Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek felelőtlenség 25...

Szerintetek felelőtlenség 25 évesen egyedül kimenni Ausztriába egy napra vásárolni, ha igen miért ?

Figyelt kérdés
Sokszor voltam már Ausztriában de mindig valakivel, legtöbbször Anyukámmal. Tavaly december 8-án lett volna az első olyan alkalom hogy egyedül mentem volna. Előző nap este hívott telefonon Anyukám testvére hogy ne menjek másnap Ausztriába mert ünnep van náluk. Hozzátette azt is hogy szerinte nem véletlenül választottam pont olyan napot amikor ünnep van, mert hatalmas felelőtlenség lenne nekem egyedül kimenni. Az érdekelne igazából hogy amikor Anyukámmal megyek az miért nem felelőtlenség, amikor mindig alszik mellettem szó szerint és azt hogy merre kell menni, még annyira sem tudja mint én. Baleset elkerülés szempontból úgysem tud mit tenni, már kerültem el balesetet, nem fogom elfelejteni sosem, de szerintem ő sem. Mire ő felfogta hogy mi történt, a másik autós már rég eltűnt, én meg ösztönösen reagáltam. Meg is mondta utólag hogy ő ezt nem tudta volna megcsinálni, nekiment volna. Amikor ő megy valahova egyedül 62 évesen, az ugye véletlenül sem felelőtlenség a testvére szerint, mindig ő hívja Anyukámat hogy menjen ki hozzájuk hétvégére.

2023. febr. 4. 01:35
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
74%
Mert még mindig gyereknek néznek
2023. febr. 4. 20:39
 42/52 anonim ***** válasza:
88%
Utolsó hozzászóládodat olvasva,laikusként is meg lehet állapítani,hogy ide tényleg segítség kell,mert ez nem normális szitu,hogy egy felnőtt nőt nem hagynak egyedül menni sehova.Szerintem nem azért kellene elköltözz,hogy ,mint ahogy mondod,oda mehess ahova akarj,hanem azért mert hosszú távon még rosszabb dolgokat fog okozni neked ez az együtélés.Párod nincs,hogy összsköltözhess vele?Vagy azt se engedik a szüleid hogy párkapcsolatod legyen?Bulizni jársz?
2023. febr. 4. 21:30
 43/52 anonim ***** válasza:
79%
*együttélés,kimaradt egy t 😀
2023. febr. 4. 21:31
 44/52 anonim ***** válasza:
86%
25 évesen ilyen kérdés? Jézusom.
2023. febr. 4. 22:38
 45/52 anonim ***** válasza:
20%

Egyrészt a család hajlamos a gyerekeket örökké gyerekként kezelni, félteni, mindent jobban tudni, mert ezek a megszokott családi szerepek. A szülőknek, nagynéniknek örökké te maradsz a kisebb, a gyerek, akire vigyázni kell, akinél ők jobban tudják a mindent is. Főleg, ha ezt a megszokott szerepet te is elfogadod és nem változtatsz rajta, hogy megértsék, hogy már felnőtt ember vagy, nem gyerek.

Másrészt a család megszokásból aggódik érted, féltenek és törődni akarnak veled. Ezt nem mindig jól csinálják, nem is feltétlenül használ, amit csinálnak, de ettől még jót akarnak. Próbáld megértetni, hogy miért féltenek, nyugtasd meg őket, hogy a félelmük alaptalan, nincs mitől tartaniuk.

Harmadrészt viszont egyedül utazni tényleg veszélyesebb lehet, mint közösen. Egy csomó középkorú férfit is ismerek, akik kimondottan nem szeretnek egyedül utazni, mert unalamas, fárasztóbb, veszélyesebb, hogy vezetés közben bealszik a sofőr és balesete lesz. (Mondjuk több nőt is ismerek, akik simán levezetnek egyedül is több ezer kilométert és fel se vetődik bennük, hogy mással együtt utazzanak - ez is leginkább megszokás és egyéni aggályok kérdése.) Minden esetre, ha valaki utazik veled, érdemes megkérni, hogy maradjon ő is ébren és segítsen téged is ébren tartani, mert úgy biztonságosabb az utazás mindkettőtöknek. Nem azért, mert ők oldják meg a gondot, de ha pl. beszélgettek, kevésbé fogsz elálmosodni és bele szundítani a vezetésbe.

2023. febr. 7. 10:45
 46/52 anonim ***** válasza:
89%

23 évesen kimentem egyedül Kanadába 11 hétre, londoni átszállással...

Ne viccelj már...

2023. febr. 7. 12:27
 47/52 anonim ***** válasza:
83%

45ös az a tipikus beszari ember aki abban is veszélyt lát, kortól függetlenül, hogy autóba ülsz vagy más varosban szállsz meg egy napot. Jézusom.

Nem, nem alszik be egyedül vezetéskor, mi a pcsámért tenné? Tesz be zenét vagy valami, ne legyetek már ilyen egyszerűek hogy csak anyuka pofáása tart életben a kocsiban...

2023. febr. 7. 13:42
 48/52 anonim ***** válasza:
100%
Ma reggeli hír, hogy egy 16 éves ausztrál lány teljesen egyedül vitorlással megkerülte a Földet? Csak úgy eszembe jutott.
2023. febr. 7. 14:38
 49/52 anonim ***** válasza:
100%
47-es,nekem van ismerősöm, aki Budapesten nem mer vezetni, csak otthon. Anyósomék sem mertek itt vezetni, feljöttek az autópályán, oda ki kellett menni értük, ugye ahhoz mindketten kellettünk, férjem átült az ő kocsijukba, és behozta őket a városba, én meg mentem utánuk a mi autónkkal. Sosem értettem ezt. Miután meglett a jogsim, szeltem át európát keresztül kasul, csak egy navigáció kellett, hogy el ne tévedjek. Fel sem merült bennem soha, hogy más lenne országon kívül vezetni, mint itt. De amúgy meg Ausztria sokkal kulturáltabb hely, mint Magyarország, végképp nem értem, ott mitől kell félni?
2023. febr. 7. 15:31
 50/52 anonim ***** válasza:
100%

Én is utálok Budapesten vezetni, túl sok ott az egy autóra jutó kretén sofőrök száma. Mondjuk ilyen akció, mint a 49-es anyósáéknak még sose jutott eszembe, de akkor is nehezebb szerintem Budapesten vezetni, mint például Egerben.

Ausztriában meg még sosem volt gondom, Németországban sem.

2023. febr. 7. 16:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!