Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Keresztapám mindent kérdezés...

Keresztapám mindent kérdezés nélkül megvesz nekem, ezért nem igazán tudok érvényesülni az életben. Hogyan "állítsam le"?

Figyelt kérdés
Na szóval a következő a helyzet. Van egy dúsgazdag keresztapám, akinek én vagyok a kicsi fiacskája, mivel nincs gyermeke, de még felesége sem. Rajtam éli ki apai "vágyait". Nemrég lettem 18 éves, de egyszerűen nem bírok saját magam érvényesülni, mert mindent szó szerint a seggem alá tol. Most hogy elballagtam a középiskolából, egy 9 milliós Mazda 6-ot kaptam, csak egy kis ajándék az élethez.. Majdnem elsüllyedtem szégyenemben, a többi ballagó órát, telefont, meg ilyesmiket kapott, nekem ott állt az iskola előtt egy szalaggal átkötött prémiumautó. Kicsit sem égett a pofám. Ugye egy ilyet nem szabad visszautasítani, pedig simán visszaadtam volna a kulcsokat. Amúgy egy kis dobozkában voltak, én és a szüleim is azt hittük, hogy egy jó órát kapok, mivel arra már tényleg régóta vágyok. Haha, teljesült, a kesztyűtartóban várt egy Tissot óra, amit fél és egy milla között lőnék be. És sajnos nem csak ezek voltak. Nemrég csak úgy kaptam egy MacBook Pro-t, jól fog jönni alapon. A legdurvább húzása az volt, amikor a Corvin-negyedben egy lakást akart nekem vásárolni, arról szerencsére sikerült lebeszélni. Most az a legújabb téma, hogy akkor néz egyet nekem a Körúton, és annak akkor kifizeti a 80%-át, ha már nem hagyjuk, hogy megvegye. De ez már 10 éve tart, azóta halmoz el kisebb-nagyobb ajándékokkal. Az a lényeg, hogy egyszerűen nem bírok érvényesülni az életben, ha mindent megad. Szüleimmel egy kicsivel jobban élünk a középosztálynál, ők is mindent megadnak, persze nem ilyen volumenben, de nem panaszkodhatok. És sajnos már azt érzem hogy a szüleim is szomorúak, mert ők ennyi mindent nem tudnak nekem biztosítani. Lassan olyan érzésem támad, hogy a keresztapám úgy viselkedik, mintha kilóra meg akarna venni. Pl. apukámmal már nézegettük a használt autókat, hogy milyen jó buli lesz egyet közösen felújítani, és aztán lenne egy jó kocsim. De nem, mert kaptam egyet 9 millióért.. Inkább BKV-zok sokszor. Persze, tudom, egy hihetetlen szerencsés helyzetben vagyok, és inkább örülnék mint panaszkodnék, de egyszer szeretnék önállósulni, ami így nem fog menni. Sőt, már zavaró ez a sok ajándék. Ráadásul a nagy részét csak úgy, hasraütésre kaptam, semmilyen ünnep alkalmából. Már szeretném leállítani, mert idegesítő ez a sok dolog, de nem érti meg, hogy ez nekem már nem jó.:( Megbántani pedig nem szeretném, mert szép szóval már nem igen lehet hatni rá. Kérlek segítsetek, mit mondjak neki?

2013. júl. 3. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim válasza:
57%
Hát ha sok a drága cuccod, és odaadnád valakinek... Én mindig itt leszek neked :)
2013. júl. 3. 23:09
 32/75 A kérdező kommentje:
:D Majd szólok, kedves válaszoló.:P Szerintem kár volt emlegetni az autómat, mert alig akart beindulni.. Mondjuk lehet hogy az volt a baja, hogy 2 hete be sem indítottam, és közben egy kompresszor is merítette szivargyújtóról, mert biciklikereket fújtam. Remélem most normálisan indul.:D Itt kávézgatok egy Shell-kútnál az M7-es mellett. Bocsánat, de csak most volt időm írni, mert előtte még be kellett mennem a belvárosba, valamint unokahugomnak is én voltam a sofőrje..
2013. júl. 3. 23:27
 33/75 anonim ***** válasza:
57%

Hat, ha egy par ezressel tobb van neked a kelletenel ami "felesleges", akk ram is mindig szamithatsz:D

Komolyra forditva: Sok sikert a leendo vallalkozasodhoz:)

2013. júl. 4. 07:15
 34/75 anonim ***** válasza:
54%

Jaj Kérdező, én úgy irigyellek! :)

Szerintem azért gondolkodsz így, mert soha nem volt anyagi problémád. Hidd el, hogy a többség (köztük én is) ezt egy csodának élné meg, ha most az ölébe hullana. Szerencsés ember vagy, örülj annak, hogy csak úgy kapsz egy lakást és egy kocsit. Nekem egyik se lesz soha az életben.

