Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ebben a helyzetben tényleg...

Ebben a helyzetben tényleg kéne anyagilag támogatnom a bátyámékat?

Figyelt kérdés
A történet röviden: Ketten vagyunk testvérek, a szüleink nyugdíjasok. Bátyámnak nemrég tönkrement a házassága és a két gyereket nála helyezték el. Sosem éltek jó körülmények között. Egyik adósságból mentek bele a másikba. Én egyedülálló vagyok, van egy vállalkozásom, és bár gazdag nem vagyok, de jó körülmények között élek. A bátyám nemrég megkeresett, hogy szüleinktől szeretnének a két gyerekkel albérletbe költözni, de ahhoz szüksége lenne 400 ezer Ft kaucióra + 200 ezer Ft egyhavi lakbérre, mert nem tudja kifizetni és csak kölcsönbe kérné. Ismerve a bátyámat és az adósságait, úgy döntöttem, hogy nem adok neki, mert másoknak is tartozik és nem látok arra garanciát, hogy én ezt a pénzt viszontlátnám a jövőben. Azóta a szüleink folyamatosan támadnak, hogy nem erre tanítottak engem és nem ilyen önzőnek neveltek. Nem értik, hogy én miért nem vagyok hajlandó segíteni a testvéremnek, ha "csücsülök a millióimon", ahogyan ők fogalmaztak. Nem tudom, hogy más volt-e ilyen helyzetben, de kíváncsi lennék rá, hogy, ha igen, akkor mi lett a végkifejlet. Tényleg kötelességem lenne támogatni anyagilag a bátyámat ilyen helyzetben?
aug. 4. 13:20
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
7%
Ismét az 5-ös vagyok! Úgy gondolom, hogyha egy családban baj van, akkor természetes, hogy segítik egymást az emberek. A kérdezőnek a két gyerek nem idegen, hanem a saját unokaöccse/unokahúga. Ők nem érdemlik meg, hogy az apjuk miatt nélkülözzenek. Gondolom a nagyszülők is segítenék őket, hogyha megtehetnék, de nekem úgy jött le, hogy ebben a felállásban ezt csak a kérdező engedhetné meg magának.
aug. 4. 14:27
 12/49 anonim ***** válasza:
96%
5# talán azért, mert nem 20 ezer, hanem 600 ezer forintról van szó. Lehet most nem okozna problémát, de mint írta a kérdező nem gazdag csak jól él. Lehet fél év múlva jön egy olyan kiadása aminél szüksége lenne a pénzre. Akkor mit csinál? Elmegy kölcsönért? Csak azért kéne adnia, mert a tesója? Gondolom akkor nem kérte ki a véleményét amikor adósságokba verte magát meg megcsinálta a 2 gyereket. Nem a kérdező válalta és csinálta meg a 2 gyereket. Van a gyerekeknek apja és anyja aki válalta az eltartásukat amikor megfogantak és úgy döntöttek, hogy megtartják, mert van miből felnevelni őket. Nem más pénzére válalunk gyerekrt, hogyha majd megszorulunk xy-nak úgy is van majd ad belőle.
aug. 4. 14:29
 13/49 A kérdező kommentje:
#10-es válaszoló! Nem érdekel az örökség, nem is szeretnék vele foglalkozni. Szeretem és tisztelem a szüleimet és remélem minél tovább itt lesznek. Arról ne is beszéljünk, hogy amim van, azt mind magamnak teremtettem meg! Sosem mamahoteleztem, nem jártam vissza anyagi segítségért.
aug. 4. 14:30
 14/49 anonim ***** válasza:
93%

"Ebben a helyzetben nem lehet a kérdező egója a legfontosabb, ha két kisgyerek bajban van."

Nincsenek bajban. Ott élnek a kérdező szüleinel.

aug. 4. 14:36
 15/49 anonim ***** válasza:
96%
5ös ha ennyire meg akarod menteni a gyerekeket a kérdező biztos ad egy bankszámlaszámot amire utalhatod a 600 ezret
aug. 4. 14:39
 16/49 anonim ***** válasza:
96%
Ez a gyerekre való hivatkozás nálam mindig kiveri a biztosítékot. A gyerekekért a szüleik felelősek, nem a nagyszülők, nagynéni, nagybácsi. Jol tetted, Kérdező, hogy nem adtál, soha nem kaptad volna meg. Ha nincs pénz albérletre, maradjanak ahol vannak.
aug. 4. 14:51
 17/49 anonim ***** válasza:
88%
*Jól
aug. 4. 14:52
 18/49 anonim ***** válasza:
4%

Tamogatnam de nem penzzel.

Vinnek a gyerekeknek ruhaz elemiszert h ennyi el kevesebb legyen a kiadasa

aug. 4. 15:04
 19/49 anonim ***** válasza:
100%

De a gyerekek nincsenek bajban. Ott laknak a nagyszülőknél és onnan akarnak egy olyan albérletbe menni amit nem fognak tudni fentartani. És ugyanitt fognak tartani 3 hónap múlva csak a kérdező lesz rövidebb 600 ezerrel.

Ne adj neki kölcsön mert így is úgy is te leszel a hibás. Akkor inkább úgy legyél hibás hogy nem dobtál ki ennyi pénzt az ablakon. Mert tudjuk hogy nem kapod meg , a tesó meg vagy elveri másra vagy elúszik az albérlettel.

aug. 4. 15:05
 20/49 anonim ***** válasza:
100%

Itt a legnagyobb felelőtlenség lenne nekik pénzt adni, mert még csak nem is arra kéri, hogy kevesebb felé tartozzon, hanem arra, hogy egyújabb fix és rendszeres adósságot húzzon magára. Ilyen helyzetben nem albérletben kellene törnie a fejét, hanem fülét farkát behúzva mindent elkövetni, hogy a lehető leghamarabb kikecmeregjen az adósságokból. Nem úgy rűnik, hogy ő ezt átlátja...

Ne adj nekik, mert soha nem látod viszont a pénzt és ami még ennél is nagyobb baj, hogy te leszel a megtestesült gonosz, ha egyszer is megemlíted, higy fizesse vissza vagy esetleg kesőbb tényleg nemet mondassz egy újabb pénzkérésre, hiszen te már adtál, akkor biztos máskor is tudsz...

Ha segíteni szeretnél nekik, akkor vásárolj be a részükre, vegyél a gyerekeknek cipőt, ruhát, tisztasági cuccokat, esetleg vidd el őket fagyizni, moziba vagy bármi, de pénzt ne adj.

aug. 4. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!