Szerintetek felelőtlenség 25 évesen egyedül kimenni
Ausztriába egy napra vásárolni, ha igen miért ?
Figyelt kérdés
Sokszor voltam már Ausztriában de mindig valakivel, legtöbbször Anyukámmal. Tavaly december 8-án lett volna az első olyan alkalom hogy egyedül mentem volna. Előző nap este hívott telefonon Anyukám testvére hogy ne menjek másnap Ausztriába mert ünnep van náluk. Hozzátette azt is hogy szerinte nem véletlenül választottam pont olyan napot amikor ünnep van, mert hatalmas felelőtlenség lenne nekem egyedül kimenni. Az érdekelne igazából hogy amikor Anyukámmal megyek az miért nem felelőtlenség, amikor mindig alszik mellettem szó szerint és azt hogy merre kell menni, még annyira sem tudja mint én. Baleset elkerülés szempontból úgysem tud mit tenni, már kerültem el balesetet, nem fogom elfelejteni sosem, de szerintem ő sem. Mire ő felfogta hogy mi történt, a másik autós már rég eltűnt, én meg ösztönösen reagáltam. Meg is mondta utólag hogy ő ezt nem tudta volna megcsinálni, nekiment volna. Amikor ő megy valahova egyedül 62 évesen, az ugye véletlenül sem felelőtlenség a testvére szerint, mindig ő hívja Anyukámat hogy menjen ki hozzájuk hétvégére.
Sugárzik a rosszindulat, gusztustalan kommentek tömkelege szokás szerint... Csak egy átlagos "nap" ezen az oldalon...
Menj ki nyugodtan! A jelek szerint jól vezetsz és nem most mész ki először! Biztos furcsa lesz egyedül, de nem lesz gond. Legalább szokod a felelősséget, hiszen egyedül leszel és figyelned kell majd mindenre, egyedül kell gondolkodnod.
2023. febr. 4. 13:49
32/52 anonim válasza:
Én 14 évesen az első útlevelemmel kiutaztam Csehszlovákiába hátizsákot venni. Fölültem a vonatra, és Brnóban leszálltam. Egész nap mászkáltam a városban, a Vencel katedrális volt az iránytű, a tornyai vezettek, ha eltévedtem. De rég, és de szép volt! Szóval, csak hajrá, nem fogsz elveszni!
2023. febr. 4. 14:22
33/52 anonim válasza:
Az én szüleim is ilyenek, legszívesebben mindenhova elkísérnének, mert ,,jaj, egy kislánynak olyan veszélyes egyedül mászkálnia". Vannak szerencsésebbek, akiket a szüleik a koruknak és az érettségüknek megfelelően kezelnek, de nekünk sajnos meg kell küzdenünk az önállóságért. Én ezen már túl vagyok, és hidd el, megéri! Jó utat!
27/N
2023. febr. 4. 14:25
34/52 anonim válasza:
Nem felelőtlenség...mondjuk csak vásárolni nem biztos hogy kimennék mert hosszú az út, élvezhetőbb ha vkivel mész. De nem sokkal másabb mintha mondjuk átmennél egy másik megyébe, ugyanúgy kell vezetni. :D
2023. febr. 4. 14:25
35/52 anonim válasza:
A te korodban fogod szépen magad,beülsz a kocsidba,és mész,amerre dolgod van.Nem kell mindent a szülők orrára kötni,és kéredzkedni főleg nem.Ebben a korban rég kint voltam már külföldön.20 évesen mentem először idegenbe,busszal,egyedül dolgozni.Pedig egyke vagyok és nő.
36/N
2023. febr. 4. 15:02
36/52 anonim válasza:
Mivel feltetted ezt a kérdést így 25 évesen, azt mondom igen. Mert láthatóan teljesen önállótlan, életképtelen vagy.
2023. febr. 4. 17:09
37/52 anonim válasza:
Anyuci autót vezetni enged, így lassan anyakorban levő nőként?
Kisboltba lemehetsz, vagy csak akkor, ha nem kell közben atkelni az úttesten?
2023. febr. 4. 17:36
38/52 anonim válasza:
18 év felett bármikor kimehetsz egyedül vásárolni akár Milánóba is, nem,hogy Ausztriába. És haza se hozathatnak.
2023. febr. 4. 19:18
39/52 A kérdező kommentje:
Hát ezt kicsit hosszú lesz leírni, nagyon nem egyszerű a helyzetem. Kb. négy éve kezdődött ez az egész amikor megszereztem a jogsit, régebben sosem voltak ilyen gondjaim, sosem korlátoztak a szüleim. Azóta viszont egyre rosszabbnak érzem ezt a helyzetet, mivel én egyre nehezebben tudom elfogadni azt hogy mások bele akarnak szólni a dolgaimba. Nagyon sokat beszélgettem erről Anyukámmal, de sosem változott semmi, a végeredmény mindig ugyanaz lett. Sokat gondolkoztam elköltözésen is, akkor nem lennének veszekedések az igaz, de sok értelmét nem látom annak hogy havonta százezreket fizessek albérletre azért hogy oda mehessek ahova akarok, amikor ezt így is megtehetném. Apukám most egész normálisan áll hozzá a dolgokhoz, próbál megérteni engem, de mégis ő az aki a legjobban ellene van annak hogy én bárhova is egyedül menjek. Anyukám viszont nagyon befolyásolható, én meg folyamatosan azt érzem hogy mindig kijátszanak, az a lényege hogy mindent úgy szerveznek hogy én nehogy véletlenül is egyedül menjek valahova. Volt olyan hogy Apukám lefizetett vagy plussz alkalmat ajánlott fel, aminek tudta hogy örülök és nem fogom kihagyni. Tudom hogy ezekről szakemberrel kéne beszélgetnem, egyik volt osztálytársam aki pszichológusnak tanult megmondta hogy nekünk családterápia kellene, csak ezzel is az a gond hogy hárman kellünk hozzá és Anyukám még csak benne lenne, de Apukám biztosan nem.
2023. febr. 4. 19:42
40/52 anonim válasza:
Semmi bonyolult nincs pedig ebben. Ha korlátozni akarnak, akkor nem hagyod és meg van oldva minden.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!