Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Elhagyom a férjemet egy...

Elhagyom a férjemet egy külföldi munka miatt és a rokonságom kiközösítéssek fenyeget, ha meglépem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A munkahelyen áthelyezne Spanyolországba (Barcelonában van az iroda, de a tartományon belül bárhol dolgozhatok). Nincs közös gyerek és közös hitel. Nem tartozom a férjemnek pénzzel.

Fontos megjegyezni, hogy nem a férjemmel döntöttünk úgy, hogy ez így nem megy, hanem én döntöttem így.

A családom erre teljesen kiakadt, hogy én felnőtt nőként, amikor ennyi idősen már szülnek a nők, borítok mindent és "jódolgomban" külföldre megyek.

(Nem a válás vagy a külföldre költözés ellen vannak, hanem azok ellen, akik jó házasságból/munkából lépnek le).

Ha ezt meglépem, felejtsem el őket és ki leszek zárva az örökségből (ez inkább csak a gesztus miatt zavar).

2023. aug. 24. 12:04
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
81%
A családodnak semmi köze hozzá, hogy miért válsz el, nekik téged kellene támogatniuk, te vagy a gyerekük, nem a fickó! A kérdésedre válaszolva, nem vagy féreg, te tisztáztad a férjeddel a dolgokat, mindenki vegye tudomásul.
2023. aug. 24. 12:50
 12/49 anonim ***** válasza:
83%
Hát ha egy jól működő házasságban te egyedül eldöntöd,hogy vége, mindenféle megbeszélés,kérdés,stb nélkül, anélkül, hogy tudnád,hogy a férjed menne-e veled pl,vagy valami, akkor igen,nálad van a hiba,és te vagy a f@reg.Fordított esetben mit szólnal,ha közölné a párod,hogy szevasz,én megyek Spanyolországba,de nélküled,úgyhogy kezd előről nyugodtan,mert én bizony válok.Akkor is ,ha te nem akarsz, akkor is,ha amúgy minden oké,és nem is gondoltál olyasmire,hogy elvalhattok.Más kérdés,ha amúgy se működik a dolog,de akkor meg nem a költözés miatt válsz.Szóval itt ezek a nagy kérdések.
2023. aug. 24. 12:57
 13/49 anonim ***** válasza:
75%

Nem is baj, ha ilyen primitív emberektől eltávolodsz.

Gondolom amúgy is elválnál, azzal nincs bajuk, ha elválsz de az országban maradsz?

2023. aug. 24. 13:05
 14/49 A kérdező kommentje:

Olyasmi. Ugyanaz a düh, amikor a jó anyagi körülmények között élő orvos lelép külföldre. "Az Isten pénze nem elég nekik! Akinek nem telik magánklinikára vagy külföldi orvosra, az haljon meg?"

Az ő szemükben én egy átlagon felüli életet dobok el telhetetlenségből.

2023. aug. 24. 13:14
 15/49 anonim ***** válasza:
71%
Miért kell a férjed ezért elhagyni? Más megoldás nincs? Ha külföldi munka miatt hagyod ott a férjed,akkor nem csodálkozom,hogy ki vannak akadva! Ha más miatt akkor miért nem mondod el nekik? Attól azért még nem kellene kiközösiteni téged a családodnak! Őszintén megmondom,nekem is furcsa,hogy ezzel az indokkal válsz el! Irhatnál részletesen,hogy jutottál erre a döntésre.
2023. aug. 24. 13:18
 16/49 anonim ***** válasza:
70%
Én a családoddal értek egyet. Se a kérdésed se a kommented nem világos és nem is szimpatikus.
2023. aug. 24. 13:21
 17/49 anonim ***** válasza:
41%
Tipikusan belőled lesz az a nő aki 40 évesen majd hazakoltozik gyerek nélkül, család nélkül magányosan, és rádöbben, hogy a hajó már elment.
2023. aug. 24. 13:27
 18/49 anonim ***** válasza:
71%

Ha csak a munka miatt elhagyod a férjed (bár nem tiszta, itt külön költözés, vagy vállas is van) akkor nyilván, "féreg" vagy.

De.

Ehez senkinek semmi köze, te döntésed, te éled meg pro/kontra. Ha emiatt jönnek a "kitagadunk" lemezzel, akkor ők sem különbek, csak tettetni próbálják.

2023. aug. 24. 13:27
 19/49 A kérdező kommentje:

Válás is lesz, a különköltözés biztos.

Egyszerűen nem vagyok benne biztos, hogy mellette akarok maradni. Hogy adódott egy ilyen lehetőség és nem ĥiányozna, így már biztos, hogy jól döntök.

2023. aug. 24. 13:30
 20/49 anonim ***** válasza:
82%
17-es, pontosan melyik hajóról beszélsz? A 3 gyerek, négy kerék "hajó". Inkább mennék vissza 40 évesen a szüleimhez, köszi!
2023. aug. 24. 13:30
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!