Hogyan érdemes kezelni a családba bekerüléskor ezt a helyzetet?
8 hónapja vagyunk együtt a párommal, és van egy 2 éves kislányom. Eddig 3x találkoztunk a családjával. Akik teljesen jól fogatak. Kivéve a párom bátyjának a párja.
Úgy látom és érzem, hogy nem igazán tetszik neki, hogy még egy kislány és én is bekerültünk a családba. Így a szemembe nem mondja de sokszor érezteti, hogy ott ők az elsők.
Ez azért fog múlni az idő múlásával vagy hogy érdemes kezelni?
Még a "vérszerinti" unokákat és első házas sógorokat, sógórnőket is képesek utálni ezek.
Én még nem láttam jó kapcsolatot sógórnők között.
(Nekem nincs tesóm, a férjemnek sem, de a rokonságban, ismerősi körben rengeteg ilyen utálkozás van)
Valószínű féltékeny és irigy a törődésre, a figyelemre, a "jussra". :D
Sokszor elég, ha a másik jobban néz ki, jobbak a ruhái, iskolázottabb, jobb anyagiak között él stb.
Nektek nem kell odamenni, ezen kívül ők ketten családtagok.
Te egy nyolchónapos kapcsolat vagy gyerekkel. LEHET együtt maradtok, lehet, jövő héten szétmentek.
Évente 1x max. 2x bírd ki, ne akarj vele jóban lenni.
A többi látogatást időzítsétek akkora, mikor ők nincsenek ott.
8
Féltékeny a csaj, hogy osztoznia kell veled a "pozicióján".
Simán lehet, hogy jól érzed, és tényleg nem kedvel, én nőként írom, hogy némelyik nő eléggé meg tud őrülni, ha a családon belüli helyzetét veszélyeztetve érzi (főleg azokra igaz el, akik amúgy nem sok minden mást tudnak felmutatni).
Ettől függetlenül én semmiképp nem mennék bele egyáltalán belső harcba, sőt, úgy tennék, mint aki nem is érti a cèlzást, pl. mosolyogva bólogatnék, hogy "hát igen, a nagyszülőknek általában mindenük az unoka", meg "remélem nekem is jó kapcsolatom lesz az anyósommal" stb.
Ha meg esetleg eldurvul (pl. úgy szól be, ami már igazán direktbe bántó), akkor inkább a pároddal beszéld meg, hogy szerinte mi lenne a célravezető, és semmiképp ne menj le a szintjére.
Valószínűleg jóban nem lesztek soha, de ennél nagyobb bajod ne legyen! :)
Mi az, hogy az ő gyereke az első unoka a családban? Hát ott helyben pofán térdeltem volna férfi létemre. Azért mert őt nem szerették vagy nála is voltak ilyen "helyezések" az még nem azt jelenti, hogy máshol is így megy.
Nem is értelek, hát mind két gyerek a nagymama unokája, egy anyának vagy apának ugyanúgy kéne szeretni a gyerekeit, vagy ez számotokra ismeretlen fogalom?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!