Igaza van a férjemnek és továbbra is nekünk kellene vendégül látni őket?
Férjem át akarta hívni a húgát és a férjét hozzánk.
Viszont mondtam, hogy ne. Nincsen kedvem jelenleg vendégeket fogadni, készülni stb. Az elmúlt egy évben mi 4x hívtuk át őket ebédre/vacsorára míg ők egyszer se minket. Úgy gondolom, hogy ennek oda-vissza kellene működjön.
A férjem megsértődött rám, hogy miért nem jöhetnek. Igaza volt?
De nem a te dolgod lett volna. Te magad osztod magadra ezt a szerepet.
Komolyan, olyan uncsi már ezeket olvasni. Annyira lennék pasi, aki vendégeket hív, előtte tévézik, közben tömi magát, utána megint tévézik, anyuci meg oldjon meg mindent.
Fura, hogy nem hívnak titeket vissza vendégségbe, de ez van. Ugyan normál esetben nem számolja az ember, hogy én ennyiszer hívtam őket, ők ennyiszer minket.
Elhiszem, hogy hagyományosan női szerep a főzőcske, takarítás és a vendégek körülugrálása, a férfié meg hogy italt töltögessen és elanekdotázzon a vendégekkel, amíg a feleség korzózik az étellel és a tányérokkal. De ezt egy férfi is meg tudja csinálni. Ha főként ezzel van gondod, meg lehet neki mondani, hogy ha vendégeket szeretne hívni, csinálja ezeket ő. Az én férjem megértette, hogy két kisgyerek mellett nincs időm és energiám a vendéglátósdira, így egyből úgy vetette fel a témát, hogy ő főz. A takarításban és a mosogatásban alapból szokott segíteni. Persze, valószínűleg én sem fogom készülődés közben a micsodámat vakargatni, hanem csinálok, amit tudok. A másik lehetőség, hogy nem étkezésre hívjátok át őket, hanem csak beszélgetni.
Én már a 2. alkalom után leállítottam volna férjecskét.
Mondtam volna, hogy megyünk, ha ők meghívnak, addig egy borsószemet nem vagyok hajlandó megfőzni nekik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!