Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Idegesítő rokon kislány. Én...

Idegesítő rokon kislány. Én érzem csak így?

Figyelt kérdés

Párom nővérének lánya. 13 éves, természetileg nem a legkedvesebb kislány akivel találkoztam. Beszólogat a szüleinek olyan stílusban, hogy párommal csak összenézünk hogy az igen... a szülei meg hagyják. Ha beszélgetünk, hozzászól dolgokhoz amik engem idegesítenek. Nem a témához tartozik, meg én nem vagyok kíváncsi egy gyerek véleményére felnőttes dolgokhoz kapcsolódóan. Telefonozik, de "fülel", így a párom mondta hogy ne mondjunk akármit előtte mert a gyerek elkezd magában "agyalni" a dolgon. Tessék? Válogassam meg a szavaimat hogy mit mondjak előtte? Mire fel?

Engem úgy neveltek hogy ne szóljak bele a felnőttek dolgába. Tudom, az én hibám is hogy így gondolkodok róla, de engem így nevelt apám. Ha olyan dolgokról beszéltek apámék, elküldtek a szobámba, és én is így látom helyesnek már.

tegnap 09:54
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
20%
#19, hát ez hatalmas trauma 😅
tegnap 12:27
 22/30 anonim ***** válasza:
76%
21- igen elég nagy trauma volt ezt hallgatni, hogy egy velem egykorú kislánnyal ez történt.
tegnap 12:45
 23/30 anonim ***** válasza:
9%

Az, hogy beleszól a felnőttek dolgába, valóban bosszantó, ha én ilyesmit tettem, a szülők, nagyszülők finoman rám pirítottak.

Nem tudom, a kislány szülei miért nem cselekednek.

tegnap 13:30
 24/30 anonim ***** válasza:
70%
Tini koromban aki ilyet mondott nekem, bevertem volna a képét legszívesebben. 10 évvel később szintén így gondolom. Tök értelmes kamasz voltam, mi az, hogy "felnőttek beszélgetnek, gyereknek kuss a neve"? Milyen felnőttek? Azok, akik felvették a devizahitelt, vagy épp éhbérért biorobotként vegetálnak? Röhejes. Ezek a felnőttek a saját sikertelenségüket élik ki ilyenkor a gyereken.
tegnap 13:37
 25/30 anonim ***** válasza:
77%
Küldd el, aztán nézd meg magad.
tegnap 13:52
 26/30 anonim ***** válasza:
40%

Te magad írod, Kérdező, hogy "Ha olyan dolgokról beszéltek apámék, elküldtek a szobámba, és én is így látom helyesnek már."

Ergo ha olyan dolgokról akarsz beszélni a pãroddal, akkor elküldöd a kisleãnyt a szobájába, vagy ti vonultak tãvolabb, és a beleszólãs kérdéskör màr meg is van oldva!

Az hogy hogy beszél a szüleivel, az a szülei baja és szégyene, főleg azért is, mert ők a szülei, azaz a minta, akiktől tanult a gyermek...

Te meg ne tűrd el, hogy veled is úgy beszéljen!

tegnap 14:25
 27/30 anonim ***** válasza:
85%
Nincs gyerekem és nem is kifejezetten szeretem őket, de én ugyanúgy tisztelem őket, mint a felnőtteket. Természetesen ha jelen vannak, figyelembe veszem, és olyan témákat hozok csak fel, ami a koruknak megfelelő. Ez alapvető illem, és egyébként bárki lenne velem egy társaságban, ezt így csinálnám. Azt hiszed, apád jól megnevelt téged, de azzal, hogy beküldött a szobádba és kizárt a társaságból és a beszélgetésekből csak azt eredményezte, hogy nem tudsz viselkedni felnőtt létedre sem, és az illemet sem tanultad meg. Ez a 13 éves lány kamasz, és természetes fejlődési folyamaton megy keresztül. Azzal, hogy részt vesz a beszélgetésben, még ha csak fél füllel hallja is, szocializálódik. Remélhetőleg kevésbé frusztált felnőtt lesz majd, mint amilyen te lettél.
tegnap 14:28
 28/30 anonim ***** válasza:
28%
Kamaszodik, az ő korában gyakori az ilyen viselkedés.
tegnap 15:04
 29/30 anonim ***** válasza:
46%

Hogy beszólogat a szüleinek, ők meg hagyják, azzal nem tudsz mit tenni. Ha neked szólogat be, nyugodtan rászólhatsz.

Erről a "gyerek ne szóljon bele a felnőttek beszélgetésébe" dologról valószínűleg te is érzed belül, hogy nincs rendben és ma már egyáltalán nem elfogadható, csak mivel téged így neveltek, vissza akarod adni valakinek.

tegnap 16:12
 30/30 anonim ***** válasza:
0%
Beszélgessetek szexről, hátha magától visszavonul a nagykislány.
tegnap 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!