Idegesítő rokon kislány. Én érzem csak így?
Párom nővérének lánya. 13 éves, természetileg nem a legkedvesebb kislány akivel találkoztam. Beszólogat a szüleinek olyan stílusban, hogy párommal csak összenézünk hogy az igen... a szülei meg hagyják. Ha beszélgetünk, hozzászól dolgokhoz amik engem idegesítenek. Nem a témához tartozik, meg én nem vagyok kíváncsi egy gyerek véleményére felnőttes dolgokhoz kapcsolódóan. Telefonozik, de "fülel", így a párom mondta hogy ne mondjunk akármit előtte mert a gyerek elkezd magában "agyalni" a dolgon. Tessék? Válogassam meg a szavaimat hogy mit mondjak előtte? Mire fel?
Engem úgy neveltek hogy ne szóljak bele a felnőttek dolgába. Tudom, az én hibám is hogy így gondolkodok róla, de engem így nevelt apám. Ha olyan dolgokról beszéltek apámék, elküldtek a szobámba, és én is így látom helyesnek már.
Az, hogy beleszól a felnőttek dolgába, valóban bosszantó, ha én ilyesmit tettem, a szülők, nagyszülők finoman rám pirítottak.
Nem tudom, a kislány szülei miért nem cselekednek.
Te magad írod, Kérdező, hogy "Ha olyan dolgokról beszéltek apámék, elküldtek a szobámba, és én is így látom helyesnek már."
Ergo ha olyan dolgokról akarsz beszélni a pãroddal, akkor elküldöd a kisleãnyt a szobájába, vagy ti vonultak tãvolabb, és a beleszólãs kérdéskör màr meg is van oldva!
Az hogy hogy beszél a szüleivel, az a szülei baja és szégyene, főleg azért is, mert ők a szülei, azaz a minta, akiktől tanult a gyermek...
Te meg ne tűrd el, hogy veled is úgy beszéljen!
Hogy beszólogat a szüleinek, ők meg hagyják, azzal nem tudsz mit tenni. Ha neked szólogat be, nyugodtan rászólhatsz.
Erről a "gyerek ne szóljon bele a felnőttek beszélgetésébe" dologról valószínűleg te is érzed belül, hogy nincs rendben és ma már egyáltalán nem elfogadható, csak mivel téged így neveltek, vissza akarod adni valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!