Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg kötelességem lenne...

Tényleg kötelességem lenne megbocsátanom a nagynénémnek több év után, csak mert rokon?

Figyelt kérdés
Közel három éve nem beszélek a nagynénémmel, mert olyan hangot ütött meg nálam, ami még idegenek között sem tolerálható, nem hogy rokonok körében. A lényeg az, hogy neki nem tetszett valami, amit mondtam és ezt tette szóvá elég alpári hangon. Akkor én elhatároztam, hogy adok neki egy lehetőséget és mondtam neki, hogyha lenyugszik, akkor két értelmes emberi lényként beszéljük meg, de akkor ő azt mondta, hogy nem érdekli. Nekem ezt elég egyszer mondani, utána nem könyörgök senkinek. Azóta nem is beszéltünk, de pár hete anyumon keresztül próbál nekem üzengetni, hogy szeretne békülni. Nekem annyira nincs hozzá kedvem, jól megvagyok nélküle is, sőt mondhatni boldogabb az életem azóta. Anyum szerint viszont kötelességem lenne beszélni vele, mert ő az idősebb és nekem kell megadni neki a tiszteletet.
2023. jan. 30. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem okos enged...

Nem kell napi kapcsolatban lenned vele, de családonn belül kellemetlenséget okoztok mindketten azoknak, akik köztetek állnak. Lehet valakit intelligensen nem kedvelni...

2023. jan. 30. 10:23
 2/75 anonim ***** válasza:
95%
"A lényeg az, hogy neki nem tetszett valami, amit mondtam" És mi volt az? Mert ennyiből jogosan is kiakadhatott rád.
2023. jan. 30. 10:29
 3/75 anonim ***** válasza:
98%
Igen, azt kellene tudni mit mondtál neki és miért.
2023. jan. 30. 10:31
 4/75 anonim ***** válasza:
63%

Lel lehet pirospacsizni az elsőt, de értelmes ember magán kívül másra is gondol. Ha anyukámnak ez fontos, lenyelem a békát. Nem leszünk puszipajtások a nagynénivel, de mi értelme haragban lenni?

Két lehetőség, vagy megbeszélitek ugyanazt a kérdést, sose lehet tudni, hátha most másképp látjátok, vagy megbeszélitek, hogy ezt a témát hanyagoljátok.

2023. jan. 30. 10:33
 5/75 anonim ***** válasza:
98%
Nem, igazából nem kötelességed jóban lenni valakivel, mert rokon. De szerintem se mindegy, miről volt szó. Hogy nem mesélted el, az arra is utalhat, hogy sáros voltál benne. Egyébként a haragoskodás senkinek nem érdeke, magaddal is kiszúrsz. Ha kibékültök, utána se kell egymás seggében lógni. Anyád viszont nem jogosan szól bele, ezt a döntéstől függően leállítanám. Szóval van itt min elgondolkodni
2023. jan. 30. 10:34
 6/75 anonim ***** válasza:
44%
Bírom mikor valaki úgy védi saját kommentjét mintha másé lenne... És nem, nem kell lenyelni a békát AKÁRMILYN sérelem után.
2023. jan. 30. 10:35
 7/75 A kérdező kommentje:
Hogy mégis mit mondtam? Azt, hogy azért mert ő meg akar felelni mindenkinek, és mások elvárásainak akar eleget tenni, ezt tőlem ne várja el.
2023. jan. 30. 10:39
 8/75 Hovarju ***** válasza:
91%

Nem jó haragot tartani. Én a saját békém miatt adnék neki esélyt egy beszélgetésre. Hátha sikerül megbeszélnetek a dolgot.

Ezután pedig, ahogy korábban mások is írták, nem kell puszipajtásnak lenni, ha nem szeretnéd.

2023. jan. 30. 10:44
 9/75 anonim ***** válasza:
100%
#7 Ez még nem olyan durva, de milyen kontextusban hangzott el?
2023. jan. 30. 10:45
 10/75 A kérdező kommentje:
Egy szimpla tényközlés volt, nem támadás. Éppen arról beszéltünk, hogy szerinte mennyi mindenkinek meg kell felelni manapság, mire én mondtam neki, hogy csak azoknak, akik meg is akarnak felelni másoknak és nem a saját életüket akarják élni. Amúgy nem haragot érzek iránta, hanem közönyt. Úgy érzem, hogy ennyi idő után már tök felesleges lenne beszélgetni bármiről is. Akkor kellett volna, de ő ugye nem volt rám kíváncsi.
2023. jan. 30. 10:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!