Tényleg kötelességem lenne megbocsátanom a
nagynénémnek több év után, csak mert rokon?
Figyelt kérdés
Közel három éve nem beszélek a nagynénémmel, mert olyan hangot ütött meg nálam, ami még idegenek között sem tolerálható, nem hogy rokonok körében. A lényeg az, hogy neki nem tetszett valami, amit mondtam és ezt tette szóvá elég alpári hangon. Akkor én elhatároztam, hogy adok neki egy lehetőséget és mondtam neki, hogyha lenyugszik, akkor két értelmes emberi lényként beszéljük meg, de akkor ő azt mondta, hogy nem érdekli. Nekem ezt elég egyszer mondani, utána nem könyörgök senkinek. Azóta nem is beszéltünk, de pár hete anyumon keresztül próbál nekem üzengetni, hogy szeretne békülni. Nekem annyira nincs hozzá kedvem, jól megvagyok nélküle is, sőt mondhatni boldogabb az életem azóta. Anyum szerint viszont kötelességem lenne beszélni vele, mert ő az idősebb és nekem kell megadni neki a tiszteletet.
#10 Szerintem a nagynénédnek rád kellett volna hagyni.Ő felnőtt szemmel mondta amit mondott, és igaza volt.Te meg gyerek fejjel mondtad amit mondtál, ennyi.
2023. jan. 30. 10:54
12/75 A kérdező kommentje:
Nem vagyok gyerek már én sem és ez is állandóan egy konfliktus volt közöttünk, hogy felnőtt létemre gyerekként állt hozzám.
2023. jan. 30. 10:57
13/75 anonim válasza:
12, mert hozzá képest gyerek vagy, és mindig az is leszel. Ez ugye tény :)
És mindkettőtöknek van igazsága, mert egyrészt nem kell mindig, mindekinek megfelelni, de bizony vagy olyan, amikor kussolni és alkalmazkodni kell.
2023. jan. 30. 11:00
14/75 anonim válasza:
Én azt gondolom, hogy ha ti ennyire kis dolgon összevesztek úgy, hogy évekig nem álltok szóba egymással, teljesen mindegy, hogy kibékültök-e, következő alkalommal összevesztek újra.
2023. jan. 30. 11:09
15/75 anonim válasza:
Egyáltalán nem kötelezö.
2023. jan. 30. 11:11
16/75 A kérdező kommentje:
Mondom, nem én vesztem vele össze, sőt akkor mondtam is neki, hogy üljünk le. Ő nem volt rám kíváncsi. Akkor most ennyi év után már minek bármiről is beszélni?
Amúgy 13-as válaszoló, egyáltalán nem kötelessége senkinek sem alkalmazkodni, hogyha bele akarnak dumálni az életébe. Az, amit te alkalmazkodásnak hívsz, azt normális helyeken kompromisszumnak.
2023. jan. 30. 11:13
17/75 anonim válasza:
Nem, nem minden esetben van lehetőséged kompromisszumot kötni, van, amikor csak alkalmazkodni tudsz (vagy kell). mondhatsz nemet, de az se lesz kompormisszum...
2023. jan. 30. 11:16
18/75 anonim válasza:
Valoszinuleg ez az utolso csepp volt a poharban, nem hinnem, hogy emiatt evekig ne beszelne ket ertelmes ember.
De a kerdezo valaszaibol ordit, hogy o olyan ember, aki szereti megmondani masoknak a tutit es nem fogad el mas velemenyt.
Ez idegesito, en nem is bekulnek soha :D
2023. jan. 30. 11:26
19/75 A kérdező kommentje:
17! Igen, csak nem mindegy, hogy mihez és mikor alkalmazkodsz. Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem kell alkalmazkodni, de soha nem csak egy embernek kell alkalmazkodnia a másikhoz.
2023. jan. 30. 11:36
20/75 A kérdező kommentje:
18! Igen, akkor tényleg meg szoktam mondani a tutit, ha valaki elvárja tőlem, hogy ÉN hogyan éljem a SAJÁT életemet, úgy, ahogyan nekem jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!