Rendben van az, hogy barátom szülei, akik már rég elváltak, nagyon jóban vannak egymással?
Nekem nagyon fura. Mindkettőnek van új párja, sőt, új házassága.
És néha találkoznak 4esben. Sokat beszélnek egymással telefonon is.
Nem tudom, én úgy gondolom hogy nem szeretnék találkozgatni a volt férjemmel, nemhogy még a párjával is.
De lehet én gondolom rosszul.
9.Olyan szépen fogalmaztál a játékról!
Nekem nem kell de másé ne legyen!
Nos a párom exére ez tökéletesen illik
Ő is szeretett volna BARÁTSÁGBAM maradni vele velünk.Csak itt a kihasználásról volt szó!
A másik fél sanyargatásáról.Bántalmazni embert nem csak fizikailag lehet hanem lelkileg is főleg akkor ha a hosszú kapcsolat után tudod milyen gombot kell megnyomjál.Önző módon a saját érdekében ajjassággal mindenkít elüldözni az exétől hogy a tartalék játékos megmaradjon.
"De ha csak kifullad, ellaposodik, vagy egyszerűen csak nem működik egy kapcsolat, akkor miért kéne bármiféle haragot érezni a másik felé?"
Vagy miért kéne elválni? Meg is lehetne javítani...
Mi ebben a nem normális?
Ha két ember egykor szerette egymást, közel álltak egymáshoz, netán összehoztak 1-2 gyereket is közösen, azok miért ne maradhatnának jóban, sőt akár barátként, ha nem szeretnének tovább házasok maradni???
Nagyon ritka de gyerekek szempontjából jó hozzáállás mert nem azt látják, hogy a szülei próbálják kikezdeni egymást és egyik sem hergeli a másik ellen.
Nyilván ez csak akkor működik ha harag nélkül közös megegyezéssel váltak el.
Jó lenne azt megérteni váláskor, hogy van egyfajta közös egyenleg, ami az összes szereplő jelenéről és jövőjéről szól. Szülők, gyerekek, új párok stb. Az a jó hozzáállás, ha mindenki pozitívan áll ehhez a közös egyenleghez. Még akkor is, ha nehéz. Aki kiszúr az exével, az a gyerekeivel is kiszúr. Aki haragot vagy sértettséget ápol magában, az mindenkivel kiszúr, még magával is.
Fordítva nézve: aki belátja, hogy legalább minimálisan normálisnak kell lenni, az jót cselekszik a játszma összes szereplőjével. Ehhez kell némi érettség, meg önreflexió, mert be kell látni, hogy egy válásért nagyon ritkán csak az egyik fél a "vétkes". És azt is érdemes szem előtt tartani, hogy itt nem egyéni sérelmekről, hanem egész életekről van szó, pláne ha gyerekek is vannak a képben. Ostoba hiba személyes elvakultságból, aktívan dolgozni azon, hogy másnak rossz legyen. És bölcs dolog azon dolgozni, hogy beálljon valamilyen új egyensúly, ami az összes résztvevő számára előnyös, vagy legalább nem hátrányos. Ez az előfeltétele annak, hogy mindenkinek méltó élete legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!