Szerintetek felelőtlenség 25 évesen egyedül kimenni Ausztriába egy napra vásárolni, ha igen miért ?
Figyelt kérdés
Sokszor voltam már Ausztriában de mindig valakivel, legtöbbször Anyukámmal. Tavaly december 8-án lett volna az első olyan alkalom hogy egyedül mentem volna. Előző nap este hívott telefonon Anyukám testvére hogy ne menjek másnap Ausztriába mert ünnep van náluk. Hozzátette azt is hogy szerinte nem véletlenül választottam pont olyan napot amikor ünnep van, mert hatalmas felelőtlenség lenne nekem egyedül kimenni. Az érdekelne igazából hogy amikor Anyukámmal megyek az miért nem felelőtlenség, amikor mindig alszik mellettem szó szerint és azt hogy merre kell menni, még annyira sem tudja mint én. Baleset elkerülés szempontból úgysem tud mit tenni, már kerültem el balesetet, nem fogom elfelejteni sosem, de szerintem ő sem. Mire ő felfogta hogy mi történt, a másik autós már rég eltűnt, én meg ösztönösen reagáltam. Meg is mondta utólag hogy ő ezt nem tudta volna megcsinálni, nekiment volna. Amikor ő megy valahova egyedül 62 évesen, az ugye véletlenül sem felelőtlenség a testvére szerint, mindig ő hívja Anyukámat hogy menjen ki hozzájuk hétvégére.2023. febr. 4. 01:35
21/52 anonim válasza:
Pint ugyanannyira veszélyes, mint Debrecenbe utazni múzeumot látogatni. Oda el mernél menni egyedül...?
22/52 anonim válasza:
Nem gondolnám annak. Én és a (most már) férjem 23-24 évesen autós körutazásokra mentünk ketten több helyre is (Szerbia, Bosznia-Herczegovina, Lengyelország) és fel sem merült bennünk, hogy erről bárkit is meg kéne kérdezni. Nem hogy arról, hogy kimenjünk-e a szomszédba vásárolni. :D Itt az ideje elvágni a köldökzsinórt, menj nyugodtan, ha szeretnél.
23/52 anonim válasza:
18 évesen minden hétvégen megyek Pestről, szerintem nem korai.
25/52 anonim válasza:
Én 18 évesen egyedül mentem ki külföldre babysitterkedni, te meg vásárolni sem mersz menni anyuci nélkül felnőtt létedre? Jézusom…
26/52 anonim válasza:
Valaki ennyi idősen a világ túlsó felén él önállóan, évek óta.
Nem fideszesek a rokonaid? Talán hallották az M1-n, milyen veszélyes ország Ausztria, főleg Bécs. 😅 Meg hát a hanyatló nyugat ugye, tele migránsokkal. Ez veszélyes! 🙃
27/52 anonim válasza:
A helyes reakció ez lett volna tőled nagynénéd hívására: "De jó, hogy szólsz, nem tudtam, hogy ünnep van. Na majd megyek akkor, ha minden nyitva lesz."
A mondanivalójának a többi részét meg simán figyelmen kívül hagyod.
28/52 anonim válasza:
ig de azért állapítsuk meg, hogí amíg a legtöbb ember 25 éves kora körül már többé-kevésbé beszámítható, addig anyuci pici babája, akinek anyuci tesója parancsol, valószínűleg nem ok nélkül ilyen önállótlan... kérdező higgy szépen anyucinak és tesónak, nem kell mindig az ép emberekkel összemérned magad.
29/52 anonim válasza:
25 évesen nem felelőtlenség, 20 évesen sem, de a te esetedben lehet, mert úgy írsz, mint egy gyerek.
30/52 anonim válasza:
Én mind a mai napig szinte mindent megbeszélek anyukámmal, de soha fel sem merült benne, hogy engedélyhez akarja kötni az utazásaimat. 20 évesen gyakorlatilag bejártam az országot. A külföld annyira nem vonzott, volt pár biciklitúrám Ausztriában, inkább országhatáron belül utazgattam, de ott viszont sokat. Egyszer sem hallottam ilyen kifogást, mint nálad. Az a baj, hogy édesanyád nem viselkedik helyesen. És mégegyszer mondom: nem az a gond, hogy aggodalmaskodik, tanácsokat ad, meg óv téged. Hanem hogy nem hajlandó tudomást venni arról, hogy te már nem 12 éves vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!