Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg kötelességem lenne...

Tényleg kötelességem lenne megbocsátanom a nagynénémnek több év után, csak mert rokon?

Figyelt kérdés
Közel három éve nem beszélek a nagynénémmel, mert olyan hangot ütött meg nálam, ami még idegenek között sem tolerálható, nem hogy rokonok körében. A lényeg az, hogy neki nem tetszett valami, amit mondtam és ezt tette szóvá elég alpári hangon. Akkor én elhatároztam, hogy adok neki egy lehetőséget és mondtam neki, hogyha lenyugszik, akkor két értelmes emberi lényként beszéljük meg, de akkor ő azt mondta, hogy nem érdekli. Nekem ezt elég egyszer mondani, utána nem könyörgök senkinek. Azóta nem is beszéltünk, de pár hete anyumon keresztül próbál nekem üzengetni, hogy szeretne békülni. Nekem annyira nincs hozzá kedvem, jól megvagyok nélküle is, sőt mondhatni boldogabb az életem azóta. Anyum szerint viszont kötelességem lenne beszélni vele, mert ő az idősebb és nekem kell megadni neki a tiszteletet.
2023. jan. 30. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
19%
39! Mindegy, hogy kinek van igaza! Idősebb és családtag, alapvető, hogy nem szájalsz vele és nem a saját igazadat fogod hajtogatni, sőt megbántani sem illik, hiába nincs igaza. Továbbra is tartom, hogy a nagynéni sértettsége jogos volt és illik elfogadni a közeledését, ha már a kérdező nincs tisztában az illem alapvető szabályaival.
2023. jan. 30. 22:26
 42/75 anonim ***** válasza:
57%
41 te is boomer vagy.
2023. jan. 30. 22:28
 43/75 anonim ***** válasza:
25%
39 vagyok! Ez nem boomerség, hanem józan gondolkodás. Családtagokat nem sértegetünk, pláne, ha idősebb.
2023. jan. 30. 22:29
 44/75 anonim ***** válasza:
63%

43 De boomer vagy. Lehet akármennyivel idősebb egy családtag, nem kötelező lenyelni a baromságait.

És ha szerinted "családtagokat nem sértegetünk", akkor a kérdésben szereplő nagynéni miért sértegette a kérdezőt?

2023. jan. 30. 22:35
 45/75 Darius- ***** válasza:
33%

Nem. Én mondjuk kibékulnék vele, de az én vagyok. A kapcsolatot viszont nem tartanam vele.

Mondd meg az igazat, annyit megérdemel, hogy boldogabb az életed nélkule, mert egy energiavampir.

2023. jan. 31. 00:52
 46/75 anonim ***** válasza:
35%

Felül kell emelkedni a dolgon.

Aki haragot és mérget termel, saját magát pusztítja.

Nem baj, ha kerülöd a találkozást, de üzenj neki anyukádon keresztül (az ő nyugvásáért!), hogy te nem haragszol, csak még nem szeretnél találkozni vele.

Gyakorolhatod a dolgot, ha súlyos beteg hozzátartozó ápolásába kapcsolódsz bele. Megfigyelheted, hogy szerinte az őt ápolók gonoszak, bezzeg aki nem törődik vele, milyen rendesek lennének hozzá. Most még nem vagy ápoló, hagynád a kakiba fulladni, de nem mindig lehet a feladat elől kihátrálni.

Ha meg az óvodás, serdülő vagy fiatal rokon helytelen életet él, ne merészelj neki szólni, hiszen szerinted nem szabad beleszólni más életébe!

2023. febr. 4. 08:47
 47/75 A kérdező kommentje:
#46 Én biztos nem üzenek neki semmit. Se haragot, se szeretetet nem érzek, teljesen közömbös a számomra, és ezért sem szeretném, ha az életem része lenne. Nem csak most nem akarok vele találkozni, hanem a jövőben sem. Olyan emberekkel veszem körbe magam, akik pozitív energiával töltenek el és nem kiszívják azt belőlem, mint egyesek.
2023. febr. 4. 15:11
 48/75 anonim ***** válasza:
100%

"Neki nem tetszett valami, amit mondtam"

Vagyis a kérdező sértette meg őt először.

Ez egyértelmű, maga a kérdező tette egyértelművé.

2023. jún. 6. 22:09
 49/75 anonim ***** válasza:

"pár hete anyumon keresztül próbál nekem üzengetni, hogy szeretne békülni."

Miért üzenget, miért nem hív fel?

2023. jún. 7. 18:51
 50/75 A kérdező kommentje:
#48 Én aztán nem sértettem meg. Arról nem tehetek, hogy esetleg magára vette a dolgot.
2023. jún. 9. 19:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!