Hogyan dolgoztátok fel, amikor meghalt az a családtagotok,
aki valamilyen módon bántalmazott titeket
gyerek/fiatalkorotokban és megnyomorította a családot?
Figyelt kérdés
Jövőhéten lesz apám testvérének a temetése, amire igazából illendőségből megyek el, mert tudom, hogy a mamámnak sokat jelentene. Egy kiszámíthatatlan, idegbeteg ember volt, aki végig terrorizált gyerekkoromban, és rengeteg baromsággal megnyomorította a család lelki világát, mégis amikor beteg lett, hosszú hónapokon át ápolták. Igazából nem is tudom mit kellene érezni, van benne nyilván sajnálat, illetve megrázó volt az egész folyamat, ahogy leépül, de nincs egy szép, kellemes emlék sem, amire emlékeznék. Nem érzek megkönnyebbülést sem, inkább haragot, amiért most megint ,,belerúgott egyet" a családomba. Már kerestem pszichológust, mert úgy érzem ez túlnő rajtam, de érdekelne, hogy volt-e valaki hasonló helyzetben?
Nem azzal leszel különb, hogy becsicskulsz egy ilyen ember miatt, hanem azzal, hogy felvállalod, elhatárolódsz tőle teljesen a viselkedése miatt.
2023. febr. 15. 12:49
12/37 anonim válasza:
10-re:
Akárhogyan is: szüleid, elsősorban apád felelőssége (ugyebár az ő testvéréről van szó), hogy egy udvarban laktatok és az illető bántott téged. Remélem, legalább szexuális molesztálás nem történt.
Apád se teljesen normális, ha nem akart ennél jobb életet biztosítani a gyerekének.
2023. febr. 15. 12:51
13/37 A kérdező kommentje:
Szóval azért apámék ápolták, mert ez a testvér pár éve elköltözött a párjával, viszont szegények és szerencsétlenek voltak, kitették őket a házukból, ezért visszaköltöztették most a betegsége alatt. És a párja meg amikor rájött, hogy mennyire beteg, már csak heti 1-2 órára jött,, segíteni". Tudom, a családom is ha így vesszük jó nagy balekok gyűjtőhelye, mert mindig is támogatták őket így vagy úgy, de ők azt tartják, hogy a család az család, nehéz helyzetben nem lehet cserben hagyni a másikat. Csak azért írtam le, hogy ilyen az alap mentalitás, én is ilyen vagyok, ezért teszem félre most azt, ahogy velem bánt, és tolom oda a képemet, mert tudom, hogy vannak olyan szeretteim, akiknek ez sokat jelent. Lehet én mégnagyobb balek vagyok
2023. febr. 15. 12:54
14/37 A kérdező kommentje:
#12, neeen semmilyen szexuális vagy fizikai bántalmazás nem történt, akkor biztosan ki lett volna b*szva. Inkább csak érzelmi, mentális síkon ment az egész. De annyira, hogy én még hosszú évek múlva is lesütött szemmel, gombóccal a gyomromban tudtam enni vele egy asztalnál, úgy hogy egy kukkot sem szóltam, nem mertem rá nézni, nehogy hozzám szóljon. És ekkor már bőven nem laktam egy házban velük.
2023. febr. 15. 12:57
15/37 A kérdező kommentje:
#5 amúgy ráhibáztál, tényleg mentális beteg volt, de nem tudták megmondani az orvosok, hogy mi baja, és ezért valóban senki nem kezelte. Ezt is szégyellte mamám, meg bűntudata is volt
2023. febr. 15. 13:02
16/37 anonim válasza:
Te is ugyanolyan balek és mentális beteg vagy, mint a családod, ha még neked van lelkiismeretfurdalásod, mert nem érzed magad rosszul a halála miatt.
2023. febr. 15. 13:13
17/37 anonim válasza:
Kérdező! Miféle illendőségről beszélsz?
Igaza van az ötösnek: ha mindenki látta, hogy bánt veled az a barom, az ő felelősségük lett volna megvédeni téged, ők voltak a felnőttek. Semmilyen illendőséggel nem tartozol most feléjük, akkor sem, ha amúgy szereted őket.
Valószínűleg beléd nevelték azt is, hogy te nem vagy fontos, nem számítasz, ellenben másoknak meg kell felelned. Ezért is gondolsz most is arra, hogy mamádnak mi lenne jó, nem pedig arra, hogy neked milyen érzés lenne annak a baromnak a temetésén bájologni. Nem azt mondom persze, hogy át kell esni a ló túloldalára és önzőnek kell lenni, de muszáj magadra is gondolnod, muszáj figyelembe venned, hogy mi a jó _neked_. Szakembert tényleg keress.
2023. febr. 15. 13:25
18/37 anonim válasza:
Semmi szín alatt nem mennék el senkinek a kedvéért. Max azért, amit az első írt, hogy leköpjem a sírját vagy rászarjak. Hát azért álljon már meg a menet! És a kedves családtagokkal is alaposan meggondolnám a kapcsolattartást.
2023. febr. 15. 13:30
19/37 anonim válasza:
Ma már nem dolgoznak fel halottakat.Elássák,vagy elégetik őket.
2023. febr. 15. 13:36
20/37 anonim válasza:
Neked azt kellene feldolgoznod, hogy az egész családod nem szeretett sajnos. Mamád sem. Most is zsarol. Senki nem védett meg és tett lépéseket, hogy ne diszfunkcionális legyen a családod. Még most is illendőségről beszélnek? Agyam eldobom. Szépen átmosták az agyad. A "mert csak a család" ütőkártya nagyon profin megy, csak éppen tartalom nincs mögötte. Szeretet, empátia, gondoskodás, védelem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!