Szerintetek felelőtlenség 25 évesen egyedül kimenni Ausztriába egy napra vásárolni, ha igen miért ?
25 évesen én végre az első főállásomat megszerezve az egyetem után a fizetésemből elutaztam Törökországba. Nem hogy Ausztria...
Szüleid nagyon durván korlátozni akarnak és ez tipik passzív agresszív viselkedés ami nagyon gáz. Ne engedd. Elveszik az önbizalmad..
Nem felelőtlenség. Felnőttként amúgy nem kell engedélyt kérni. Építsd le kicsit anyádat.
Amúgy érdemes egy napra is utasbiztosítást kötni, mert érheti az embert baleset és a kórházi számla milliókra is rúghat.
Az se árt (és én is erre idősebb korban jöttem rá), ha valaki ismerős, családtag tudja, melyik országba mentél, mert egy baleset vagy más gikszer miatt jó, ha valaki tudja, merre keressen. Amikor fiatal voltam, én is többször kimentem egy-egy napra Szlovákiába úgy, hogy semi se tudott róla, egyedül, vagy baráttal. Ma már azt mondom, szerencse, hogy nem lett gond. Ha pedig teljesen egyedül van valaki, akkor érdemes ozótthon, feltűnő helyen hagyni egy feliratot, hova ment az ember. Néha emberrablók fogságába eshet (elcsalják állásajánlattal), így ha a rendőrség keresi és feltörik a lakását, azonnal észreveszik az üzenetét és legalább tudják, merre induljanak keresni. De a legjobb, ha valaki tud róla. Nem kell, hogy ez szülő legyen feltétlenül egy felnőtt esetében, lehet egy jó barát, ismerős, megbízható szomszéd, kolléga, rokon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!