Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tudok kezdeni rokonokkal?

Mit tudok kezdeni rokonokkal?

Figyelt kérdés

Édesapám halála óta edesanyám (80éves)egyre jobban nem törödött semmivel. Nem evett, nem ivott, sokat cigizett.Elkedett italozni, eleinte egy ket pohár bor éhgyomorra, utána 3 sör. Mi próbáltunk mindent meg tenni, én hetközbe, gyerekek mindehetvegén ott voltak felváltva.

Minden este azt láttak, hogy leissza magát.Egyik nap elesett es combnyaktörése lett. Tudtam, hogy ha vissza megy ott folytatja, ahol abba hagyta ezert elinteztem neki egy otthon ahol felügyelnek rá. Az otthonba rendesen elkezdett enni, inni, rendesen merik a vernyomasát, szedetik vele a gyógyszereit, gyógytorna, mindent megtesznek, hogy jó legyen, jól is erzi magát.

Rokonaimnak ez nem tetszik, es edesanyám szomszedai is betámadnak, hogy mert tettem ezt! Sajnos hiába mondtam nekik az elözményeket nem akarják erteni.

Ráadául egyik latogatasuk alkalmával alá akartak anyámmal írattatni olyan papirt amit meg sem ertett, az otthonban az ápolok akadájoztak meg! Lassan ott tartok, hogy ügyvedet kell fogadnom!

Volt valaki ilyen helyzetbe?

jan. 23. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A rokonokkal nem kell foglalkozni, egyyszerüen ne állj velük szóba.

Egyébként meg tényleg kellene egy ügyvéddel beszélni, hogy lehet megakadályozni a rokonok beavatkozását, adott esetben hamis végrendelet készítését.

jan. 23. 21:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Beszéld meg az ápolókkal, milyen lehetöségeid vannak. Ök jártasak ilyen dolgokban.

Azt meg hogy beszólnak a szomszédok, az ellen sajna nem tudsz nagyon mit tenni, kivéve, ha becsületsértés történik, ha pletykálkodni kezdenek, stb tehetsz feljelentést.

Kitartást!

A szomszédoknak meg mondd azt, hogy neked van fontosabb dolgod is, mint velük csevegni.

jan. 23. 21:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Itt valaki nagyon ácsingózik valamire. Tényleg kell az ügyvéd.
jan. 24. 17:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Indítsd el a gondnokság alá vételt, legyél te a gondnoka, mert újra fognak próbálkozni a rokonok.
jan. 25. 07:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Már elindítottam, megy hozzá a jövöhéten pszihiháter felmertni.
jan. 25. 12:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindenki jobban tudja, mit kellene csinálni, de aki ebben benne él, csak az érti meg igazán. Ha nekik nem tetszik, lehet hazavinni mamát.
jan. 26. 19:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Jézusom, milyen emberek vannak… Pénz fontosabb nekik mindennél.
jan. 31. 13:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!