Elhagyom a férjemet egy külföldi munka miatt és a rokonságom kiközösítéssek fenyeget, ha meglépem. Mit csináljak?
A munkahelyen áthelyezne Spanyolországba (Barcelonában van az iroda, de a tartományon belül bárhol dolgozhatok). Nincs közös gyerek és közös hitel. Nem tartozom a férjemnek pénzzel.
Fontos megjegyezni, hogy nem a férjemmel döntöttünk úgy, hogy ez így nem megy, hanem én döntöttem így.
A családom erre teljesen kiakadt, hogy én felnőtt nőként, amikor ennyi idősen már szülnek a nők, borítok mindent és "jódolgomban" külföldre megyek.
(Nem a válás vagy a külföldre költözés ellen vannak, hanem azok ellen, akik jó házasságból/munkából lépnek le).
Ha ezt meglépem, felejtsem el őket és ki leszek zárva az örökségből (ez inkább csak a gesztus miatt zavar).
Mint sejthető volt, kiderült ,válás lett volna mindenképpen, csak nem mert lelépni eddig, így már van indok.
A kedves családnak is el kellene mondani így az egész sztorit
"Fontos megjegyezni, hogy nem a férjemmel döntöttünk úgy, hogy ez így nem megy, hanem én döntöttem így."
Ez itt a legnagyobb baj. Hogy nem előzte ezt meg semmilyen megbeszélés, hanem csak gondoltál egyet és ledobtad a bombát.
Nyilván ezt nem érti senki, és ezért gondolják, hogy meghülyültél.
Nem volt "rossz házasság". Olyan semmilyen. Kényelmes.
Nem jöttem fényes anyagi körülmények közül, a szüleimnek arra volt megtakarítása, hogy egyetem alatt nem kellett dolgoznom (dolgoztam, de nem "kellett"). Külföldi egyetem, cserediák-program nem jöhetett szóba.
Férjemmel egyetem alatt összejártunk, gondoltuk, kényelmesebb együttlakni, mint egymáshoz cuccolni/lakótárssal egyezkedni. Egyetem után eljegyzés, mert régóta együtt voltunk és nem volt más elképzelés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!