Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg kötelességem lenne...

Tényleg kötelességem lenne megbocsátanom a nagynénémnek több év után, csak mert rokon?

Figyelt kérdés
Közel három éve nem beszélek a nagynénémmel, mert olyan hangot ütött meg nálam, ami még idegenek között sem tolerálható, nem hogy rokonok körében. A lényeg az, hogy neki nem tetszett valami, amit mondtam és ezt tette szóvá elég alpári hangon. Akkor én elhatároztam, hogy adok neki egy lehetőséget és mondtam neki, hogyha lenyugszik, akkor két értelmes emberi lényként beszéljük meg, de akkor ő azt mondta, hogy nem érdekli. Nekem ezt elég egyszer mondani, utána nem könyörgök senkinek. Azóta nem is beszéltünk, de pár hete anyumon keresztül próbál nekem üzengetni, hogy szeretne békülni. Nekem annyira nincs hozzá kedvem, jól megvagyok nélküle is, sőt mondhatni boldogabb az életem azóta. Anyum szerint viszont kötelességem lenne beszélni vele, mert ő az idősebb és nekem kell megadni neki a tiszteletet.
2023. jan. 30. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 A kérdező kommentje:
#60 Így, hogy nem tartjuk a kapcsolatot, így tényleg nem húz le. Ezért sem szeretném, hogy az életem része legyen újra.
2023. jún. 12. 18:18
 62/75 anonim ***** válasza:

Persze, egyszerűbb odébbállni, mint erőfeszítéseket tenni a családi kapcsolatok megjavításáért.

Ma még csak egy nagynéni, holnap egy anya vagy férj megy a levesbe. Végül esetleg a gyerek is, ha idegesít vagy csak csúnyán néz.

Eldobható világban élünk. Mindent eldobunk, semmit sem javítunk meg, majd veszünk újat.

Eldobhatók lettek az emberek is.

"Nem tetszik valaki? SKIPPELD!" (Aki nem tudná, ez egy reklámszöveg.)

Tökéletesen kifejezi korunkat.

Egyszer majd a kérdezőt is skippelik...

2023. jún. 12. 18:34
 63/75 A kérdező kommentje:
62! Ha összetörsz egy vázát és bocsánatot kérsz tőle az olyan lesz, mint régen? Ugye, hogy nem! Amúgy kérlek olvass és akkor nem írsz olyan sületlenségeket, hogy esetleg férjtől fogok megszabadulni. Még mindig férfi vagyok, nem pedig nő.
2023. jún. 12. 18:37
 64/75 anonim ***** válasza:
69%

Mondanivalóm szempontjából lényegtelen a nemed.

Amúgy vázáktól ne kérj bocsánatot, nem fogod tőlük megkapni.

Az emberek azonban, gondolkodó lények lévén (már, akiről ez elmondható) meg tudják beszélni egymással a dolgaikat, és egy őszinte problémafeltáró diskurzus után még az is lehet, hogy jobb lesz a kapcsolatuk, mint valaha volt.

2023. jún. 12. 20:30
 65/75 A kérdező kommentje:
Kedves 64! A mégkedvesebb nagynéni akkor erre a beszélgetésre nem volt nyitott, pedig akkor mondtam neki, hogy mondja el mi bántja a lelkét. Nem élt vele, késő bánat.
2023. jún. 12. 21:20
 66/75 anonim ***** válasza:
69%

Na persze, mert te is olyankor tudod nyugodtan megbeszélni a dolgaidat amikor éppen nem látsz a dühtől.

Mondjuk, most már kíváncsi vagyok, ugyan mit mondhattál a nagynénédnek, amiért ő megharagudott rád, de ami valójában neked olyan fontos, hogy emiatt már három éve nem vagy hajlandó beszélni vele.

Ahhoz, ugyanis hogy évekig nem beszéljünk valakivel, sőt, egy életre eltávolodjunk tőle, már hatalmas bűn szükségeltetik, egyszerű csúnyánbeszélés nem elég hozzá. El sem tudom képzelni, mit bírt elkövetni a nagynéni, aminek szerinted ez az arányos büntetése.

Főleg, hogy te kezdted. Rendkívül gyerekesen viselkedsz, és ez azért nagy baj, mert már felnőttként kellene gondolkodnod és élned.

Hány éves vagy?

2023. jún. 12. 22:55
 67/75 A kérdező kommentje:
Ha érdekel, akkor keress meg a válaszaik között. Leírtam! 27 éves vagyok és nem egy taknyos, ahogyan te szeretnéd beállítani. Mielőtt bedobnád az ötletedet, hogy szülőkkel élek, közlöm, hogy nem talált! Régóta nagy kisfiú vagyok ahhoz, hogy eltartsam magam és a saját életemet éljem.
2023. jún. 12. 23:07
 68/75 A kérdező kommentje:
JAV: Ha érdekel, akkor keresd meg a válaszaim között. Leírtam! 27 éves vagyok és nem egy taknyos, ahogyan te szeretnéd beállítani. Mielőtt bedobnád az ötletedet, hogy szülőkkel élek, közlöm, hogy nem talált! Régóta nagy kisfiú vagyok ahhoz, hogy eltartsam magam és a saját életemet éljem, beleértve az önálló gondolkodást és döntéshozást is.
2023. jún. 13. 00:26
 69/75 anonim ***** válasza:
34%

27 évesen a férfiak még elég éretlenek. Inkább csak fiúk. Vannak kivételek, de te nem tartozol közéjük.

Ezt nem bántásból írom, egyszerű tapasztalat, nem is csak az enyém. De a legtöbbüknek előbb-utóbb benő a feje lágya. Úgy 35 fölött.

Az okot nem közölted a válaszaidban. De, ahogy már írtam: ilyen szintű haragszomrádhoz nagyon komoly ok kell. Már-már BTK szintű.

Önmagadon kívül pedig légy tekintettel a családodra is, akiknek egészen biztosan nagyon kellemetlen a dolog. Különösen anyukádnak, de ahogy ezt is írtam, az egész családot mérgezi a viselkedésed. Hülye vagy, ha azt hiszed, rajtad és nagynénéden kivül mindenki függetleníteni tudja magát tőle. Az igazságtalan önzéseddel mindenkit egy bántó, kellemetlen, zavaró helyzetbe kényszerítesz.

2023. jún. 13. 06:53
 70/75 A kérdező kommentje:
Oké, akkor beszéljünk 8 év múlva. ;) Amúgy leírtam egy hozzászólásban, hogy mi volt az oka, csak úgy látom, hogy valakinek az olvasás nem megy. ;)
2023. jún. 13. 10:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!