Az érzelmileg bántalmazó szülőt és bántalmazott gyermeket miért nem veszik észre a körülöttük élő felnőttek?
Szerintem sokkal inkább azért nem tesz senki semmit ha erőszakoskodást lát, hal mert nincs egy erre bejáratott problémamegoldási séma az emberek fejében.
Egyszerűen nem tud mit kezdeni a helyzettel. Tudja, hogy rossz amit lát, hall még talán ha nem pszichopata akkor át is éli az áldozat szerepét főleg ha vele is megtörtént az élete során az amit lát/ hall akkor még össze is szorul a hasa, torka és nyelni sem tud és ebből kifolyólag cselekedni sem.
Rendőröknek ezt tanítják, hogy hogyan maradjanak higgadtak és mit csináljanak az adott helyzetben.
Én pld azért nem merek mások magánügyébe beleszólni mert nem ismerem az előzményeket és félek, hogy támadásnak veszi azt ha beleszólok az ő dolgaiba.
Egyszerűen nem tudom felmérni, hogy milyen mentális állapotban van aki bántalmaz, hogy mire számítsak.
Azzal nem oldok meg egy problémát, hogy idegenként beleszólok más ügyébe, aztán ha elakar verni akkor nem tudom magam megvédeni és elfutni sincs tököm. Sokkal inkább magamnak okozok problémát.
>> Ez lesz a megoldás sok ember fél, hogy magának okoz fejfájást azzal, ha idegenek dolgaiba üti bele az orrát.<< rendvédelmiszervek személyeire értelemszerűen nem vonatkozik, hogy félnének mert van fegyverük, sokkolójuk, bilincsük, szakképesítésük, erősítésük vagy akár civil segítségük.
7es, akkor áruld már el, hogy ha pl az utcán látsz egy szülőt, aki SZERINTED csúnyán néz a gyerekére, akkor mit csinálsz? Odamész, és behúzol neki? Feljelented?
Sokszor nem értek egyet azzal, amilyen hangsúllyal rászólnak a gyerekükre, de attól még nem szólhatok bele az életükbe.
Pont az olyanok miatt szólogatnak be mindenkinek a megmondóemberek, mint amilyen te is vagy, aztán meg megy a kommentháború, hogy a másiknak mit kellett volna csinálnia - úgy, hogy a körülményeket nem is ismerjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!