Az érzelmileg bántalmazó szülőt és bántalmazott gyermeket miért nem veszik észre a körülöttük élő felnőttek?
Sajnos hiába látják mert akinek dolga volna felelősségre vonni az elkövetőt, az nem tesz semmit amíg a gyerek nem félholt.
Anyukám tanító volt, és többször volt olyan gyerek akit vertek a(z amúgy értelmiségi, mert jó iskola volt) szülei kézzel, vasaló zsinórral. Hiába szólt a szülőnek hogy a gyerek szorong, egy négyes miatt sírógörcse van, tesi órán nem mer levetkőzni, hasfájast színlel. A szülő ezért is leszidta a gyereket. Onnantól csak ötöst kapott szegény gyerek, anyukám külön foglalkozott vele, nehogy rossz legyen a dolgozata. Ennyit tudott tenni egy pedagógus, aki észlelte a bajt.
Falun betudják nevelésnek azt is, ha megfojtogatod a gyereket, mert csak. (tapasztalat) Máshol se sokkal tájékozottabbak a nevelésről az emberek, nyilván bele fog férni, pláne, hogy nehezebb bizonyítani.
Konkrétan szinte semmi kikötés nincs a gyerekvállaláshoz, csak az, hogy biológiailag létrehozd, és ne öld meg. Nincs nézve a mentális alkalmasság, aztán debil szülő debil gyereke viszi tovább a toxic fhos mentalitást, és szépen beépül a köztudatba, lásd 1-es válaszoló. Tudatosan törekednek nem észrevenni a bajt, félrenézni, amíg nem folyik vér, aztán sápítoznak.
#11 és ez még a jobbik eset amikor valakit ezért vernek el mert egy négyest hozott haza és nem egy csillagosötöst. Belőle még tudós, feltaláló, filozófus, ... vagy bármi lehet.
Természetesen végtelenül elitélem a motiváció ezen eszközét.
Mert ez titokban marad.
A gyerek nem mer szólni, mert úgysem történik semmi, viszont ő marad ott kiszolgáltatva a bántalmazónak.
A bántalmazók zöme pedig csodálatosan manipulál. Nálunk a családban 3! ember vette észre, hogy mi folyik nálunk zárt ajtók mögött. Beszéltek apával, aki élből hárította, hogy az ő nője nem olyan, velem van a baj.
Tkp. mindenki szerint velem volt a baj. Érdekes, hogy 10+ éven keresztül boldog, vidám, kiegyensúlyozott lány voltam, aztán miután bekerült a nő a képbe kétéven belül egy zárkózott, riadt fiatal felnőtt lettem, aki amikor a mostoha is ott van meg sem mer szólalni.
De én nem tudtam alkalmazkodni, persze.
Nem csak falun. Fővárosban is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!