Tényleg kötelességem lenne megbocsátanom a nagynénémnek több év után, csak mert rokon?
Szerintem ha nagynénéd békülni akar, akkor ne anyudon keresztül üzengessen, hanem keressen meg ő. Te meg majd eldöntöd, hogy mit reagálsz, vagy reagálsz-e egyáltalán.
Én egy esélyt adnék a dolognak. Ahogy mások is írták, nem kell puszipajtásnak lenni ezután sem, elég, ha legalább köszöntök vagy néhány formális mondatot váltotok, ha találkoztok. Ennél több nem kell, ha nem szeretnéd. lehet, hogy azóta ő is átgondolta a régi konfliktust és másképp viselkedne. Ha pedig megint olyan viselkedést tapasztalsz tőle, ami számodra elfogadhatatlan, akkor tényleg be lehet fejezni a kommunikációt.
"Nekem annyira nincs hozzá kedvem, jól megvagyok nélküle is, sőt mondhatni boldogabb az életem azóta."
Ugyanígy voltam, ugyanígy nagynénivel (anyám testvére). Sokszor voltam türelmes, míg egyszer rábaxtam a telefont.
Nem 3, hanem 15 év telt el így, és igen, sokkal boldogabb lett az életem.
(Még annyi, hogy anyámhoz se mentem, amikor tudtam, hogy ott lehet.)
Semmiféle kötelességed nincs vele szemben, anyukád pedig szépen nyugodjon bele. (Ja, amúgy nálunk is anyám "természetesen" nem nekem adott igazat, hanem a húgának, de tojtam rá.)
Egy mérgező emberrel kevesebb az életemben (két éve halt meg, de semmit nem is éreztem).
N/48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!