Igaza van a férjemnek és továbbra is nekünk kellene vendégül látni őket?
Férjem át akarta hívni a húgát és a férjét hozzánk.
Viszont mondtam, hogy ne. Nincsen kedvem jelenleg vendégeket fogadni, készülni stb. Az elmúlt egy évben mi 4x hívtuk át őket ebédre/vacsorára míg ők egyszer se minket. Úgy gondolom, hogy ennek oda-vissza kellene működjön.
A férjem megsértődött rám, hogy miért nem jöhetnek. Igaza volt?
"Nő vagy? Azok utálják a férjük rokonait."
Leírta, hogy férje van, a heteronormatív társadalmunkban ez azt jelenti, nő. De te vagy az a 2 és fél pipás, aki ezt MINDENHOL megkérdezi.
Nálam jöhetnének, de ilyen esetben kiszervezzük a találkozást, egy vendéglátóhelyre, vagy rendelünk ételt.
Kivéve, ha a férj beáll főzni, vagy ha lebeszéljük az érkezőkkel, hogy batyusbál lesz.
Azt tudom elképzelni, hogy a sógorék azért szeretnek vendégségbe járni hozzátok, mert így bármikor felállhatnak és hazamehetnek, ha úgy érzik. De titeket kidobni cikibb lenne, ha náluk lennének ilyen bulik, mert hogyan közlöd udvariasan egy vendéggel, hogy útban van? Kb sehogy. Így viszont kávé előtt bedobják azt, hogy "ne haragudjatok, elfelejtettük, hogy határidős munka van, mennünk kell". Takarítani nem kell, titeket sem kell tovább nézni és ettek egy jót.
A te oldalad értem, én a csaladi születésnapokat utálom. A nagyszülők külön akarnának jönni az unokákat köszönteni, mert nem akarnak osztozni a figyelmen. Emiatt két ünnepi ebédet és tortát kéne főznöm, tálalnom, takarítanom, mert nem illik maradékból megetetni a másnap érkezőket. Mondtam , hogy ezt nem fogom, erre a válasz: "Mi az nekem, úgyis főznek, nem?" Nem, mert egy egytálétellel megoldanám az ebédet a 3 fogás + torta helyett.
A férjed hogy képzelte, a kettőtökre bevásárplt adagból főzz duplát és csevegj a sógorékkal így a semmiből? Ő mennyi munkát tett volna bele?
Itt az a szomorú igazából, hogy nem tudjatok a ferjeddel ezt megbeszélni. Egy normális kapcsolatban nem az van, hogy ráerőltetek mindent a másikra, hanem kompromisszumok vannak. Igazad vt abban h nincs kedved főzni nekik, foleg így, h ők nem hívnak vissza. Az is igaz, hogy a férjed is főzhetne, olyan nálunk is vt nem is egyszer, hogy ő grillezett vagy csinált vmi egyszerűbb ételt a vendégeknek akiket ő hívott, de néha még az én vendégeimnek is. Vagy úgy csináltuk h saláta meg desszert vt az en részem, az övé meg a hús.
Sztem igazad van h nem hagyod magad kihasználni.
Igen igaza volt.
Évi négy alkalommal látod őket vendégül és neked az sok.
Teljesen jogosan akadt ki ezen a férjed
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!