Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg kötelességem lenne...

Tényleg kötelességem lenne megbocsátanom a nagynénémnek több év után, csak mert rokon?

Figyelt kérdés
Közel három éve nem beszélek a nagynénémmel, mert olyan hangot ütött meg nálam, ami még idegenek között sem tolerálható, nem hogy rokonok körében. A lényeg az, hogy neki nem tetszett valami, amit mondtam és ezt tette szóvá elég alpári hangon. Akkor én elhatároztam, hogy adok neki egy lehetőséget és mondtam neki, hogyha lenyugszik, akkor két értelmes emberi lényként beszéljük meg, de akkor ő azt mondta, hogy nem érdekli. Nekem ezt elég egyszer mondani, utána nem könyörgök senkinek. Azóta nem is beszéltünk, de pár hete anyumon keresztül próbál nekem üzengetni, hogy szeretne békülni. Nekem annyira nincs hozzá kedvem, jól megvagyok nélküle is, sőt mondhatni boldogabb az életem azóta. Anyum szerint viszont kötelességem lenne beszélni vele, mert ő az idősebb és nekem kell megadni neki a tiszteletet.
2023. jan. 30. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 A kérdező kommentje:
#49 Mert fél attól, hogy majd én nem állok vele szóba, vagy esetleg mondok neki néhány nem helyén való szót. Az előbbire számíthat. Még annyit sem érdemel, hogy elküldjem a búsba.
2023. jún. 9. 19:18
 52/75 anonim ***** válasza:
53%

Hát, gratulálok, kérdező. Tipikus vagy.

Íme, nevelésünk eredménye. A mai fiatal generáció, amelyik azt hiszi, ő a világ közepe. Jól elrontottuk, most ihatjuk a levét.

2023. jún. 9. 20:48
 53/75 A kérdező kommentje:
Miért is kéne nekem meghunyászkodni? Csak azért, mert ő az idősebb vagy azért, mert rokon?
2023. jún. 11. 14:07
 54/75 anonim ***** válasza:
61%

Meghunyászkodni? Hiszen ő tette meg az első lépést feléd! Pedig nagy valószínűséggel te bántottad meg őt először!

Ha pedig mindketten hibásak vagytok, mert úgy néz ki, ez a helyzet, akkor igenis elvárható, hogy a fiatalabb kérjen először bocsánatot.

Tekintettel lehetnél amúgy, saját sértettségedet félretéve, családod többi tagjára, elsősorban anyukádra, akit arra kényszerítenél, hogy a testvére és a lánya között válasszon?

És egy minden bizonnyal apró hülyeség miatt egész hátralevő életetekben játszanád a sértettet, mérgezve ezzel mindenki életét?

2023. jún. 11. 14:26
 55/75 A kérdező kommentje:
Én nem sértettem meg, így bocsánatot sem kell kérnem semmiért! Arról nem tehetek, hogy valamiről általánosságban véleményt mondtam és azt magára vette. Szerintem tök mindegy, hogy ki milyen korú, egyikünk sem tini. Felnőtt emberek vagyunk. Mint írtam fentebb, a sértődésének idején mondtam neki, hogy mondja el mi a baja, de ő azt mondta, hogy nem kíváncsi rám. Ennyi idő után meg ne akarja visszacsinálni. Én megszoktam, hogy ő nem az életem része, jól megvagyok nélküle. Nekem is van egy életem, neki is meg a szüleimnek is. Anyukámnak is el kell fogadnia azt a tényt, hogy nem kell csak azért jóban lennie két embernek, mert rokonok.
2023. jún. 11. 15:17
 56/75 anonim ***** válasza:
51%

Csak megismételni tudnám 52-es kommentemet.

Gyerekes és önző vagy. Ez egy gyerektől normális, elfogadható, egy felnőtt embertől nem.

Mindegy, kár a szóért. Te még nem vagy elég érett gondolkodású. Lehet, soha nem is leszel. Lehet, hogy egész életedre önző maradsz. Vannak ilyen emberek, nekem a sógornőm ilyen. Nem is szereti senki.

2023. jún. 11. 15:29
 57/75 A kérdező kommentje:
Bocs, de nekem fontos, hogy olyan emberek vegyenek körül, akik feltöltenek és nem lehúznak. Ha ez önzőség, akkor vállalom. Lehet, hogy az ember a rokonait nem válogathatja meg, de nem is kötelessége elviselni azokat.
2023. jún. 11. 15:32
 58/75 A kérdező kommentje:
Ja és anyukám fia vagyok! ;)
2023. jún. 11. 16:08
 59/75 A kérdező kommentje:
Választani meg nem kell. Felőlem annyiszor és úgy tartja a kapcsolatot a testvérével, ahogyan akarja, ahhoz nincs közöm, csak ne várja el tőlem, hogy a nagynénémmel én is így tegyek.
2023. jún. 11. 16:09
 60/75 anonim ***** válasza:
57 - "Se haragot, se szeretetet nem érzek, teljesen közömbös a számomra" - írtad korábban. Akkor hogy tudna lehúzni?
2023. jún. 12. 18:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!