Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg kötelességem lenne...

Tényleg kötelességem lenne megbocsátanom a nagynénémnek több év után, csak mert rokon?

Figyelt kérdés
Közel három éve nem beszélek a nagynénémmel, mert olyan hangot ütött meg nálam, ami még idegenek között sem tolerálható, nem hogy rokonok körében. A lényeg az, hogy neki nem tetszett valami, amit mondtam és ezt tette szóvá elég alpári hangon. Akkor én elhatároztam, hogy adok neki egy lehetőséget és mondtam neki, hogyha lenyugszik, akkor két értelmes emberi lényként beszéljük meg, de akkor ő azt mondta, hogy nem érdekli. Nekem ezt elég egyszer mondani, utána nem könyörgök senkinek. Azóta nem is beszéltünk, de pár hete anyumon keresztül próbál nekem üzengetni, hogy szeretne békülni. Nekem annyira nincs hozzá kedvem, jól megvagyok nélküle is, sőt mondhatni boldogabb az életem azóta. Anyum szerint viszont kötelességem lenne beszélni vele, mert ő az idősebb és nekem kell megadni neki a tiszteletet.
2023. jan. 30. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 hollófernyiges ***** válasza:
13%

"ő meg akar felelni mindenkinek, és mások elvárásainak akar eleget tenni"

Lehet hogy népszerűtlen lesz a véleményem, de itt te voltál a bunkó, pláne egy idősebb rokonnak szóltál be így. Joggal sértődött meg.

2023. jan. 30. 13:13
 32/75 anonim ***** válasza:
91%
31 Miért kellene egy rokontól bármit lenyelni csak azért, mert idősebb?
2023. jan. 30. 13:16
 33/75 A kérdező kommentje:
31! Nem gondolom, hogy itt az életkor releváns lenne.
2023. jan. 30. 13:31
 34/75 hollófernyiges ***** válasza:
8%
Fordítsuk meg a szitut. Mit reagálnál, ha 40 éves nőként a 20 éves unokahúgod a szemedbe vágná, hogy "azért mert ő meg akar felelni mindenkinek, és mások elvárásainak akar eleget tenni, ezt tőlem ne várja el."
2023. jan. 30. 14:04
 35/75 A kérdező kommentje:
44 éves a nagynéném, én pedig 27 éves férfi vagyok, tehát az unokaöccse! De, ha forszírozni szeretnénk, akkor fordított esetben elgondolkodnék azon, hogy talán igaza van és tényleg azt lesem minden minden percben, hogy egy mások által elvárt képet mutassak magamról, miközben nem érzem jól magam a bőrömben.
2023. jan. 30. 14:16
 36/75 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ez nem volt egy akkora dolog. Normális ember ebből nem csinált volna ekkora ügyet.

Én nem békülnék ki vele mert totál felesleges. Utána ha rossz fele néznél ugyanúgy harag lenne. Valamiért pikkelt rád. Nem gondolom hogy ezen ennyire megkellett volna sértődni. Mi lett volna ha leku. rvázod? Mert ilyen családi balhék is vannak.

Semmi értelme békülni.

A másik, hogy ne üzengessen anyuddal. Ha ennyire ő az idősebb cimű műsor van, akkor legyen békülésnél is az. Hívjon fel ő, beszéljen veled ő. Ne üzengessen. Vagy ehhez nem elég felnőtt? És ki akar békülni? Anyud vagy ő?

És mi történt most, hogy 3 évig nem volt fontos? Most meg igen?

Ne engedd magadhoz közel mert újból így jársz. Kerüld el messzire.

2023. jan. 30. 14:18
 37/75 anonim ***** válasza:
88%
Miért üzenget mással? Ha te most akár anyukádon keresztül visszaüzennél neki egy igent vagy egy nemet, vagy odamennél hozzá személyesen, hogy anyun keresztül ezt üzented és nekem a válaszom erre ez és ez, nem éreznéd magad kellemetlenül? Ez az "üzenek neki közvetítőn keresztül, mert ahhoz gyáva vagyok, vagy nem is érdekel annyira, hogy személyesen eléálljak" nekem olyan óvodás. Amit a nagynénéd nem neked mondott, azzal semmi dolgod. Persze ez csak egy vélemény, az enyém, ettől még a tiéd lehet más.
2023. jan. 30. 20:22
 38/75 A kérdező kommentje:
Én aztán nem üzenek neki semmit. Ha megkeres, akkor a szemébe is megmondom, hogy ennyi idő után nincs miről beszélnünk.
2023. jan. 30. 20:49
 39/75 anonim ***** válasza:
31%
Inkább örülj neki, hogy egyáltalán ő nyit feléd, mert egyáltalán nem lenne köteles. Igen, megbántottad! Jól írják, hogy te voltál bunkó vele. Tanuld meg, hogy idősebbekkel nem lehet így beszélni, pláne, ha családtag! Te meg szépen legyél hálás és fogadd el a közeledését. Úgy látszik neki több ész jutott, mint neked.
2023. jan. 30. 21:21
 40/75 anonim ***** válasza:
78%
39 Hogy te mekkora boomer vagy. Miért kellene egy idősebb előtt meghunyászkodni, ha baromságot mond?
2023. jan. 30. 21:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!