Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Elhagyom a férjemet egy...

Elhagyom a férjemet egy külföldi munka miatt és a rokonságom kiközösítéssek fenyeget, ha meglépem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A munkahelyen áthelyezne Spanyolországba (Barcelonában van az iroda, de a tartományon belül bárhol dolgozhatok). Nincs közös gyerek és közös hitel. Nem tartozom a férjemnek pénzzel.

Fontos megjegyezni, hogy nem a férjemmel döntöttünk úgy, hogy ez így nem megy, hanem én döntöttem így.

A családom erre teljesen kiakadt, hogy én felnőtt nőként, amikor ennyi idősen már szülnek a nők, borítok mindent és "jódolgomban" külföldre megyek.

(Nem a válás vagy a külföldre költözés ellen vannak, hanem azok ellen, akik jó házasságból/munkából lépnek le).

Ha ezt meglépem, felejtsem el őket és ki leszek zárva az örökségből (ez inkább csak a gesztus miatt zavar).

2023. aug. 24. 12:04
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
71%

#30: Az lehet, én a saját helyzetemet értékeltem. Nyilván neki nehezebb, mert te döntöttél egyedül

2023. aug. 24. 14:36
 32/49 anonim ***** válasza:
76%
Tehát akkor lehetsz a családod tagja, ha úgy ugrálsz ahogy ők fütyülnek. Miért olyan fontos, hogy úgy csináljanak mint ha szeretnének?
2023. aug. 24. 14:54
 33/49 anonim ***** válasza:
73%

17, akkor legalább tartalmas élete van, kipróbálta, hogy mire képes egyedül, külföldön (bár a külföld nem is annyira lényeges.)

Ha 40 évesen hazaköltözik, akkor ez van, akkor sem az van, hogy egy bepunnyadt, elfáradt, megunt házasságban tötyörög, és tátott szájjal nézi, ahogy elmegy mellette az élet.

2023. aug. 24. 14:56
 34/49 anonim ***** válasza:
71%
Jól emlékszem, már írtál ki erről kérdést? Még mindig nem hajlandók elfogadni a döntésedet?
2023. aug. 24. 14:56
 35/49 A kérdező kommentje:
Nem írtam ki. Ott a csajszi valami óceánjáróra akart menni dolgozni, mert én is olvastam. De Magyarország ilyen.
2023. aug. 24. 15:01
 36/49 anonim ***** válasza:
86%
Egy életed van, éljed, ha már eddig nem tetted! Ha a családod a döntéseidet képtelen felfogni, elfogadni, és ennyit érsz a szemükben, hogy ezért "kitagadnak", akkor ez nem a te veszteséged! Eddig is erős béklyót jelenthettek az életedben, ha a házasságod is csak egy megszokáson alapuló kényelmi lépés volt, vedd úgy, hogy most fogsz végre felnőni, kitárul előtted a világ és élheted az életedet úgy, ahogyan szeretnéd, jó messze ettől a közegtől! Nem tartozol nekik sem elszámolással, sem az akaratuknak nem kell megfelelned! A te életed, a te döntésed, te fogod viselni a következményeit, ők csak irányítsák a maguk életét! Sok sikert :)
2023. aug. 24. 16:17
 37/49 anonim ***** válasza:
78%
Igazából akkor már csak az a kérdésem,hogy egyáltalán eddig mire vártál? Illetve hogy miért kellett a másik ember idejét is húzni,ha nem szerelemből házasodtál? Valószínűleg ő igen.Vagy ő sem?De ha ő sem, akkor miért egyáltalán?Meg akkor miért nem ezt mondod a családodnak,meg a férjednek,hogy ezért válsz el,miért azt,hogy a munka miatt? Igazából nem nagyon értem az eddigi életedet akkor.Mondjuk nem is kell értenem.Nyilván így más a helyzet,de ezek szerint nem a munkaiatt válsz,mint ahogy az eredeti kérdésben írtad.Így max azért lehetsz f@reg,ha eddig hitegetted,hazudtál a férjednek,hogy minden rendben,és szereted.Akkor az tényleg tré dolog,ha derült égből villámcsapásként közlöd,hogy ja,amúgy sosem szerettelek,meg már nem is akarlak,úgyhogy megyek.
2023. aug. 24. 17:16
 38/49 anonim ***** válasza:
27%
37, ha így volt, azért a férjnek is észre kellett volna vennie valamiből.
2023. aug. 24. 17:24
 39/49 anonim ***** válasza:
89%
Hát, hülyék voltatok mindketten, de senkinek semmi köze hozzá. Ha az én családom ilyen lenne, mindent megtennék, hogy sose legyek többé a segítségükre szorulva, és ne is lássam őket.
2023. aug. 24. 18:12
 40/49 Darius- ***** válasza:
34%
A házasság is felelősséggel jár. Nem játék, hogy bagatell okok miatt megszakítsuk. Ha verne a férjed vagy inna, hanyagolna akkor persze meg kell tenni. Egyszóval felelőtlenség, gyereket ne vállalj, mert azt is elhagyod. Ennek ellenére azt írom én is, hogy válj el. A hozzád hasonló törtetőknek jobb egyedül.
2023. aug. 24. 18:23
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!