Halálosan idegesít a szomszéd kislány, mit tegyünk?
Mondjuk 1 éve, hogy a szomszéd házba költözött egy elég hangos család. (talán karantén óta van velük probléma) A mi udvarunk és az övéké pont egymás mellett van, csak egy kerítés választja el őket. És a teraszunk pont az ővéké felé néz. A szülők általában üvöltözve beszélnek, de leginkább a kislányuk idegesít. 2-3-4 év körüli lehet, és egész nap az ő hangját hallgatjuk.. Többnyire az udvaron vannak, de ha bent vannak a lakásban még úgy is lehet hallani néha. Szóval miket csinál: random a semmiből felsikít, az emberre így a frászt hozza, de mindent sikítozva csinál, ha játszik, vagy csak úgy van, akkor is. Mindenen hisztizik és kiakad, jobb esetben csak üvöltözik, de legtöbb esetben fülsüketítő DÉMONI hangon sír. De úgy, hogy az ember feje széthasad és az utca végében is ez hallatszik.
Ami a pláne, hogy a szülők sosem szólnak rá. Én is gyerek vagyok, úgyhogy nem értek a gyerekneveléshez, de szerintem valamit rosszul csinálnak, nem elég szigorúak vagy nem tudom. Nincs baj azzal, hogy mindig az udvaron vannak, de ennek az a velejárója, hogy mindenki a szomszdságban megőrül, és pl. nekünk alig van nyugtunk tőlük. Ma is kora reggel óta kint voltak, és a kislány hisztijére keltem, amit kb. 2-3 órán keresztül folytatott.
Anyukám mondja néha, hogy szól nekik csak nem tudja hogyan.
Valakinek van hasonló tapasztalata, vagy volt már hasonló helyzetben?
Kinövi, kinövi, de valahogy én nem voltam ilyen, engem nem így neveltek. Nagyon sírós voltam, de mindig tekintettel voltak a szüleim másokra, így elég rendesen rám szóltak ha kellett és fegyelmeztek. Amikor mondjuk a bolt közepén kezdtem el üvöltve sírni, akkor hazajöttük, nem szerencsétlenkedtek ott velem, és nem húztuk az emberek agyát. Volt olyan (egyszer), hogy anyukám felpofozott itthon, mert éjszaka üvöltve sírtam, és már a szomszédok sorakoztak az ajtónál, hogy hogyan tudnának segíteni. Aztán csak annyit kellett mondania legközelebb, hogy “Kéred a pofon másik felét?” és nem folytattam. Így hamar leszoktam róla. Nem mondom, hogy ezt kéne csinálnia minden szülőnek, de az, hogy a gyerek 2!! óráig visítva hisztizik kora reggel úgy, hogy az anyja másokkal nevetgél közben, az egyszerűen abszurd. Ez volt konkrétan ma reggel, és minden hallottam, mert az ablakom az ő udvarukra és teraszukra néz.
Anyukám bölcsődében dolgozik, úgyhogy találkozott már extrémebb esetekkel is, de nem kell ahhoz ilyen helyen dolgozni, hogy tudja az ember, hogy ami itt a szomszédban történik, az nem normális.
Nagyon örülök, ha a szomszéd szülők ilyen türelmesek és bírják, ha a gyerek sokáig üvölt, de mindenki más megőrül tőle.
És mégegyszer írom, nem csak hisztikor, síráskor hangos, JÁTÉK közben is ilyen borzasztó vékony és éles hangon fel-felsikítozik. Üvöltve beszél csakúgy, mint a szülei.🤷🏻♀️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!