. júl. 3. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
87%
Fizessen be egy jó kemény túlélőtúrára, vagy töltsetek el együtt pár hetet-hónapot egy ázsiai menekülttáborban......
2013. júl. 3. 13:21
 2/75 anonim ***** válasza:
30%
idejössz a gyikre dicsekedni, nem szép dolog...
2013. júl. 3. 13:21
 3/75 anonim ***** válasza:
71%

Kapsz majd hideget-meleget az irigykedőktől, próbáld azokat figyelmen kívül hagyni.

Én megértelem, és átérzem a problémád. Nem igazán tudod leállítani a keresztapád, hisz ahogy írod, neki te vagy a "fia". És megértem azt, hogy kellemetlen helyzetbe hozott azzal, hogy egy autót kaptál, és soknak tartod a lakást is. Viszont azt is értsd meg, hogy ha visszautasítod, azzal őt is nagyon megbántod. Neki öröm adni, hisz sok van neki.

Próbáld meg az ajándékozási mániáját valahogy másfelé terelni, például ha mindenképp szeretne egy ingatlant, akkor vegyen egy nyaralót, ahol a család összegyűlhet. Ha neked szeretne lakást, akkor nyisson lakástakarékot, és oda tegyen pénzt, és pár év múlva együtt kinéztek valamit. Kicsit terelgesd őt, de hagyd meg ezt az örömet neki, hogy neked adhasson :)

2013. júl. 3. 13:23
 4/75 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem már az tök jó hír, hogy a sok ajándék ellenére sem szálltál el, az értékrended normális maradt.

Mi lenne, ha felajánlanád neki, hogy adjon munkát, és cserébe rendes fizetést, az ajándékokat szüntesse be? Mondd neki, hogy ő sem fáról szedi a pénzt, te is szerenéd megtanulni, hogyan kell fialtatni azt. Talán még hízelegni is fog a hiúságának.

2013. júl. 3. 13:24
 5/75 anonim ***** válasza:
69%
Aztán felébredtél, mert belelógott a kezed a bilibe :D
 6/75 anonim ***** válasza:
50%
Hát mit mondjak, nem tudom átérezni a problémádat. :) Ha annyira magad akarsz boldogulni, hajrá: költözz albérletbe, amit te fizetsz, a tőle kapott anyagi és tárgyi javakat vagy tedd el talonba (hátha megunod a "magam ura akarok lenni" dolgot), vagy ajándékozd el, ha ennyire nem kell. Aztán ennyi.
 7/75 anonim ***** válasza:
79%
Nekem nem akarna a keresztapám lenni?! Kérdezd már meg tőle! Az én keresztapám egy alkoholista volt aki már sikerrel halálba itta magát.
2013. júl. 3. 13:30
 8/75 anonim ***** válasza:
55%
Hat erre mit irjak.. irjam le h en meg havi! 35 ezerbol elek? ..mert ez az igazsag. Orulj neki ha kapsz. En hidd el nagyon orulnek meg 10-20 ezer ft-nak is, nemhogy millioknak:) Ugyhogy ne panaszkodj!
2013. júl. 3. 13:34
 9/75 A kérdező kommentje:
Éppen most nézegetem a lakásokat a belvárosban, de keresztapám a költözést is lehetetlenné teszi, mert ha megveszi azt a lakást (és képes rá) akkor nem mondhatom, hogy nekem nem kell. Amúgy nagyon nem dicsekedni jöttem, szerintem nem azt írtam volna, hogy majdnem leégett a bőr a pofámról, amikor megkaptam az autót. A 3-as és négyes válaszolónak köszönöm, jó ötleteket adtatok!:) Nem, nem panaszkodni szeretnék, de már idegesítő, hogy nem tudok önálló lenni. Ráadásul egy csomó ajándékra nem is volt szükségem, ezeket mind továbbadtam, vagy jótékony célokra felajánlottam. Már dolgoztam nála, és tök jó buli volt, de abba kellett hagynom, mert egy sportbaleset miatt lesérültem. Ráadásul egy ideig onnan is kinéztek, mert persze, hogy én irreális fizut kaptam..
2013. júl. 3. 13:48
 10/75 anonim ***** válasza:
71%

Örülj neki,hogy teneked megadatott. 99% ember erről ÁLMODIK.

Azt nem értem miért a Körid a hibás.Ezektől eltekintve nyugodtan meg tudod,mutatni,hogy mire vagy képes. Tessék !!!!

A lelki ismereted nem tudod becsapni, /hogy mit hoztál te saját magad egyedül létre,v értél el / Hozzá állás kérdése az egész. Nehogy már magadra haragítsd az ilyen jó,és rendes embert. Jobb lenne ezek nélkül ???? Ezt tesem mondtad komolyan !!!!!

Matematika az egész , MUTASD MEG ,HOGY ETTŐL FÜGGETLENÜL MIT ÉRSZ EL.

2013. júl. 3. 13:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!