Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Idegesítő rokon kislány. Én...

Idegesítő rokon kislány. Én érzem csak így?

Figyelt kérdés

Párom nővérének lánya. 13 éves, természetileg nem a legkedvesebb kislány akivel találkoztam. Beszólogat a szüleinek olyan stílusban, hogy párommal csak összenézünk hogy az igen... a szülei meg hagyják. Ha beszélgetünk, hozzászól dolgokhoz amik engem idegesítenek. Nem a témához tartozik, meg én nem vagyok kíváncsi egy gyerek véleményére felnőttes dolgokhoz kapcsolódóan. Telefonozik, de "fülel", így a párom mondta hogy ne mondjunk akármit előtte mert a gyerek elkezd magában "agyalni" a dolgon. Tessék? Válogassam meg a szavaimat hogy mit mondjak előtte? Mire fel?

Engem úgy neveltek hogy ne szóljak bele a felnőttek dolgába. Tudom, az én hibám is hogy így gondolkodok róla, de engem így nevelt apám. Ha olyan dolgokról beszéltek apámék, elküldtek a szobámba, és én is így látom helyesnek már.

ma 09:54
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
22%
Nyilván nemcsak te gondolod, hogy egy ilyen neveletlen kispitsának bizony kijárna az a bizonyos makarenkói pofon.
ma 09:57
 2/29 anonim ***** válasza:
18%
Igazad van hogy bosszant a gyerek, csak sajnos neked nincs jogod a mai világban rá se szólni. A szüleinek kéne megnevelni.
ma 10:06
 3/29 anonim ***** válasza:
22%

Szüleinek kéne nyilván rászólni, hogy egyrészt ne köztetek üljön, de ha igen, ne szóljon bele a felnőttek beszélgetésébe.

Írod, hogy nem szólnak rá, sőt ő szólogat be.

Én lehet nem állnám meg, nekem unokaöcsém van, de biztosan rászólnék, hogy kisfiam ha felnőttek beszélgetnek, a gyerek nem szól hozzá.

ma 10:07
 4/29 anonim ***** válasza:
86%

Egyrészt igen érthető, hogy idegesít. Viszont, 13 éves. 13 évesen már abszolút tombol a kamaszkor és úgy érezheti, hogy mindnekinél okosabb és mindnehez jobban ért. Ez teljes életkori sajátosság. Bár azért ezt igy kijelenteni, hogy beszélgettek és ő ne szóljon hozzá. Miért ne szólhatna hozzá beszélgetéshez?

Ha olyan dologról van szó ami pedig nem "gyerekfülnek" való azt ne előtte beszéljétek meg, igaza van a párodnak.

Nem tudom, nekem 10 éves a lányom ha beszélgetünk ő is résztvevője. Ha nem okoskodik és hülyeséget mond, miért kéne kizárni a beszélgetésből, csak mert a felnőttek beszélgetnek? Igazi boomer gondolkodás, hogy a felnőttek beszélgetnek a gyereknek kuss van.

ma 10:13
 5/29 anonim ***** válasza:
31%

Ha beszélgetünk a családban, akkor a gyerek is részese. Így van.

De, a 13 éves az gyerek. Kamasz, de gyerek.

4 felnőtt beszélget, a kiskamasz ott ül, telefonozik és néha beleszól meg oltogatja a szüleit - ne már!

Nálam liberálisabb szülő kevés van. De ebben nem értek veled egyet, kedves 4-es.

ma 10:17
 6/29 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudjuk ugye a kontextust, hogy bele böfög 20 percenként a telefon mögül egy nem oda illő mondatot. Vagy ott ül velük rendesen de akkor se szóljon bele semmibe.
ma 10:19
 7/29 anonim ***** válasza:
83%
Nehéz korban van, mert egy családi programon a "gyerekes" dolgokhoz már nagy, a felnőttes dolgokhoz meg még kicsi,de már részt venne benne, de még azt se tudja hogy kell felnőttesen társalogni.
ma 10:23
 8/29 anonim ***** válasza:
18%

13 évesen már tudni kellene, hogy mibe szólhat bele. Nagyon sok kellemetlensége lesz az életben, ha abban nő fel, azt hiszi, hogy ez így jó.

Nagyszüleink idejében azt mondták, ha a felnőttek beszélnek, "gyereknek hallgass a neve". Lehet vitatkozni, hogy ez helyes volt-e...Nincs azzal baj, ha fülel a felnőttekre, tanulhat is belőle, de szólj rá nyugodtan, hogy maradjon csendben, nem ez most nem rá tartozik, akár ki is mehet.

ma 10:26
 9/29 anonim ***** válasza:
94%
8-as vagyok Ez lemaradt: abban igaza van a párodnak, egy gyerek előtt meg kellene válogatni, hogy miről, milyen stílusban beszéltek.
ma 10:32
 10/29 anonim ***** válasza:
14%

Igazad van, de nem a te gyereked. Nem a te dolgod nevelni, ne szólj bele, csak vita lesz belőle .

Ezek a mai 13 évesek agyilag kb olyan szinten vannak mint a 90es generáció 5 évesei..

ma 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!