Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Elhagyom a férjemet egy...

Elhagyom a férjemet egy külföldi munka miatt és a rokonságom kiközösítéssek fenyeget, ha meglépem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A munkahelyen áthelyezne Spanyolországba (Barcelonában van az iroda, de a tartományon belül bárhol dolgozhatok). Nincs közös gyerek és közös hitel. Nem tartozom a férjemnek pénzzel.

Fontos megjegyezni, hogy nem a férjemmel döntöttünk úgy, hogy ez így nem megy, hanem én döntöttem így.

A családom erre teljesen kiakadt, hogy én felnőtt nőként, amikor ennyi idősen már szülnek a nők, borítok mindent és "jódolgomban" külföldre megyek.

(Nem a válás vagy a külföldre költözés ellen vannak, hanem azok ellen, akik jó házasságból/munkából lépnek le).

Ha ezt meglépem, felejtsem el őket és ki leszek zárva az örökségből (ez inkább csak a gesztus miatt zavar).

2023. aug. 24. 12:04
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
65%
20-as, sztem rajtad kívül mindenki értette. Te csak menjél ne előre, hanem hátra. 😂😂
2023. aug. 24. 13:34
 22/49 anonim ***** válasza:
77%

Mint sejthető volt, kiderült ,válás lett volna mindenképpen, csak nem mert lelépni eddig, így már van indok.

A kedves családnak is el kellene mondani így az egész sztorit

2023. aug. 24. 13:44
 23/49 anonim ***** válasza:
81%
Az a bajuk, hogy nem értik, mi a franc van. Igazuk is van. Nem a kiküldetés miatt hagyod el, hanem mert már nem szereted és nem akarsz a felesége lenni. Ezt mondjad, mert ennek van értelme.
2023. aug. 24. 13:44
 24/49 anonim ***** válasza:
85%
Ez a te életed se nekünk se a családodnak nincs joga megmondani mit tegyél ez csak rád és férjedre tartozik.
2023. aug. 24. 13:48
 25/49 anonim ***** válasza:
78%

"Fontos megjegyezni, hogy nem a férjemmel döntöttünk úgy, hogy ez így nem megy, hanem én döntöttem így."

Ez itt a legnagyobb baj. Hogy nem előzte ezt meg semmilyen megbeszélés, hanem csak gondoltál egyet és ledobtad a bombát.

Nyilván ezt nem érti senki, és ezért gondolják, hogy meghülyültél.

2023. aug. 24. 13:52
 26/49 anonim ***** válasza:
87%
Tehát a házasságod alapból nem működik jól. Viszont akkor ezt hozd fel indoknak, ne a munkalehetőséget. A családod nem kényszeríthet semmilyen módon arra, hogy benne maradj egy rossz házasságban.
2023. aug. 24. 13:54
 27/49 anonim ***** válasza:
89%
Van egy olyan erzesem, hogy regota nem volt jo ez a hazassag, csak kifele mutattad a szepet, a sajat csaladodnak sem beszeltel az erzeseidrol, most pedig besokalltal, es dobbantani akarsz. Amitol pedig a csaladod meg van zavarodva, hiszen “olyan szepek voltatok” es “nem latszott hogy problemaitok lenne” Eltalaltam?
2023. aug. 24. 14:14
 28/49 A kérdező kommentje:

Nem volt "rossz házasság". Olyan semmilyen. Kényelmes.

Nem jöttem fényes anyagi körülmények közül, a szüleimnek arra volt megtakarítása, hogy egyetem alatt nem kellett dolgoznom (dolgoztam, de nem "kellett"). Külföldi egyetem, cserediák-program nem jöhetett szóba.

Férjemmel egyetem alatt összejártunk, gondoltuk, kényelmesebb együttlakni, mint egymáshoz cuccolni/lakótárssal egyezkedni. Egyetem után eljegyzés, mert régóta együtt voltunk és nem volt más elképzelés.

2023. aug. 24. 14:23
 29/49 anonim ***** válasza:
81%
Mekkora mákom van, hogy az én akkori csajom már egyetem alatt félrek/rt így nem estem ugyanebbe a csapdába, mint a férjed
2023. aug. 24. 14:32
 30/49 A kérdező kommentje:
Nana. Egyformán voltunk "sárosak" és "lusták".
2023. aug. 24. 14:34
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!