Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan szóltam be az öcsém...

Jogosan szóltam be az öcsém barátnőjének?

Figyelt kérdés

Az öcsém és a barátnője hétvégén jelentették be, hogy gyereket várnak. Ez alapesetben egy örömhír, kivéve náluk. Mert mind a ketten link emberek. Nem dolgoznak, anyámék nyakán elősködnek, össze vissza hazudoznak.

Igen tudom, anyámék hibásak ebben mert teret adnak a dolognak.

Na a lényeg, a bejelentés sokkolt mindenkit. Anyám kiakadt, apám kiakadt és én is.

Délelőtt rám írt a csaj, hogy tőlem nem várta volna azt, hogy nem gratulálok. És megírtam neki, hogy mihez kellene gratulálni? Hogy nem dolgoznak és ha anyámék nem adnak pénzt akkor éhen halnak? Vagy ha anyámék nem fizetik a lakásukat akkor a híd alatt élnek? Hogy hazudnak, hogy dolgoznak miközben nem? Hogy a gyerek cuccait is majd anyámék fizetik? Vagy majd tőlem várja, hogy a baba cuccokat oda adom?

A lényeg, hogy ezeket megírtam neki. Persze választ nem kaptam, szerintem le is tiltott.

Az öcsém felhívott nemrég, hogy milyen egy szemét vagyok, látta hogy miket írtam. Mondtam neki, hogy igen és tartom is amiket írtam mert ilyenek vagytok.

Ti mit gondoltok, jogosan mondtam el a véleményemet?

nov. 19. 16:42
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
96%
Neked volt igazad. Ne vállaljon az ember úgy gyereket hogy még dolgozni sem képes elmenni. Szegény szüleid.
nov. 19. 16:48
 2/37 anonim ***** válasza:
96%
Igazad volt, ettől függetlenül sajnos nem tudsz mit csinálni amíg anyádék asszisztálnak ehhez. Nyilván nekik js nehéz, mert mégiscsak a gyerekük az öcséd, de így meg nem javul a helyzet
nov. 19. 16:51
 3/37 anonim ***** válasza:
95%

Utálom az olyan párokat, akik a csupasz micsodájukra vállalnak gyereket.

Jogosan szóltál be.

nov. 19. 17:19
 4/37 anonim ***** válasza:
95%
Most kéne elhatárolódni és nem elkezdeni a gyerek eltartását is, de ez ugye nehéz. Kérhetik esetleg a gyámhivatalnál a baba feletti gyámságáot a szülők alkalmatlansága miatt. Így a szülőket nem kell tovább eltartani, kitehetik őket, és a baba mégis biztonságban lehet. Ez attól függ, hogy az öcséddel milyen kapcsolatban vannak.
nov. 19. 17:34
 5/37 anonim ***** válasza:
12%
Nem jogosan, mert nincs közöd hozzá. Magánügyük. De ha beszólhatnékod van, akkor anyadeknak is lehetne, sőt, inkább nekik kellett volna, hiszen ők teszik lehetővé mindezt
nov. 19. 17:36
 6/37 anonim ***** válasza:
97%
#5-ös nem csak random beszólt, hanem számonkérték hogy miért nem gratulált, erre ő elmondta a véleményét. Így azért jogos szerintem
nov. 19. 17:39
 7/37 anonim ***** válasza:
9%
Senki felett nem kell ítélkezni. Maga a gyerekvallalas-neveles csak rájuk tartozik. Teged annyiba érint a dolog, hogy donthetsz segítesz nekik vagy sem, mert az már a te életed. Ahogy anyádék is donthetnek.
nov. 19. 17:44
 8/37 anonim ***** válasza:
3%

6

Nem láttam sehol, hogy kérték volna a véleményét

nov. 19. 17:51
 9/37 anonim ***** válasza:
91%
8as akkor a pénze meg a cuccai se kelljenek. de a nagyszülőké se kelljen. Aki elég felnőtt gyereket vállalni az legyen felnőtt eltartani és felnevelni is, segítség nélkül
nov. 19. 17:58
 10/37 Szervizmérnök úr ***** válasza:
91%

Ez nem jogi / jogosultsági kérdés, megtetted és kész, mert így láttad jónak.

Majd az élet téged igazol, vagy nem.

Főleg, ha még ki is kérték, provokálták a véleményed:

"Délelőtt rám írt a csaj, hogy tőlem nem várta volna azt, hogy nem gratulálok."

Így azután nem tudtál hazudni, csak őszinte voltál.

nov. 19. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!