Ebben a helyzetben tényleg kéne anyagilag támogatnom a
bátyámékat?
Figyelt kérdés
A történet röviden: Ketten vagyunk testvérek, a szüleink nyugdíjasok. Bátyámnak nemrég tönkrement a házassága és a két gyereket nála helyezték el. Sosem éltek jó körülmények között. Egyik adósságból mentek bele a másikba. Én egyedülálló vagyok, van egy vállalkozásom, és bár gazdag nem vagyok, de jó körülmények között élek. A bátyám nemrég megkeresett, hogy szüleinktől szeretnének a két gyerekkel albérletbe költözni, de ahhoz szüksége lenne 400 ezer Ft kaucióra + 200 ezer Ft egyhavi lakbérre, mert nem tudja kifizetni és csak kölcsönbe kérné. Ismerve a bátyámat és az adósságait, úgy döntöttem, hogy nem adok neki, mert másoknak is tartozik és nem látok arra garanciát, hogy én ezt a pénzt viszontlátnám a jövőben. Azóta a szüleink folyamatosan támadnak, hogy nem erre tanítottak engem és nem ilyen önzőnek neveltek. Nem értik, hogy én miért nem vagyok hajlandó segíteni a testvéremnek, ha "csücsülök a millióimon", ahogyan ők fogalmaztak. Nem tudom, hogy más volt-e ilyen helyzetben, de kíváncsi lennék rá, hogy, ha igen, akkor mi lett a végkifejlet. Tényleg kötelességem lenne támogatni anyagilag a bátyámat ilyen helyzetben?
Ezt a menjen külföldre csak azért írtam ha akkora a baj akkor nincs más megoldás. Hidd el annyian csinálják ezt gyerekek mellett hogy gyámhatóság meg ilyenek nem is foglalkoznak ezzel.
Nyilván ez a legrosszabb opció, de nagyon sok ilyen van.
Az lenne a jó ha az itthoni munkája fedezne mindent de gondolom nem.
aug. 5. 07:55
42/49 anonim válasza:
Eszem ágában nem lenne adni, és nem érdekelne a "két kisgyerek".
Nem kell gyereket csinálni, hogyha nem tudod eltartani hanem aztán majd jön a tarhálás mindenkitől.
Felnőtt ember, oldja meg az életét, nem az én dolgom pénzelgetni meg sajnálgatni - hogyne, a végén meg majd mindenért hozzám jön lóvéért. Felejtős.
aug. 5. 07:58
43/49 anonim válasza:
42-es vagyok - okkal nincs gyerekem és nem is lesz - TUDOM, hgoy nem keresek annyit, hogy egyedülállóként eltarthassam kettőnket.
Ja, ehhez gondolkozni kell - előtte, nem miután meglett a gyerek és "úbmeg, nincs miből fizetni a kaját".
aug. 5. 07:59
44/49 yzf válasza:
Bocs,de ha a "gyerekek" a mozit,shoppingolást,kajarendelést hiányolják,akkor gondolom nem kisgyerekek
aug. 5. 11:03
45/49 A kérdező kommentje:
#44-es válaszoló: 7 és 9 évesek
aug. 5. 21:23
46/49 anonim válasza:
Voltam ilyen helyzetben. Az lett a vége, hogy inkább megszakítottam a kapcsolatot anyámékkal is. Jól tettem. Szar érzés, hogy nincs már így rokonom, de ha engedtem volna nekik akkor én kerültem volna rossz helyzetbe.
Nem azért gyűjtögettem a pénzemet, hogy másnak adjam. Nekem is vannak terveim. Lehet én is szeretnék majd gyereket is, csak nem a pucér seggemre csinálnék mint egyesek.
aug. 7. 07:50
47/49 anonim válasza:
nem o csinalta a ket gyereket, semmi koze hozzajuk, aze a kotelesseg akinel el vannak helyezve. egy fillert se adj kerdezo mert rad akaszkodnak es tomheted oket amig birod penzzel. segitsenek a szulok ha annyira akarnak.
aug. 8. 10:27
48/49 anonim válasza:
Remélem a testvéred olvassa a kérdést és rájön arra, hogy milyen szívtelen öccse van. Bajban ismerszik meg a rokon.
aug. 30. 07:21
49/49 anonim válasza:
A testvérének nem kellett volna creampieozni a vakvilágba agyatlanul. Normális ember nem a semmire vállal gyereket. Ha már kettőt csinált az ökörje, csináljon még egyet és babavárózzon, csokozzon mint a többi hülye. Ne mások pénzéből várja a megoldást
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!