A kérdésedre válaszolva, kedvesen és őszintén mondd el a keresztapádnak, amit itt leírtál, és ha jófej, meg fogja érteni. Márpedig elég jófejnek tűnik. Ha esetleg a továbbiakban még mindig szeretne lakást venni valakinek, akkor én megadom az elérhetőségemet! :D

24/L

2013. júl. 4. 13:27
 35/75 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!:) Péntek délutánra megbeszéltem vele egy találkozót, hogy egy jó kávé mellett beszélgessünk. Csak az a baj, hogy rögtön egy 120 km-es utazás és munka, valamint egy éjszakai buli után zuhanok be a kávézóba, szóval valahogy majd holnap rendbe kell rakjam magam. És akkor megbeszéljük, hogy i legyen a lakástémával meg az ajándékokkal. Valóban, még hál istennek (kop-kop) nem volt pénzügyi problémám, ez azért szerencse. A lakáson gondolkoztam, szerintem elfogadom.:) Keresztfater úgyis hajthatatlan. De csak úgy, ha a rezsit én fizetem, mert még azt is felajánlotta, hogy helyettem fizeti.. Azt azért már nem szeretném elfogadni, nem nagyon szeretem, ha eltartanak. A bútorokat is fizetné, azt mondjuk nem bánom. Köszönöm mindenkinek a választ!:)
2013. júl. 4. 14:56
 36/75 anonim ***** válasza:

Hat, sok sikert hozza:)

..es, tenyleg oszinten mondom: soha ne is legyenek anyagi gondjaid, mert en tudom mi az es nem igazan kivanom senkinek:(

Ha megvolt a beszelgetes, azert legyszi szamolj mar be a fejlemenyekrol. Gondolom most mar sokunkat erdekelne h jo tanacsokat adtunk-e:)

2013. júl. 4. 16:41
 37/75 A kérdező kommentje:
Oké, meglesz!:) Még 1x köszi mindenkinek!
2013. júl. 4. 16:47
 38/75 anonim ***** válasza:

10-ES V OK.

Arra azért figyelj oda,hogy a fejlett nyugati országokban,a gyárak,jól menő vállalkozásokat nem a mostani tulajok indították ! Hanem 99% leszármazottól került valami úton módon a mai tulajokhoz. Miért létfontosságú dolog az számodra ,hogy te a 0-ából saját magad egyedül hozz létre,valamit. Kicsit furának tartom a felfogásod /ne érts félre ,nem megbántani akarlak / pl: hajléktalan szállós ügy is ezt támassza alá. Ha ott dolgoztál akkor neked kell legjobban tudni,hogy azok az emberek szinte mind,megköszönheti magának a sorsát. Ki így ki úgy.

2013. júl. 4. 17:02
 39/75 A kérdező kommentje:
Na, megvolt a beszélgetés.:) A lényeg annyi, hogy megbeszéltük, hogy ajándékok szigorúan születés-névnapra, és akkor is csak egy egy jelképes valamit kapok, és mellé pénzt, amit én berakok kamatozni a számlámra. A lakásokat elmentünk megnézni, több is van. Néztünk egyet az Andrássy úton (Oktogontól egy köpésre) egyet a Körúton, ami annyira nem tetszett, még egyet a Pesti rakpartnál (Dunára néz) és végül a Corvin sétányon. Mindegyik hatalmas, a méretük fele is sok lenne, dehát.. 38-as: Egyszer ők is a nulláról indultak, valahol el kell kezdeni. De már említettem, hogy én sem teljesen legalulról indulnék, azért keresztapám vállalkozása is benne lenne a cégemben. Arra hogy nyugati meg itteni: Szerintem ha megfelelő szakemberek állnak rendelkezésre, ésszerű és jó ötletek vannak, valamint ha a kezdéshez szükséges tőke rendelkezésre áll, innen is el lehet indulni. A hajléktalan dolog: Tudom, hogy ott van a "szinte", de azért egy részük mellett kiállnék. Valóban, a hajléktalanok nagy százaléka önhibájából kerül az utcára, sokan elitták a vagyonukat, satöbbi. De azért sokan vannak, akik nem tehetnek arról, hogy idáig jutottak. Beszéltem egy emberrel, amióta eszét tudja villamosok között nőtt fel, apja, nagyapja villamosvezető volt, ő is az lett. Aztán valamiért kirúgták, nem talált állást, egyre jobban ment le a lejtőn, aztán paff, utcára is került. De úgy hallottam, hogy sikerült egy kocsiszínben munkát kapnia, hátha egyenesbe tudja hozni az életét. És még sok hasonló történetet hallottam, ez csak egy a sok ember közül.
2013. júl. 5. 18:49
 40/75 anonim ***** válasza:

Orulok h sikerult megbeszelnetek a dolgokat, es latom megfogadtad a tanacsainkat is:)

Oszinten kivanok Neked sok sikert a vallalkozasodhoz es meg amit el akarsz erni az eletben:)

Sajna tapasztalataim szerint keves olyan ember van aki tele van penzel es megsincs elszallva magatol, a legtobbjuk a foldre se lepne le ha nem lenne muszaj, raadasul sokan lenezik a szegenyeket:(

Te (ahogy olvasom a soraidat) szerencsere nem ilyen vagy, megerdemled h elerd amit szeretnel. Legyel tovabbra is ilyen szereny, segitsd tovabbra is a hajlektalanokat (persze csak aki megerdemli:))

Na mind1, nem pedalozni akartam v ilyesmi, ez tavol all tolem, csak oszinten leirtam a velemenyemet! Bocsi ha esetleg hosszura sikerult;)

2013. júl. 5. 19:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!