Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg kötelességem lenne...

Tényleg kötelességem lenne megbocsátanom a nagynénémnek több év után, csak mert rokon?

Figyelt kérdés
Közel három éve nem beszélek a nagynénémmel, mert olyan hangot ütött meg nálam, ami még idegenek között sem tolerálható, nem hogy rokonok körében. A lényeg az, hogy neki nem tetszett valami, amit mondtam és ezt tette szóvá elég alpári hangon. Akkor én elhatároztam, hogy adok neki egy lehetőséget és mondtam neki, hogyha lenyugszik, akkor két értelmes emberi lényként beszéljük meg, de akkor ő azt mondta, hogy nem érdekli. Nekem ezt elég egyszer mondani, utána nem könyörgök senkinek. Azóta nem is beszéltünk, de pár hete anyumon keresztül próbál nekem üzengetni, hogy szeretne békülni. Nekem annyira nincs hozzá kedvem, jól megvagyok nélküle is, sőt mondhatni boldogabb az életem azóta. Anyum szerint viszont kötelességem lenne beszélni vele, mert ő az idősebb és nekem kell megadni neki a tiszteletet.
2023. jan. 30. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem ha nagynénéd békülni akar, akkor ne anyudon keresztül üzengessen, hanem keressen meg ő. Te meg majd eldöntöd, hogy mit reagálsz, vagy reagálsz-e egyáltalán.

Én egy esélyt adnék a dolognak. Ahogy mások is írták, nem kell puszipajtásnak lenni ezután sem, elég, ha legalább köszöntök vagy néhány formális mondatot váltotok, ha találkoztok. Ennél több nem kell, ha nem szeretnéd. lehet, hogy azóta ő is átgondolta a régi konfliktust és másképp viselkedne. Ha pedig megint olyan viselkedést tapasztalsz tőle, ami számodra elfogadhatatlan, akkor tényleg be lehet fejezni a kommunikációt.

2023. jan. 30. 11:39
 22/75 A kérdező kommentje:
*hogy ÉN hogyan éljem a SAJÁT életemet, úgy, ahogyan nekem nem jó.
2023. jan. 30. 11:45
 23/75 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem nevetséges, hogy ilyen bagatell dolog miatt évekig aktívan haragudtok egymásra. Miért nem lehet egyszerűen semlegesen állni egymáshoz?
2023. jan. 30. 11:52
 24/75 A kérdező kommentje:
23! Mint említettem, rajtam nem múlt. Akkor nem volt rám kíváncsi, most, akkor miért? Én elengedtem őt és előre megyek, nem hátra.
2023. jan. 30. 12:18
 25/75 anonim ***** válasza:
93%

"Nekem annyira nincs hozzá kedvem, jól megvagyok nélküle is, sőt mondhatni boldogabb az életem azóta."

Ugyanígy voltam, ugyanígy nagynénivel (anyám testvére). Sokszor voltam türelmes, míg egyszer rábaxtam a telefont.

Nem 3, hanem 15 év telt el így, és igen, sokkal boldogabb lett az életem.

(Még annyi, hogy anyámhoz se mentem, amikor tudtam, hogy ott lehet.)

Semmiféle kötelességed nincs vele szemben, anyukád pedig szépen nyugodjon bele. (Ja, amúgy nálunk is anyám "természetesen" nem nekem adott igazat, hanem a húgának, de tojtam rá.)

Egy mérgező emberrel kevesebb az életemben (két éve halt meg, de semmit nem is éreztem).

N/48

2023. jan. 30. 12:32
 26/75 anonim ***** válasza:
12%
Hát semmi sem kötelező, de azért illene, mert mégsem csak egy idegen nem?
2023. jan. 30. 12:36
 27/75 anonim ***** válasza:
84%
Én úgy lennék, hogy a rokonság nem ment fel semmi alól, sőt...
2023. jan. 30. 12:39
 28/75 anonim ***** válasza:
75%
Hát az ilyen évek után beküljünk típusú megkeresések mögött mindig valamilyen érdek áll. Talán anyagi érdek? Vagy mi haszna van a nagynénédnek, ha netán hirtelen kibékültök?
2023. jan. 30. 12:53
 29/75 anonim ***** válasza:
100%
Mióta gyakorizok, sokkal jobban becsülöm a normális családom.
2023. jan. 30. 13:07
 30/75 A kérdező kommentje:
29! Becsülj meg minden normális embert körülötted, mert úgy is a hülyéknek áll a világ.
2023. jan. 30. 13:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!