Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan szóltam be az öcsém...

Jogosan szóltam be az öcsém barátnőjének?

Figyelt kérdés

Az öcsém és a barátnője hétvégén jelentették be, hogy gyereket várnak. Ez alapesetben egy örömhír, kivéve náluk. Mert mind a ketten link emberek. Nem dolgoznak, anyámék nyakán elősködnek, össze vissza hazudoznak.

Igen tudom, anyámék hibásak ebben mert teret adnak a dolognak.

Na a lényeg, a bejelentés sokkolt mindenkit. Anyám kiakadt, apám kiakadt és én is.

Délelőtt rám írt a csaj, hogy tőlem nem várta volna azt, hogy nem gratulálok. És megírtam neki, hogy mihez kellene gratulálni? Hogy nem dolgoznak és ha anyámék nem adnak pénzt akkor éhen halnak? Vagy ha anyámék nem fizetik a lakásukat akkor a híd alatt élnek? Hogy hazudnak, hogy dolgoznak miközben nem? Hogy a gyerek cuccait is majd anyámék fizetik? Vagy majd tőlem várja, hogy a baba cuccokat oda adom?

A lényeg, hogy ezeket megírtam neki. Persze választ nem kaptam, szerintem le is tiltott.

Az öcsém felhívott nemrég, hogy milyen egy szemét vagyok, látta hogy miket írtam. Mondtam neki, hogy igen és tartom is amiket írtam mert ilyenek vagytok.

Ti mit gondoltok, jogosan mondtam el a véleményemet?

nov. 19. 16:42
1 2 3 4
 21/37 elistvan ***** válasza:
84%
Szerintem jogosan szóltál. Én úgy vagyok vele, ha belül érzem, hogy jogos akkor jogos. Úgyis érzi az ember amikor túlment egy határon olyankor bocsánatot kér.
nov. 19. 18:40
 22/37 elistvan ***** válasza:
87%
Ráadásul tipikus c tipusú viselkedés, hogy egyesek semmit nem tesznek, csak várják, hogy mások eltartsák őket az ilyeneknek semmi tartásuk önbecsülésük nincs. Gondolom tükörbe sem mernek nézni reggelente. Szintén a 21-es voltam.
nov. 19. 18:41
 23/37 anonim ***** válasza:
90%

#20 Fogd már be azt a bohóc 🤡 szádat! Itt senki sem kíváncsi az ostoba és felettébb logikátlan/sötét véleményedre!

A szülők kötelessége biztosítani a gyermek teljes ellátását, lakhatását! Ha ez nem megy, akkor minek vállalnak gyereket?? NEM a nagyszülőknek kell szülni, ahogy elnézem nekik van már így is elég bajuk a két élősködő felnőttel a nyakukon!

nov. 19. 18:44
 24/37 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem nem szóltál be. Ő kért számon, amiért mertél nem gratulálni, te csak elmondtad a véleményed. Tök jogosan.

Ha annyira okosak, hogy tudnak gyereket vállalni, tartsák is el.

nov. 19. 18:48
 25/37 anonim ***** válasza:
2%

#23: Te annyit tudsz, amennyit a Kérdező előad. Két dolog lehet:

1. Igaza van. Akkor mi a kérdés, miről kell megerősítés?

Az egész csak egy kérdésnek álcázott dühöngés, ráadásul a válaszolók is élvezkedhetnek, már cigányozni is lehet.

2. Csúsztat: ez esetben hülyét csinál magából mindenki, aki adja alá a lovat.

Ennyit arról, ki a bohóc. Te meg olyannal kapcsolatban oktatsz ki, amit sehol nem cáfoltam.

nov. 19. 18:56
 26/37 anonim ***** válasza:
95%
Igen, ugy. Es a jovoben sem szamithatsz sajnos semmi jora ezektol. Eloskodok!
nov. 19. 19:11
 27/37 anonim ***** válasza:
96%

Így, hogy meg is kérdezte miért nem gratuláltál teljesen jogos.

Nem is engednék ilyeneket szaporodni.

nov. 19. 20:28
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ez nem egy "beszólás" kategória. Valós, komoly dolgokat kérdeztél és mondtál. Jaaa, hogy nekik nem tetszik a valóság? Hogy nem esik mindenki rögtön hasra, hogy jön a gyerek? Hát, ez van, ha értelmes, érett, szülőségre kész emberek lennének, akkor ezek a való világi dolgok, már az ő fejükben is megfordult volna.

Vagy lehet megfordult, de volt rá válasz "Majd anyáéktól kérünk pénz, úgysem hagynák hogy az unokájuk éhen halljon"

Itt a válaszod az öcséd BARÁTNŐJÉNEK (Még csak nem is jegyedek? Mióta vannak együtt?) teljesen jogos volt.

Azért akadtak ki mert sértetted az egójukat, nem ájultál el hogy jön a gyerek.

De ha jól értem senki sem, mivel a szüleid sem voltak boldogok a hírtől.

Szerintem, engedd el. Ne keresd tesódék társaságát, oldják meg egyedül. Anyudékeat támogasd lelkileg, rájuk fér egy ekkora csapás után. Segíts nekik keményebb határokat húzni. Nem kell a tesódéknak ennyire asszisztálni. Nem kell majd elvinni őket orvosi vizsgálatora, baba ruhát vásárolni stb. Oldják meg maguk. Ha pénz kell akkor menjen apuka dolgozni. Oda van már a luxus hogy 2 hónap után nem megyek dolgozni, mert nincs kedvem. Amúgy olyannak tűnnek akiknek minden újonnan kell, nem jó nekik a használt.

Szerintem még a kapcsolatuk sem fogja kibírni a gyereknevelés próbálját.

Ha idővel minden anyudék, nyakába szakad a pelenkázás, az etetés, az anyagiak megteremtése stb, akkor lesz majd igazán komoly az ügy.

nov. 19. 21:10
 29/37 anonim ***** válasza:
92%
Hát basszus ő ment házhoz pofonért. Amúgy is igazad van, tudják ők is. Gondolom azért is lett a baba, mert anyádék így tuti nem hagyják abba a támogatást. Szegény babát sajnálom, mindenki megérdemelné hogy normális családba szülessen erre neki ez a 2 here jut. 😒 Te könnyebben el tudod magad határolni de nem tudom mit csinálnék a nagyszülők helyében. A 2 léhűtőnek nem adnék de a babát sajnálnám. Az viszont tuti hogy kiosztanám a p.csába , bár sokra nem mennék vele.
nov. 19. 21:43
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolom azért is lett a baba, mert anyádék így tuti nem hagyják abba a támogatást."

Ez mennyire igaz

Az ilyen, mint öcsiék, így gondolkoznak

nov. 20. 08:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!