Halálosan idegesít a szomszéd kislány, mit tegyünk?
Mondjuk 1 éve, hogy a szomszéd házba költözött egy elég hangos család. (talán karantén óta van velük probléma) A mi udvarunk és az övéké pont egymás mellett van, csak egy kerítés választja el őket. És a teraszunk pont az ővéké felé néz. A szülők általában üvöltözve beszélnek, de leginkább a kislányuk idegesít. 2-3-4 év körüli lehet, és egész nap az ő hangját hallgatjuk.. Többnyire az udvaron vannak, de ha bent vannak a lakásban még úgy is lehet hallani néha. Szóval miket csinál: random a semmiből felsikít, az emberre így a frászt hozza, de mindent sikítozva csinál, ha játszik, vagy csak úgy van, akkor is. Mindenen hisztizik és kiakad, jobb esetben csak üvöltözik, de legtöbb esetben fülsüketítő DÉMONI hangon sír. De úgy, hogy az ember feje széthasad és az utca végében is ez hallatszik.
Ami a pláne, hogy a szülők sosem szólnak rá. Én is gyerek vagyok, úgyhogy nem értek a gyerekneveléshez, de szerintem valamit rosszul csinálnak, nem elég szigorúak vagy nem tudom. Nincs baj azzal, hogy mindig az udvaron vannak, de ennek az a velejárója, hogy mindenki a szomszdságban megőrül, és pl. nekünk alig van nyugtunk tőlük. Ma is kora reggel óta kint voltak, és a kislány hisztijére keltem, amit kb. 2-3 órán keresztül folytatott.
Anyukám mondja néha, hogy szól nekik csak nem tudja hogyan.
Valakinek van hasonló tapasztalata, vagy volt már hasonló helyzetben?
Nem biztos, hogy a kislány fejében minden rendben van, lehet, a szülők ezért sem szólnak rá.
Persze simán lehet neveletlen is.
Nektek így is, úgy is szívás.
Írtam üzenetet. Én azt szoktam csinálni, hogy tényleg becsukom az ablakokat, mindent. Persze, ha kibírhatatlan meleg van, akkor nem lehet zárva az összes ablak, mert a fülledtségbe is rossz lesz.
A lényeg, hogy legyen egy fülhallgatót, kapcsolj be ilyen relaxációs, nyugtató zenét, az valamennyire tompítja a hangot.
Persze úgy is hallod, de egy fokkal jobb.
#1 Én is gondoltam erre. Csak hát sok helyen tapasztalom egy ideje, hogy a szülők így bánnak a gyerekkel, el vannak kényeztetve, legnagyobb tömegben sem szólnak rájuk, úgyhogy nem lepődnék meg, ha a szomszédok esetében is ez lenne. Sokaktól hallom, hogy a mai szülők jelentős része nem elég szigorú és nem nevelik meg eléggé a gyerekeiket.
Mellesleg, ha a gyerek folyton azt hallja, hogy a szülei üvöltve beszélnek meg nevetnek, nem csodálom, ha így nő fel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!